[]

Kredi borcunu yapılandırma

İyi akşamlar herkese,
Bir kredi çektim diyelim 10 yıllık kredi 200 bin tl. Sonra 3 ay sonra elime toplu bir para geçti. Bunu bankaya götürüp kredinin vadesini azaltıp ilerde ödeyeceğim fazla faizden kurtulabilir miyim?
Yani esas sorum 12 aylık taksidi bir anda ödersem krediye ödeyeceğim toplam faizin de 9 yıl üzerinden tekrar hesaplanması mümkün mü? Kredilerde böyle bir şansımız oluyor mu?


 
bankaların kredi yapılandırma süreçleri değişebiliyor.
bence en iyisi krediyi çektiğiniz bankayı arayıp kredi departmanına bunu danışmanız.

banka görevlisi net bilemeyebilir ama telefondayken önce ödeyip sonra yapılandırmak ya da direkt yapılandırıp sonra birkaç aylık ödeme yapmak gibi farklı varyasyonları hesaplatabilirsiniz.
  • blatta hiberna  (15.12.21 21:02:07) 
erken ödeme durumunda indirim kanunen zorunlu. oran moran ne kadar değişir, sizin durumunuzda ne oluru bankanızla netleştirebilirsiniz.


  • erenderk  (15.12.21 21:04:39) 
Özel istekler için yeniden yapılandırma yapılır galiba, bu da bazen yararlı olmayabilir.
Normalde sadece erken taksit ödeme veya erken kapama var, ev kredilerinde erken kapamada %1 ceza vardı sanırım ama neyin %1i bilmiyorum.

Normal ihtiyaç kredisinde ben erken taksit ödediğim oluyor, faiz indirimi oluyor tabi ama ileriki taksitler erkene gelmiyor.
Yani mevzu şu yeniden hesaplama yapılacak bir durum varsa yeni kredi oranı kullanılır bu da zararınıza olabilir o günkü koşullara göre.
  • atom karincanin torunu  (15.12.21 21:25:21) 
Kanunen böyle birşey olması iyi oldu. Kime söylesem var mı öyle birşey ilk defa duydum diyordu artık uyduruyorum diye düşünmüştüm. Bankacıya sorarım artık teşekkürler.


  • amusan  (16.12.21 21:10:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.