[]

benzin doldurulurken arabayı kilitlersek benzin kapağı kapanıyor mu?

ilk defa benzin alıcamda.. benzinciye depoyu fulle dedikten sonra arabayı stop edip, kilitleyince benzin kapağı kendi kendini kitlemez heralde değil mi? bir faciaya sebeb vermeyeyim.




 
Depo kapağını açtıktan sonra kilitlersen sorun olmaz. Depo kapağı kapalı iken aracı kilitlersen -çok eski model olan araçlar hariç- depo kapağı da kilitlenir.


  • himmet dayi  (15.12.21 19:58:07) 
@himmet dayi ama benim benzin kapağım el ile açılabiliyor dışardan.


  • ayseee  (15.12.21 20:01:40) 
kapılar kitliyken de açılabiliyorsa kitlesen de bir şey olmaz. kapılar kitliyken açılmıyorsa bkz: üstteki cevap.


  • himmet dayi  (15.12.21 20:08:00 ~ 20:08:16) 
kasaya gidip kart çekene kadar süre için mi kilitlemek istiyorsun?


  • kaptankedi  (15.12.21 20:40:15) 
aractan indin, kitledin. Adama doldur dedin, eleman kapagi acamaz cunku kapilarla kapak da kitleniyor..

Aractan indin, adama doldur dedin, adam kapagi acti doldurmaya basladi. Sonra kitledin. Bu sefer de kapagi kapatamaz. Senin araca geldikten sonra kapilari acip kapagi kapatman lazim.

Facialik bir durum yok ortada..en kotu kapak acik gezersin.
  • cooperr  (15.12.21 20:47:11) 
abicim bu dediğin arabadan arabaya değişir.

kullandığım bir arabada, kapak şeklinde açılan kısım kilide bağlı, kilitleyince kapağı açamıyorsun. içindeki vidalı kapağın herhangi bir kilidi yok.

diğerinde dışarıdaki kapakta hiçbir şey yok. önüne gelen açabilir. ama vidalı kapağı anahtarı takarak açıyorsun.

bir diğerinde depo kapağının anaktarla veya kilitle ilgisi yok. depo kapağını içerideki mandalı çekip açıyorsun, içindeki vidalı kapağın da başka bir kilidi yok.

birincisinde adam açmadan önce kilitlersen adam açamıyor, açtıktan sonra kilitlersen kapatamıyor.

ikincide anahtarı adama verdiğin için ister kilitle anahtarı ver, ister kilitleme, istersen verdikten sonra depo kapağından sallanan anahtara uzanıp oradan düğmeye bas kilitle fark etmez.

üçüncüde kapağı mandaldan açınca kapıyı kapat kilitle, hiç alakası yok.
  • kibritsuyu  (15.12.21 20:54:59) 
Bir arabada en standart disi sey nedir desen benzin kapagi kilidi derim.

ilk arabamda anahtarla aciliyordu kapaksizdi, sonra kapakli ama kapagi kilitlenmeyen kullandim, koltuk altindan kolla acilan vardi, sonra yine kilitsiz denk geldi, simdi kapagi bile yok boruyu sokunca aciliyor.
  • divit  (15.12.21 21:13:34) 
@kibritsuyu

son 20 senede uretilen araclarda ben vidali depo kapagi ustunde anahtar deligi gormedim, eskiden standart birsey degildi ama arti standart hale gelmeye basladi. Zaten vidali depo kapaklari yokolmaya basladi.

Deponun nasil acildiginin konuyla pek alakasi yok. Modern araclarda kapilar kitlenince, kapak otomatik kitleniyor.

