[]

Yaşamak için İngiltere vs Hollanda

Bu iki ülkenin yaşamak için avantaj ve dezavantajları nelerdir? Kimisi Hollanda çok ırkçı diyor, kimisi yok hiç yaşamadım diyor, kimisi İngiltere daha iyi diyor, kimi daha kötü diyor. Karar vermek için kısa süremiz var, tek tek gidip dolaşmaya vakit de yok.

Ben örneğin İngiltere'de müzik olaylarının iyi olduğunu biliyorum, hem dinlemek eğlenmek, hem de çalmak için ortamlar, müzik dükkanları vs olarak. Hollanda'nın bu konudaki durumunu bilmiyorum, sadece elektronik müzikte iyi olduklarını biliyorum. İnsanları göçmenlere ve karmaşaya daha alışık gibi. Ama gelişim ve sosyal haklar olarak Hollanda daha önde görünüyor. Teknoloji sektöründe iş fırsatı da Hollanda'da daha iyi mi?

Ben UX tasarımcısıyım(uygulama, web, vs), eşim pazarlamacı.

 
UKde yaşadım hollandada uzun süre yaşamadım.
yaş medeni durum? dil bilgisi? motivasyon? bunları bilmemiz lazım.
UK, kültürel olarak -sadece ingilizce bilen biri için- uyum sağlaması bence daha kolay bir yer. çok kültürlülük, yaşam standardı, etkinlik, sosyal yaşam vs açısından daha geniş bir perspektif sunabilir. ama hangi şehrinde olacaksınız? merkezi bir yerlerde değilseniz bu sosyal avantajlardan bir parça mahrum da kalabilirsiniz. merkezi yerlerde de çılgın kiralar ödeyebilirsiniz, üstelik hayat daha pahalı bence ingilterenin genelinde. vatandaşlık almak daha uzun sürebilir vs.

hollandada ingilizce yeterli olabilir ama entegrasyon için ülkenin kendi dilini öğrenmek nereye giderseniz gidin önemli bi mesele. evet bir mesele. duruma göre maddi birikim için daha avantajlı olabilir. yıllık izinler, yan haklar vs de daha cazip ama uzun vadede kalıcı hayat kurmak için durmayacaksanız ingiltere daha cazip olabilir.
  • rewlack  (15.12.21 14:27:50) 
@rewlack çok teşekkürler. Yaşlar 34-35, İngilizcemiz var, eşimin Fransızcası da var. Az buçuk Almanca öğrenmiştik, bunun dışında İspanyolca ve Japonca da ucundan öğrenip devam etmedim ama dil öğrenmeye yatkınız. Amacımız kalıcı olmak. İngiltere için Londra merkeze şehir belirlemedik, çok önemli değil zaten bir şehirden Amsterdam'a gitmek Kartal-Kadıköy'den kısa sürüyor.


  • r_u_h  (15.12.21 14:45:55) 
Öncelikle ikisinde de yaşamadım ancak araştırmalarım ve arkadaşlarım üzerinden edindiğim bilgiler üzerinden

İngilitere'den kasıt Londra ise hayat gerçekten pahalı, kiralar yüksek, toplu taşıma bile önemli bir gider. Ancak Londra hala çok önemli bir merkez, bu anlamda inanılmaz bir kültürel zenginliği mevcut; yeme içme, konserler, etkinlikler, müzeler... Saymakla bitmiyor. Mevsimi ve havası gerçekten bazen yorucu olabiliyor.

Hollanda için, Amsterdam Londra kadar olmasa da pahalı ancak expatlar için bir vergi avantajı var sanıyorum ki, dolayısıyla gelir-gider dengesi burada daha iyi. Londra kadar olmasa da Amsterdam da kozmopolit ve kültürel açıdan zengin bir şehir. Hızlı trenle Brüksel ve hatta Paris'e, diğer tarafta Almanya'ya gitmek oldukça kolay. Kışları sert geçmesine rağmen hava İngiltere kadar iç karartıcı değil.

Irkçılıkla ilgili direkt olarak kimseden bir şikayet duymadım; saçma sapan insanlarla denk gelmeniz her yerde olası. Sonuçta her ülkede fazlasıyla ırkçı var ancak kendi kültürel çevrenizde o tür bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Ancak direkt olarak ırkçılık olmasa da bazı noktalarda sorun yaşayabilirsiniz; bu anlamda sanıyorum en azından Londra, Amsterdam'a göre daha göçmen dostu.
  • salihdt  (15.12.21 15:03:01) 
iki ülkede de uzun süre yaşadım. düz ırkçılık ikisinde de yok, sosyal anlamda biraz dışlanma olabilir, o da sadece hollanda'da ve belli durumlarda. ingiltere gerçekten çok kültürlülüğe alışmış bir ülke, her alanda hissediliyor. ek olarak ingilizcenizin felemenkçenizden iyi olduğunu varsayıyorum, bu durumları düşününce ingiltere'ye entegre olmak bence daha kolay.

tasarımcıyım, kreatif alanlarda (müzik dahil) ingiltere'de insanların avrupa'nın kalanına göre biraz daha yenilikçi kafada olduklarını görüyorum, gelenekleri falan sorgulamadan sürekli bir deneyimleme durumu var sonuç olarak üretken insanların olduğu ortamlar bana daha canlı geldi hep ingiltere'de.
  • william morris  (15.12.21 18:28:19) 
Bu iki ülke arasında hiçbir kriter belirtmeden seçim olacaksa Hollanda derim.

Edit. Neden dersen tam da aşağıda belirtilen durum. Herkesin yaşayamayacağı yerde yaşam daha kaliteli.
  • OrangeYellow  (15.12.21 22:43:10 ~ 22:55:09) 
Bircok is alaninda hollandaca bilmeden calisamazsiniz Hollanda'da. Mesela kamu. Pazarlama falan da sadece ingilizceyle cok kisitli imkanlar saglayabilir. Ingilitere'de o bariyer yok, diger her seyin esit oldugunu varsayarsak.


  • hot potato  (15.12.21 22:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.