[]

Odaklanıp da işinize gücünüze bakabiliyor musunuz?

artık geçinemez hale geldim açıkçası. çok defa markete girip bir sürü şeyi almaya niyet edip elim boş çıktım dur birkaç yere daha bakayım daha ucuza diye. bu çok sık olmaya başladı son zamanlarda. özetle geçinemez hale geldim.

bu konu kafamı çok meşgul ettiği için de işime hiç odaklanamıyorum, bildiğin boş boş ekrana bakıyorum. acil şeyler dışında hiçbir şey yapamıyorum odaklanıp da. sizde durumlar nasıl bir ben mi böyleyim ya?

gerçi mail trafiğinde de bir azalma fark ettim şirket içi ama tesadüf mü bilemem.

 
Hayır odaklanamıyorum bir iki günlük bir işi bir haftadır yapamadım.

Ekipteki diğer arkadaşlar vs. de aynı durumda hatta eş, dosttan aldığım haberlere göre onların şirketinde de benzer durumlar var. Abi her gün %5 değer kaybederken paramız nasıl odaklanalım zaten, gamsızın tekiyimdir ben ama yok yani ikide bir grafiğe bakmadan edemiyorum.
  • chicha_v2  (17.12.21 13:46:34) 
Ben de hiç odaklanamıyorum, işyerimde herkes de benzer durumda. Boş kalınan her an bu konular konuşuluyor.


  • ats  (17.12.21 13:47:37) 
gözüm sürekli kur ve alt coinlerde. yurtdışına nasıl daha çok iş yapabilirim diye kendimi parçalıyorum. odaklanma falan kalmadı.


  • scudman1  (17.12.21 14:13:09) 
Ne günlük hayattaki işime gücüme bakabiliyorum ne de iş hayatimdaki. Bu konu beni bayağı etkiledi ki genelde pozitif yaklaşmaya çalışan biriyimdir. Kendimi geçtim etrafımdaki insanlar için etkileniyorum daha çok. Benim çıkış yollarım hala mevcut.


  • fraise  (17.12.21 14:34:38) 
Son 1 aydır doğru düzgün hiçbir şey yapamadım.
Sürekli sayfa yeniliyorum. Yurt dışındayım ve üstelik neredeyse tek kuruş TL mevduatım yok, tüm mevduatım dolarda. Buna rağmen çok endişeliyim ve hem kendi adıma hem de ülkem adına üzgünüm.

  • işimdeyim gücümdeyim  (17.12.21 14:40:11) 
Ben de bunu soracaktım size. Kaç haftadır iş açıp ekrana boş boş bakıp kapatıyorum ben de. Güzelim ülke batıyor gözümüzün önünde. Biraz önce kalan son TL birikimimle USD'ye geçmek zorunda kaldım. Bu kış çok çetin geçecek herkes için.


  • kukuleta  (17.12.21 14:51:49) 
kendi adıma konuşursam, çalışabiliyorum.
odaklanma sorunum da yok.

geçinemez hâle gelmeyi çok iyi anlıyorum elbette, buna söylenecek bir şey yok.

ama dış dünyadan ve genel ortamdan fazla etkileniyorsanız gündemi takip etme sürenizi kısıtlayın.
arkadaşlarınızla, eşinizle, dostunuzla "n'olacak böyle?" diye sonucu ve anlamı olmayan boş yakınma sohbetleri etmeyin, edilen ortamı terk edin.

meditasyona, manevi gücünüzü arttıracak disiplinlere yönelin.
meditasyon olmaz, yoga olur, yoga olmaz, spor olur, nefes egzersizi olur.
çetin çetintaş'ın elementler serisine başlayın, wim hof'un nefes egzersizlerini yapın, inancınız varsa namaz kılın.
hangisi hitap ediyorsa, hayatınıza bir şekilde birini de olsa entegre edin.

