[]

Romanya vatandaşlığı

>>> Aile büyüklerimizden dolayı bu ülkenin vatandaşlığını alma hakkımız var. Yalnız bazı belgelere ulasılması gerekiyor. Basvuru için dosya hazırlanacak vs.


3 kişi için 10 Bin Euro bir masraf olacak totalde. İlk etapta küçük bir kısmı ön araştırma için verilecek paranın. Bir seneye yakın sürüyormus, sürec tamamlanınca da daha yüksek bir miktar verilecek. Bu masrafı yapmaya değer mi sizce? Borç, harç bulmadan masrafı verebilecek durumdayız ama yine de az bir para değil.

Annem emekli. Ablam ve ben Türkiye'de beyaz yakayız. (30lu yaslar). Avrupa'da yaşama ve çalışma isteğimiz var ilerisi için. Çifte vatandaş olarak kalabiliriz heralde.(Hem Türkiye hem Romanya)

Edit: Evet süreç tamamen legal. Yıllardır bu işi yapan güvenilir biri aracılıgıyla belgeler temin edilecek. Ön araştırma için cok az bir para verilecek. Esas tutar vatandaslık alındıktan sonra verilecek. Türkiye tarafında gerekli bir kaç belgeye biz ulaştık. Doğum belgesi elimizde yok. Kilit belge o.

 
bu bahsettiğiniz süreç kesin sonuç alacağınız, legal bir süreç mi peki? konuya hiç hakim olmadığım için "yoh yav yalandır" demek istemiyorum ama bana tuhaf geldi, yani bu belgeler nedir, neden bu kadar yüksek bir ücret talep ediliyor vs. bu konulardan emin misiniz? bulgaristan'dan sevgilim gelecek olayına dönmesin sonra? 10 bin euro türkiye'yi geçiyorum romanya standartlarında bile büyük para, ne tür işlemler yapılacak ki bu kadar şey istiyorlar? onca parayı aldıktan sonra "hmmm istediğimiz belgelere ulaşamadık sizin vatandaşlık yalan oldu" demeyeceklerinden emin miyiz?

bu kısımdan eminseniz ikinci olarak romanya'nın ab içindeki haklarını iyice araştırın derim. bildiğim kadarıyla ab üyesi olmalarına rağmen serbest çalışma konusunda bazı sınırlar var, yani rumen vatandaşı bavulunu toplayıp her ab ülkesinde istediği işi yapamıyor diye biliyorum ama %100 emin değilim. vatandaş olursanız türk vatandaşlığınızı koruyabilecek misiniz, avrupa'nın başka ülkelerinde çalışabilecek misiniz vs. bunları iyice araştırın.

yok eğer "romanya'da yaşasak da olur" diyorsanız bence başlayın gitsin. AB vatandaşlığı her halükarda çok kıymetli bir şey günümüz dünyasında, 10 bin euro karşılığında alabilecekseniz alın derim.
  • der meister  (15.12.21 17:51:52 ~ 17:52:28) 
Romenlerin bizzat kendilerinin kaçıp gittiği ülkeye yarın yerleşmeyi düşüneceğinizi hiç zannetmiyorum. Schengen ülkelerinden herhangi birinin vatandaşlığı her anlamda büyük kolaylık olurdu ama romanya'nın vatandaşlığı sanki turistik seyahat dışında pek bi olayı yok gibi geliyor. Sırf bunun için bile kişi başı 3 bin euro cebini zorlamayacak biri için değer belki. Aile bağından vatandaşlık genel olarak 1 sene ve üzeri sürüyor diye duymuştum o yüzden süre makul geldi.

Öte yandan, yüzbinlerce euro yatırımla golden visa aldığında dahi o ülkede minimum kalman gerek süre vs gibi bir sürü teferruat çıkıyor karşına. Ya da iş evlilik vs gibi sebeplerle oturum alıp sonra vatandaşlığını almak ülkesine göre 5 ya da 10 sene sürebiliyor. O yüzden bu imkanı kullanmak mantıklı geliyor.
  • IncredibleMau  (15.12.21 19:21:28) 
konu legal büyük ihtimalle. kız arkadaşım da geçen sene Romanya vatandaşlığı aldı. gidip oturmak vs. gibi bir durum kesinlikle gerekmiyor sonrasi için mülakatlar esnasında hatta 5 sene içinde romanya'ya yerleşmeyeceginize dair kağıt imzaliyorsunuz.

Romanya Avrupa Birliğine 2007 senesinde dahil oldu. her şekilde ab pasaportu işinizi görür.
  • a darkness coming  (15.12.21 21:28:49) 
Kesinlikle değer.
Herşey legalse bu kadar para verilmesi bana tuhaf geldi.Çok yüksek bi mebla.Dil kursu falan da mı var?Kendim de bulgariistan vatandaşlığını araştırıyorım -ki Romanya çok daha kolay.Başka biriilerinden/şirketlerden de mi fiyat alsanız acaba?ya da kendiniz yapmayı deneseniz.Alınacak belge bir doğum belgesi,vatandaşlık sorgulaması.Youtubeda bu şekilde vatandaşlık almış yol gösterici örnekler vardır.

  • arenas  (15.12.21 21:40:04) 
Romanya doğum belgesi istiyor. doğum belgesi var mı elinizde? eğer varsa bunu gidip ankarada bakanlık arşivinden onaylatmanız lazım ama bu arşivlerde zamanında yangın vs nedenlerle sorunlar olmuş. işin zor kısmı burası. eğer türkiyeden gerekli belge ulaştık dediğiniz bunlarsa ( arşivden bakanlık belgesi de tamamsa) boşuna masraf yapıyorsunuz. Çünkü sonraki adımı romanyada türk bir avukat veya aracı bularak daha kolay ve ucuza halledersiniz.


  • tuborg yesili  (15.12.21 21:59:10) 
Eger sonunda almaniz garantiyse ve gercekten ab’ye yerlesecekseniz verilir bence.
Tabi ki yerlesmeyi dusundugunuz ulkenin dilini bilmeniz, uygun mesleklerinizin olmasi gibi durumlari geciyorum, muhtemelen temizlik yapmaya gitmezsiniz herhalde.
Neyse, kisi basi 3bin euro bence normal, ben aracisiz vs yasadigim ulkenin vatandasligini almak icin 5 yil once 2000€ya yakin harcama yapmistim.
  • kuehles blondes  (15.12.21 22:29:41) 
anladığım kadarıyla net bir gelecek planınız yok sizin. ab vatandaşlığı olsa iyi olur, cepte dursun bakalım diye alacaksanız manasız bence. ilerde avrupa'da çalışmak istiyoruz demişsiniz de şu an sokağa çıkın sorun millete herkes istiyor onu, mesele istemek değil orada nasıl iş bulacağının yolunu yordamını öğrenmek, o ilk adımı atabilmenin mantıklı bir planını yapabilmek. 10 bin euro vermeden önce bu kısımları düşünün derim ben, bunları netleştirirseniz sonra 10 bin euro da verilir 100 bin de. ama bunların hiçbiri yoksa kafada 1000 lira bile vermem ben şahsen.


  • semaforo de medianoche  (16.12.21 02:08:41 ~ 02:15:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.