"depo kapağının anaktarla veya kilitle ilgisi yok" hatali bir bilgi. Eger depo kapaginiz kapiyla kitlenmiyorsa kilitte bir bozukluk vardir. Icerden mandalla acilan kapaginda kapilarla kitlenmesi lazim.
  • cooperr  (15.12.21 22:23:52) 
@cooperr, depo kapağının tek kilidi var, onu da şoför koltuğunun altındaki mandal açıyor. o mandalı çekmeden kapak kilitle, anahtarla, herhangi bir şeyle açılmıyor. kapağı tutup çekecek girintisi çıkıntısı falan da yok, dümdüz kapak, parmağını sokup çekemiyorsun. anca koltuğun altındaki mandalı çekince tık diye kapağın ucu havaya kalkıyor. işin bitince yerine ittiriyosun, trık diye kapanıyor. yani arasına tornavida sokup açayım desen de açılmıyor, kapılar kilitli olsa da, olmasa da. açmanın tek yolu mandal.

yani arabayı kilitledikten sonra mandalı çekmeyi hiç denemedim, çünkü arabayı dışarıdan kilitliyorum. yarın içindeyken kilitleyip, kilitliyken mandalı çekeyim, sonucu buraya yazarım.

modern araç olarak bahsettiğin merkezi kilit sisteminin kilitlediği kapak, ilk sırada bahsettiğim 1991 model renault 21 concorde'a ait. onda bildiğin ev kapısı gibi bir kilit dili ve kilit yuvası var. arabayı kilitleyince dil yuvaya giriyor, kapağı açamıyorsun. kapak açıkken kilitleyince dil dışarı çıkıyor ama kapak açık olduğu için yuvaya giremiyor, kapağı kapatınca da hani evin kapısı açıkken kilidin dilini dışarı çıkarıp kapıyı kapatmaya çalışınca dil taak diye kapının kasasına vurur ya, öyle oluyor, kapanmıyor. kilidi açıp dili içeri sokturtmak gerekiyor. yani modern araç dediğin 1991 modeldeki sistem.

vidalı kapağı anahtarla açılan 2001 model clio, 20 sene tahmini tam doğru.

mandalla açılan da 2019 model toyota corolla, yeni kasa. hala ısrar ediyorum, kapağın kilitle ilgisi yok. yani mandalı çekmeden tutup çekmeyi başarsan bile açılmayan kapak kilitle kilitlense ne fark eder, mandalla kilitlense ne fark eder. neticede açılmıyor, kilitli.
  • kibritsuyu  (16.12.21 00:15:26 ~ 00:22:35) 
Hayal gücünüze hayran kaldım, hayır olmaz öyle şey.

Yukarida neyi alip verememisler anlamadim cok farkli senaryolara gitmis is.

Benzin alinirken araba kitlemek kadar dogal bisey yok. Benzin kapagina veya deliginde bir kapanma soz konusu olamaz, daha neler.
  • ananiyimioguz  (16.12.21 00:34:29) 
@kibritsuyu

olm bana fazla mesai yaptirdiniz bugun:)

aksam gittim komsunun aracinda denedim. Arac 2015 honda crv, icerden mandali cekince acilan sistem. Depoyu acip aractan indikten sonra kapilari kitlersen depo kapagi kapanmiyor. Cunku kapilarla beraber mandali da kitliyor, zaten depo kapagindan kitlenme sesi geliyor. Yani pompaci eleman siz kapilari tekrar acana kadar kapagi kapatamaz. Vidali kapagi yerine takar, oburu acik kalir.

Bendeki arac icerden mandalsiz sistem. Depo kapagi direk anahtara bagli. Onu da denedim, kapilari kitlersem depo kapagi kapanmiyor, cunku yayli bir sistemi var o da yayi kitliyor. Vidaliyi kapatiyorsun o kadar. Ayni problem.

Daha fazla done lazim mi? :P
  • cooperr  (16.12.21 07:36:47) 
Çok güzel bilgi alışverişi dönmüş ama eminim kafan daha da karışmıştır :)

Ben en kötü senaryoyu yazayım;

Depo kapağı merkezi kilit ile kilitlenen bir mekanizmaya sahip ise, siz kapıları kilitledikten sonra pompacı kapağı kapatmaya çalışır, aracı da tanımıyorsa "lan bu niye kapanamıyor" diye kapağa bir yumruk atarsa içerdeki plastik kilit dilini ya da depo kapağının o dili tutan karşılığını kırabilir.