iç dünyanızı güçlendirin, biraz kendinize yönelin, merkezinizde kalın.
bu bir süreç, hepimiz için zor ama bu süreçte psikolojinizi korumak için bunları yapmak önemli.
şimdi okuyunca belki önemsiz geliyor ama her gün yarım saat düzenli yaptığınız bir çalışma bile çok etkili olur.
  • blatta hiberna  (17.12.21 14:55:26 ~ 15:03:51) 
@blatta, aslında ben gündemi çok takip etmem normalde. max gündem takibim ekşi sol frame'deki gündem kısmı. beni gündemi takibe iten geçinememek. zaten markete gidip gelince bile moralim çöküyor. birileriyle konuşmak, yalnız olmadığımı görmek iyi hissettiriyor.


  • floydian  (17.12.21 14:57:25) 
zaten yalnız değilsiniz, 85 milyon insan aynı şeyi yaşıyor sizinle.
parası olan koruma derdinde, olmayan geçinme derdinde.
ama bir şekilde herkesin derdi var.

bunu sürekli konuşmak ve sürekli takip etmek sadece endişeyi, anksiyeteyi, stresi arttırır.
o an deşarj olduğunuzu zannetseniz de, uzun vadede zararı var.
  • blatta hiberna  (17.12.21 15:00:25) 
Hayır asla odaklanamıyorum.

Bugun Avrupa tarafıyla boş beleş bi toplantı vardı orada bile ya sizin orada neler oluyor haberler çok kötü gözüküyor diye sordular. Çalışırken de unutamıyorum gündemi.
  • jazzabel  (17.12.21 15:47:43) 
benim şirket personel giderini satışına bölüyor, ona göre maaş zammı yapıyor. geçen aylarda zam aldık, satışlar eur endeksli olduğu için zam alırız yine ama borsada param vardı, onun günden güne erimesi çok koydu.

asgari ücret 2800 iken 3-4 bin lira alanlar vardı, onların durumuna çok üzüldüm. alt gelir grubu çok kötü etkilenecek, telefon, bilgisayar almak hayal olacak. inanılır gibi değil. ilk maaşımla iphone alabiliyordum. şimdi yeni mezuna 17 bin lira verilmesi lazım aynı alım gücüne ulaşmak için.

gündemi shotlara bölüyorum. günde 3-4 kere bakıyorum, kısa bir sindirme süreci oluyor, sonra işime gücüme dönüyorum. değiştiremeyeceğim şeylerden etkilenmemeyi uzun zamandır yapabiliyorum.
  • gabe h coud  (17.12.21 21:05:12 ~ 21:07:31) 
ben genelde sakinliğiyle bilinen bir insanım, belki birkaç yıldır da bir şeylere sesimi yükselttiğim olmamıştır. bu aralar herkese her şeye kızarken buluyorum kendimi. ekşi'de gündem başlıklarından yorumlar okuyorum son olaylarla ilgili; insanların sığlığına, empati yoksunluğuna, bazılarının da salaklıklarına kızıyorum. yurtdışıyla toplantıya giriyorum, nezaketen diyorlar ki ülkeniz ne güzel, istanbul'a geldik/ gelemedik ama gelmeyi planlıyoruz, eskiden olsa biraz konuşurdum bu konuda, ağzımı açasım gelmediği gibi aklımdan ilk geçen "gel tabii ucuz ucuz" gibi bir cümle oluyor, kendime bile şaşırıyorum. kendimi geçtim, kime neye üzüleceğimi de bilemiyorum, kedisine mama alamadığını söyleyen arkadaşıma mı, aynı işe verilen yurtdışına göre 5'te 1 ücrete mi, "ped almaktan vazgeçtim çünkü 33 liraydı çok geldi" yazan kadına mı? en çok da kendine sanal bir düzlem yaratıp mutlu görünmeyi bir şekilde başaran, kendini bir şekilde kurtaran tuzukuru duyarsızlara kızıyorum. gençliğimizin 20 yılı böyle geçti yazmış biri ekşi'ye, hiç farketmemişim bile.. geçen tüm hayatımız aslında, farketmiyoruz.


