[]

gss primini ödeyen var mı?

Neden ödüyor veya ödemiyorsunuz? Ben ödüyordum ama ocak'ta 200 falan yaparlar hiç ödeyemem. 3 aydır ödemedim. Salsam mı diye düşünüyorum.




 
ben ödüyorum hem hastalanırsam bir sıkıntı çıkmasın diye bir de faiz işlemesin elbet icra micra bi şekilde alırlar diye.

keyfi bir durum değil yani.

2010lu senelerde gemilerde çalışıyordum. mesela gemi bir gün türkiyeye giriş çıkış yapmış diye 1 günlük gss borcuna faiz işlete işlete işlete karşıma anasının gözü gibi bir fiyat çıkardılar 3000 miydi 5000miydi, tabi böyle çok giriş çıkış olmuş. ona itiraz buna itiraz yok gemi giriş çıkışlarını , yok pasaport giriş çıkışlarını, gemi hizmet belgelerini götür mötür derken 1200 liraya düştüler ve ödedim.

böyle pis bir yanı var.

işlerini düzgün yapıp zamanında haber vermiyolar 10 sene faiz işletip ondan sonra 1000 katıyla önüne öde diye sürüyolar.
  • killerbee  (17.12.21 00:02:08 ~ 00:12:01) 
İmza atmadığımız halde zorla alabilirler mi gerçekten?


  • Wakatakakage  (17.12.21 00:17:38) 
abi devletten bahsediyorsun, sence isteyip alamama ihtimali var mı? ister imza at ister atma ister başka şey yap.

her seçimde gss borçları siliniyor miliniyor diyolar da seçim sonrasında aynen geri geliyor diye duydum hep sağdan soldan.

ben sürekli ödediğim halde tedavi olamayınca bu konuyu araştırdım altından bunlar çıktı işte.
  • killerbee  (17.12.21 00:19:30) 
Ben inatla odemedim bir gun baktim silmisler geriye 20 kurus bir borc kalmis.
Zaten uzerine koyduklari faiz benim dolardaki param kadar artmiyordu.
Her turlu ben kardaydim.

Odemedigim donemde de hastaneye gitmemde bir sorun olmamisti.
  • divit  (17.12.21 01:28:45) 
Ödemiyorum. Askerlik nedeniyle ceza kestiklerinde (2018-2019) erken ödeme indirimiyle paranın yarısını geri alacakken gss borcuna saydılar. Zorla ödemiş oldum. Nereden baksan 2 senedir ödemiyorum. Hastanede 8 lira gibi bir ücret alıyorlardı en son. Lazım olursa toplu öderim, yoksa seçimlerden sonra hepsi silinecek diye umut ediyorum yeni hükümetle. Umarım yani…


  • Unde bach canim  (17.12.21 02:34:38) 
2013 2014 yılları gibi 4bin liranın üzerindeydi. Hiç ödemedim. Faiz işledi. Gene ödemedim. Sonra sıfırlandı. Sonrasında ise tamamen unuttum gitti.


  • allah yazdiysa bozsun  (17.12.21 07:36:20) 
2013 yılında o zamanın 7 bin küsür lirasi kadar borc cikarmislardi. Cevremde herkes odedi ben inatla odemedim. Zaman icinde edevlet'ten baktim azaldi artti ben hic odemedim. Taa ki 3-4 ay oncesine kadar. 2500 civari bir para odedim kapandi gitti. Simdi 3 ayda bir gibi odeme yapicam toplu.


  • msb  (17.12.21 08:19:34) 
gemide çalıştığım dönemlerde kontrat usülü çalıştığımdan aradaki 1-1,5 aylarda hep sigortasız görünüyordum ve borç olarak yansıtmışlar. Ne gelir testine girdim, ne imza attım, ne de başka bir işlem yaptım. Borcu en üst kademeden yansıtmışlar malesef. Faizi vs derken epey fazlalaşmıştı.

Yıl sonuna kadar ödeme zorunluluğu getirince mecburen ödedim, yoksa özel sigorta olsa bile hastaneden yararlanamama veya yurtdışına çıkış yasağı gibi şeylere maruz kalmamak için sadece..
  • Northern Mariner  (17.12.21 10:24:12) 
odenmeyince ozel sigorta policen gecerli olsa bile, masraflari karsilamiyor sigorta sirketi. bu sebeple mecburen odedim.


  • bollocks44  (17.12.21 10:26:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.