En güzeli depoyu doldurduktan sonra kapatıp gitmek.
  • John Bloor  (16.12.21 09:29:36) 
eğer çekince araç içinden birşey çalınmasıysa cüzdan telefon laptop'a kadar yanınıza alınabilir.
eğer çekince aracın çalınmasıysa imkansız. öyle birşey olsa benzinlikte motora atlayıp gidilen hırsızlık haberlerinden geçilmez.

yeni araçlar açık bir kilit yoksa birkaç saniye sonra kendini kilitliyor, yani pompacı depo kapağını kapattıktan sonra araç kendini kilitliyor, geldiğinizde kilidi açıp giriyorsunuz.
  • onemoremile  (16.12.21 10:39:20) 
@cooperr işte onu diyorum ya hocam ben de. ilk cevabımın ilk cümlesinde dedim, "arabadan arabaya değişir". üç tane arabam var, üçü de başka.

sen de kaç tane saydın, onlar da başka. e ben de onu diyom ya?

benim mandallı corolla'nın kilitle işi yok. Mandal kilidi açıyor. açıkken kilitlersen de kilitliyken depo kapağını kapatırsan da kapanıyor. kilitliyken veya kilitsizken mandal dışında açılmıyor.

www.corollacikmaparcalari.com

tutup çekecek yeri de yok zaten, arasına tornavida sokup çeksen de gelmiyor. depo kapağının dilini sadece mandal açıyor. aynı evlerimizdeki kapılar gibi. kolu çekince açılıyor, yerine itince kapanıyor. kilitlemesen de kolu çekmeden açılmıyor.

@John'un dediği benim 91 model concorde işte. kapak açıkken kilitleyince o dil dışarıda kalıyor, kapak kapanmıyor. kaç sefer yakaladım adamın kapağı çarpa çarpa kapatmaya çalışmasını. yumruğu koysa dili kırardı. kilidi açtım, dil içeri girdi. baştan kilitlesen açamaz, açıkken kilitlesen kapatamaz. bunlarda en iyisi doldurup kapattıktan sonra kilitleyip gitmek.

clio'da anahtarı veriyorsun adama zaten, dış kapağın bir kilidi yok, vidalı kapak anahtarı sokarak açılıyor. kilitle, ver anahtarı git. ne kadar güvenli dersen artık.

en normali corolla bence. mandalı çek, sonra ne halt edersen et :)
  • kibritsuyu  (16.12.21 12:25:44 ~ 12:30:45) 
özür dilerim hepinizden vaktinizi çaldım beyin fırtınası olmuş :)

biraz önce benzinciye gittim otomatik açıkmış zaten benimki. pompacı direk açtı doldurdu sonra kapağı kapattı.

şimdi bomba soruma geliyorum :) arabayı park ettim şimdi sokağa.. birisi gelip benzin depomu açıp benzini mi çalabilir mi?
  • ayseee  (16.12.21 17:52:33) 
:) bırakın benzini, arabayı bile calabilirler.


  • ananiyimioguz  (16.12.21 18:21:22) 
elbet bir kilidi vardır. onca beyin fırtınası yaptık, daha kilitsizi denk gelmedi. "otomatik açıkmış" dediğine göre cooperr'ın modeli anahtarla kilitlendiğinde kilitlenen, açınca açılan bir modelmiş demek ki. kilit açık olduğu için pompacı direkt açmış.

son soruya cevap: illa ki bir kilidi vardır. araç kilitliyse kapak da kilitlidir. zaten kilitli olmasa bile modern araçların deposuna hortum sallayıp benzin çekemiyorsun.
  • kibritsuyu  (16.12.21 18:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.