  • dreamnesiac  (17.12.21 21:18:06 ~ 21:23:06) 
çok sinir bozucu. takip etsen olmuyor, etmesen olmuyor.
güç geçtikte fakirleşiyorsun. ocak 2021'de 7 civarı olan dolar kuru 17 lira olmuş. maaşlar kuşa dönmüş. zam alsan bile bunu telafi edecek bir zam olmayacak. iğrenç bir durum.

  • tabudeviren  (17.12.21 23:11:11) 
Aylardır iş yok. Olsa bile o kadar az bi para getiriyor ki.
Umarım daha kötü olmaz

  • photo85  (19.12.21 01:23:04) 
Nasil gidiyor? Yeni yil yeni umutlar dedim mutluydum pespese gelen zamlar moral birakmadi.

Yuzde 50 zam bile beni 2021 ocaktaki alim gucume yaklastirmyacak. Sirket zaten maas zammini da aciklamiyor yatinca ogreniyoruz :)

Is basvurulari yaptim da aralik durgun gecti ocak subat gibi hizlanir mi sizce alimlar ve butceler artar mi?

Var mi sizde guzel bir gelisme?
  • floydian  (03.01.22 16:20:25) 
Akşamları loş ışıkta oturuyoruz artık, öyle söyliim, hem gözü yormuyor :)
Meditasyonda falan da iyi böyle. En olmadı eskiden kalma mumlarım vardı, onları yakıcam.

Ekşi'deki zam başlığı pörtlemiş gene, "yüzde 70 düzeltme artı yüzde 40 enflasyon & yurtdışı menşeili yazılım firması" falan görünce direkt kapatıp çıktım.

Ben 10 yıl önceye göre açık ara daha az kazanıyorum öyle bakarsak reel olarak.
İşe ilk başladığım zamandan az mı fazla mı onu kıyaslıyorum.

Bütçeler biraz artabilir, bana da aynı pozisyonda olan 2 kişiden işe yeni başlayan avantajlı olur gibi geliyor enflasyon altında zamlarla.

Güzel gelişme? Haftasonu evi temizledim, çamaşır yıkadım, bu sabah da erken uyandım. Oldu mu? :)
  • dreamnesiac  (03.01.22 17:39:19) 
bu hafta bir yerden teklif bekliyorum ama bir kaç ay önce görüşme başlarken konuştuğumuz ücret kuş oldu :) o ücreti benim şirkete söyleyip zam alırken koz olarak kullanacaktım :) benim şirket şimdi yapacağı zamla zaten aynı yere gelecek. diğer şirketin teklifinin bir anlamı kalmadı. büyük ihtimal ona göre ilk teklifin zamlı halini yaparlar diye düşünüyorum.

arkadaşlar yazıyor, ayda kaç kw kullanıyorsun falan, baktım 160 kw kullanıyormuşum. benim geçim derdim yok, harcayamayacağım kadar para kazanıyorum ama yine de böyle şeylerde bir tribe giriyorum, gidip dimli ışığı kısıyorum :P bari ev taksitine falan gireyim, aylık harcanabilir gelirimi (disposable income) azaltırsam böyle durumlarda daha iyi havaya girerim, banyoya girmeden önce suyu kovaya doldururum, balkonu yıkarım onunla.
  • gabe h coud  (03.01.22 18:57:25) 
ben de tam işime gücüme odaklanıp çekmecede biriktirdiğim migros poşetlerinin altı delik olanlarını sağlamlardan ayıracağım (deliklileri çöp poşeti yapınca damlatıyor) ama bazı arkadaşların harcayamayacağı kadar maaş kazandığı gerçeği yüzünden onlara üzülmekten işime odaklanamıyorum :(


  • himmet dayi  (03.01.22 23:10:40 ~ 23:25:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.