[]

Ben bundan sonra kaç papel isteyeceğim iş görüşmelerinde?

Merhaba arkadaşlar,

2-3 aydır iş aramıyordum. Çalışmak istediğim alanla ilgili çok iyi bir eğitim aldım ve şimdi yeniden başlayacağım başvurulara. Ancak asgari ücretin 4250 TL olmasıyla birlikte şimdi görüşmelerde kaç para isteyeceğim konusunda hiçbir fikrim yok. Önceden 4000 TL civarında istiyordum ancak asgari ücrette bu kadar artış olması hesaplarımı karıştırdı. Şimdi de en az 5000 TL olmalı diye düşünüyorum hatta eğitim aldığımı da sayarsak 5500 TL de olabilir diyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.
Söz konusu alan dış ticaret ve lojistik.

 
sektörü bilmiyorum ama ben yaptığım iş görüşmelerinde şu an çalıştığım yerden aldığım maaşın %60 fazlasını talep ediyorum. sadece bu asgari ücret zammını düşünme işe girdikten sonra uzun bir süre zam da alamayacaksın ve piyasa berbat kimse öngöremiyor, bu yüzden beklentiyi yüksek tutmakta fayda var. gelen geri dönüşlere göre de düşürür veya çıkarırsın.


  • aziz dostum jack  (17.12.21 19:19:55) 
valla işten çıkartmalar artacağı için ve çalışanların da büyük çoğunluğu asgariye çalışacağı için yüksekten uçmamakta fayda var bence. misal 6 bin isteseniz sizle aynı donanıma sahip olup da 5 bine çalışacak bir sürü kişi bulabilirler. o yüzden 5 - 5.5 arası düşünüyorum ya da 5.5 civarı düşündüm diyebilirsiniz.


  • rose parks  (17.12.21 19:24:32) 
8-9 bin iste en az.


  • gabe h coud  (17.12.21 20:01:35) 
yüksekten uçmamakta fayda var +1

şu anda senin için bir yerde çalışmak, hiç çalışmamaktan iyi midir, önce bunu bir değerlendir..
ben de "yeni yılda kesin bırakacam beni, asla tutamazlar" diyordum ağustos gibi, şimdi bir aksilik olmadıkça, yeni bir iş bulana kadar çalışırım diyorum.
feci bir kriz ortamı var. iş kolunu ve seni bilmiyorum ama makul seviyede tutmak yararına olabilir.
7000 isteyip ocak şubat mart çalışamamak, iş bulamamak veya 6000 isteyip 12 ay çalışmak, nasıl olurdu?
büyük bir kriz ve işsizlik var.
bir de net istemek yerine aralık istemek olabilir, 5500-6500 aralığı gibi.
  • tabudeviren  (17.12.21 20:37:23) 
Tecrübe, cvde yazan sirketler etiket mi yoksa taninmayan yerler mi, yabanci dil seviyesi/okul, is aranan şehir gibi seçeneklere göre değişir.

Misal izmir'de arkadaşım 16 maaş ile beraber 7.5 civari aliyor ama 4 yillik tecrübesi var.
Ayni arkadaşa tanidik tarafından iş buldum 8-8.5 civarı.
İstanbul'da koç grubunda çalışan satin almaci arkadaş 8-9 aliyordu. Ankara'da kendi çalıştığım firmanin fabrikasina sordum, 12 net veririz dediler.

Yeni mezunsaniz 5-5.5 üstü zor. Çok yetkin olmaniz lazım (cok iyi okul, cok iyi iki dil, cok iyi stajlar falan).

Maalesef dis ticaret ve lojistigin maaslari, satış tarafinda olmazsaniz, genelde kötü. Tedarik zincirinde para getiren yerlerin maaslari iyi (satın alma, planlama). Geri kalani desteğin desteği gibi gözüküyor.
  • logisticsmanager  (18.12.21 01:11:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.