[]

emlakçıya vekalet vererek ev satışı yapmak

nasıl oluyor? emlakçı bizim adımıza satışı yapacak. dolandırılma ihtimalimiz var mı? vekalette şu numaralı iban'a para yatırılacaktır" mı yazıyoruz mesela? kendimizi nasıl garantiye alabiliriz yani?




 
Bilgim pek yok ama notere şunu yazdırabilri misiniz, emlakcınız a olsun alacak kişi b olsun,şu şu adresteki dairenin a tarafından b'ye satışı için diye bir made ekletin ki gidip başkasına satmasın, eşine satar sonra da siz ugraşıp durursunuz.


  • liberal  (16.12.21 11:51:42) 
Iban bilgisini eklemeyi sormuştum notere, yani satışı yapıp bu ibana yollayacak vekaleti gibi belirtmeyi. Hayır demişlerdi. Vekalet sadece satış için. Tabii vekaleti mümkün olduğu kadar daraltabilirsiniz ama her türlü riskli.


  • i-pek  (16.12.21 12:02:20) 
peki emlakçı paraya çökerse sonradan hukuki işlem yapabilir miyim? yoksa yetki verdiğim için geçmiş olsun mu?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (16.12.21 12:06:24) 
müşteri kabul ederse satış imzasından önce parayı hesabına yatırmasını isteyebilirsin ondan sonra vekaleti verirsin noterde

gerçi buna vaktin varsa tapuya da gidersin
  • bir soru sorcam  (16.12.21 12:20:03) 
emlakçı ile sözleşme yaparsınız ve sonra vekalet verirsiniz. burada risk şu: eğer ev 100 liraya satılır ama tapuda 50 lira gösterilirse; emlakçı da alıcıdan 100 alıp, size sadece 50 gönderirse veya alıcıdan size sadece 50 gönderilirse, kalan 50'nin üzerine soğuk su içersiniz.


  • malheiros  (16.12.21 12:21:18 ~ 12:22:55) 
Emlakçıya günahınızı bile vermeyin.
Parayo alamama ihtimali var.
Bana yarı fiyatına satıitı gösterip bankadan sana gönderse resmi olarak hiç bir hakkın olmaz.
Gibi gibi
  • neymis  (16.12.21 13:01:04) 
Baba oğula vermiyor vekaleti ev satışı için, yapmayın sakın riskli bir iş.


  • John Bloor  (16.12.21 16:12:29) 
burada olacak dolandırılma vekalete ekleyeceğiniz bir iki cümle ile çözülecek bir dolandırma değil. emlakçı size evi 100bin liraya satıyorum der ama adamdan 150bin lira alır. size 100bini gönderdiğinde yapacak bir şeyiniz yok. bilme ihtimaliniz de yok gibi bir şey. kaldı ki zaten tapuda evin satış bedelini daha düşük gösterirlerse, hepten sıçtınız, elinizde yasal bir dayanak da olmayacak.

ama şöyle diyeyim. emlakçıya vekalet verdiniz. evi sattı, tapuda da 100bin lira gösterdi. bu 100bini her türlü alırsınız. elinizde evin size ait olduğunu, kaça satıldığını, sizin adınıza kimin sattığını gösteren belgeler var. para emlakçının hesabına yatabilir, ama hemen size göndermek zorunda. mahkemede bana bu para yatmadı dediğiniz anda, emlakçı o parayı size gönderdiğini banka dekontuyla kanıtlamak zorunda.

ama en nihayetinde, çoğunlukla tapuda satış bedelleri eksik gösteriliyor. bu da sizin mahkemede elinizi zayıflatıyor. (bu durumda alıcının emlakçıya tapuda gösterilenden daha fazla para verdiğini kanıtlamanız gerekir ki, bu daha zor bir iş)

bu arada adamla 150bine anlaşıp, size 100bin derse haberiniz bile olmayacak.

(aynı şeyleri iki kere yazmış olabilirim)
  • co2s2  (16.12.21 16:51:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.