[]

yan dairemdeki 24 saattir süren çift kavgası ve/veya kadına şiddet

çok büyük bir sitedeyim. 10 bloğun olduğu, her blokta 100 dairenin olduğu bir site gibi düşünebilirsiniz.

yan dairemde bir kadın ve erkek dün akşamdan beri kavga ediyorlar. (burada sürekli yaşamadığım için ikisini de tanımıyorum)

daha doğrusu kavga etmiyorlar, erkek sürekli kötü bir şekilde küfrediyor ve hakaret ediyor. 1 saat ses kesiliyor, sonra yine başlıyor.

kat koridoruna çıkıp biraz ne olduğunu anlamaya çalıştım, konuşmalar koridordan aşırı net duyuluyor.

kadın çok alttan alan sakin bir şekilde kendini anlatmaya çalışıyordu. bir de "bak ben sana saygısızlık yapmıyorum, senin de bana yapmana izin veremem, bana böyle hakaret etme, birbirimize olan saygımızı kaybedeceğiz, sakince konuşalım" falan diyordu. ona da şaşırdım, adam hayatımda duymadığım küfürleri ediyor dünden beri, kadın hala saygı sevgide. korkuyor olabilir diye düşündüm.

adam küfretmeye devam etti, şangır şungur sesler geldi, adam bir şeyler kırdı sanırım. sonra kadın bir ara bırak beni gideyim dedi, kapı açıldı kapandı, adam kadını bırakmadı galiba.

kadın için endişelendim, site güvenliğini arayıp dünden beri bu daireden çok gürültü geliyor, kadın için endişe ettim, bir kontrol edebilir misiniz dedim. ama baktılar mı bilmiyorum. küfürler devam ediyor. ben de yalnızım (kadınım), kapılarını falan çalamam, korkarım.

bu nasıl kavgadır, enerjidir anlamadım, adam tam 24 saattir küfrediyor. arada duvarlara vuruyor. hem kadın için çok endişe ettim, hem de gece uyutmadı, gündüz iş yaptırmadı, kafa kalmadı.

siz olsaydınız ne yapardınız?

 
Hiçbir şey yapmazdım, şayet sesten rahatsızlık duymuyorsam. Bu aşamada yapacak bir şey yok


  • olaylar olaylar  (16.12.21 17:18:43) 
Adam her küfrettiğinde duvara vurun siz de sertçe


  • sta  (16.12.21 17:18:51) 
polis cagirabilirsiniz en azindan kapi calip biri su adama dur desin


  • ala09  (16.12.21 17:26:47) 
Kadın için endişe etmek farklı, sesten rahatsız olmak farklı. Site yönetiminin en azından daireyi arayıp komşular rahatsız oluyor diyebilmeleri için bi sebep vermek mantıklı olur.


  • IncredibleMau  (16.12.21 17:43:33) 
Şikayette bulunun,
Siz dilerseniz sadece gürültü şikayetinde bulunun. Ahlaksız içerikli ve yüksek sesli gürültüye maruz kalıyorum, çalışamıyorum diyin. Direkt gelip bakarlar.

  • rewlack  (16.12.21 19:17:49) 
böyle durumlarda polisi arıyorum, karşı/yan apartmandan ya da en alt kattan duyuyorum diye sallıyorum (boşboğazlık eden polislere karşı). polis bazen arıyor, onda da cevap vermiyorum/açmıyorum telefonu. kimseyle uğraşmadan kurtuluyorum.

edit:
@nlgyrn, allah aşkına yan apartman/karşı apartman falan deyince kimin başı yanıyor olabilir?
  • tey tey  (16.12.21 19:22:26 ~ 21:08:49) 
@tey tey başkasının başını mı yakıyorsunuz yani?


  • nlgyrn  (16.12.21 20:22:23) 
site güvenliğini arayın polisten önce.


  • e mice  (16.12.21 21:23:50) 
çoook benzer bir durumu alt komşum ile yaşıyorum işin garibi erkek birey dışarıya karşı inanılmaz naif ama bize gelen sesler canvarca. bir kere polis de geldi kadını götürdü falan ama tekrar eskiye döndüler. benim elimden hiç bir şey gelmiyor ne yazık ki. bir kaç kere çocuk sesi duyar gibi olduk eğer o çocuk sesi devam etseydi ne pahasına olursa olsun ben de polis aile bakanlığı felan şikayet ederdim ama anlaşılan çocuk yokç iki yetişkini kendi haline bıraktık.


  • iwillsee  (17.12.21 11:01:11) 
polisi arayın yaw ne site güvenliği.
adam kadını öldürsün onu mu bekliyorsun.

  • alt4y  (17.12.21 11:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.