[]

ferrari ve carlos seinz

formula 1'le ilişkim hakkinen zamanından beri denk geldikçe yarışları takip etmek ve hakkındaki belgesel (netflix şahaneydi) ve haberlere kısaca göz atmak.

dolayısıyla bu dünyaya süper hakim değilim ve şunu anlayamıyorum, nasıl olur da üretici bir firma olan ferrari bu kadar geride kalabilir?

geçmiş yıllarda araçlarında yaptıkları ve yönetmeliği zorlayarak yürüttükleri işlerle hayli hızlıydılar ve bunda geri adım atmalarından sonra bir daha toparlanamadılar.

burada beni üzen şeyse carlos seinz gibi, benim gözümde tam bir efsane (olan) olacak bir pilotun harcanıyor olması da cabası (leclerc bence kimsenin umrunda bile değil).

 
Yeni kurallar, sponsorlar ekibin değişmesi çok parametre var. Daha ayrıntılı açıklayacak arkadaşlar olacaktır.
Leclerc öyle bahsettiğiniz gibi bir pilot değil. Sizin düşüncenizin tam tersini düşünen kişi sayısı daha fazla olabilir. Seneye Ferrari yükselişi bekleniyor. 2019 monza izlemenizi tavsiye ederim.

  • intihar etsem de kendime gelsem  (16.12.21 23:15:52) 
abi f1 öyle bir olay ki yani belki binlerce milimetrik hesap yapıyorsun (ki bu sadece hesap değil aynı zamanda üretilen parçayla da bağdaşmalı, yaptığın hesaba uyacak somut ürünü ortaya koyabilmelisin) ve bunlardan bir tanesi bile yanlış olsa traktör gibi araba geçiyor eline. her milisaniye kıymetli olduğu için çok çok ufak farklar bile pilotajla, pit stratejileriyle vs. birleştiği zaman arada ciddi fark oluşturabiliyor. ferrari'nin batırmasını açıklamak zor ama binotto'nun payı olduğunu düşünüyorum, çok iyi mühendis ama takım yönetimi konusunda becerikli değil. işin içinde çok fazla şey olduğu için "ferrari bu yüzden iyi değil" demek zor, çünkü aslında ferrari kötü bile değildi bu sezon, pit stratejisinde saçmaladıkları çok yarış oldu, hem ekler hem sainz tuhaf kazalar yaptı, red bull ve merc zaten apayrı bir seviyedeydi vs... aslında toparlanmış hallerini görüyorsun yani şu an.

önümüzdeki sezon yepyeni kurallar geliyor. araçlar değişecek. yani değişen regülasyonlara göre tekrar en baştan araba yapacaklar. simülatör verilerinde ferrari'nin çok iyi olduğunu okumuştum. hem merc hem red bull bu sezon şampiyonluğa çok yatırım yaptığı için önümüzdeki sezonun aracında aynı seviyeyi bulamayabilirler ve belki ferrari'nin tekrar zirve adayı olduğunu görebiliriz. şu an için ümit var gibi duruyor ama sezon öncesi testleri görmek lazım tabii şimdi bir şey söylemek doğru olmaz.

sainz konusunda da sana %100 katılıyorum, smooth operator abim hak ettiği değeri kesinlikle görmüyor. ben iddia ediyorum ki ferrari en iyi arabayı yapsın şampiyon lökler değil sainz olur. gerçi muhtemelen ikisi de saçmasapan kaza yaptığı için sonunu getirebildikleri yarışlarda 1-2 olurlar ama çok fazla dnf oldukları için sezon sonu şampiyon olamazlar jkdfk
  • der meister  (16.12.21 23:35:59) 
carlos sainz jr. öncelikle. formula 1 deki bu farkın sebebi araçların hybrid destekli olması. ferrari çatır çatır v16 v10 v8 motor kullanan bir firma. yani honda mercedes gibi firmalar güncel üretimlerinde turbo hybrid motorları zaten kullanıyorlar. ferrari bu sektöre girmediği ve ingiliz mühendislere karşı dirençli olmasından dolayı bu halde. bu işte başarılı olmak istiyorsan ingiliz lobisinde olman ve f1in anavatanı olan ingilterede farbrika kurman lazım.

carlos sainzın veya herhangi bir pilotun iyi olduğunu anlamak için iyi araçlara oturtmak ya da kötü araçlarda aldığı sonuçlara bakmak lazım. bence f1de pilotajın önemi eskiye göre daha az şu an. ama saf pür pilotajı iyi pilotlar aranıyorsa bunlar raikkonen alonso gibi eski pilotlardı. araçtan gerçek verim alanlar arasında göze çarpan russell ve verstappen. diğer pilotların farkı varsa kalıcı ve sürekli olmalı bu durum. ben 99dan beri izliyorum. gerçekten iyi pilot arabayı verimli kullanandır. yani hamilton çok dengeli bir pilot ancak bana göre aynı araçlarla vers alonso raikkonenle yarışsa pilotaj anlamında geride kalır.
  • mikahakkinen  (17.12.21 12:21:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.