[]

evdeki network sorunu

3 katlı müstakil bir eve biz internet aldık. interneti de evde dağıttık. acces pointler var. evin içinde sistem var. internet hız 8 bit falandı.

ben buraya fiber internet getirdim. türk telekom müşteri altyapı yatırımı ile. 100 mbit internet

ancak 2 sorun yaşıyorum

1 - 3. kattan birinci kata inince telefondan wifiye bağlanmada sorun yaşıyorusun.

2- evde internet hızı istediğim noktada değil. 30 bita gelse wow diyorum.

bu problemi nasil cozebilirm ? evin tum altpyasini degistirmem mi gerek ? bu is icin mesela hangi profesyonel sirket ile calismaliyim

 
Öncelikle, TT ne kadar hız verdiğiniz söylüyor?
Direkt internete bağlanan modem üzerinde test yaptığınızda hızınız ne oluyor, bu sırada tüm access pointler kapalı olsun.
Bu işin temiz çözümü mesh çözümleridir, standart eski tip access pointler teknolojik açıdan geri kalıyorlar kesintisiz ve hızlı internet erişimi sıkıntı oluyor, bunlar yerine deco mesh çözümleri gibi donanımlarla her kata koyacağınız mesh yönlendirici performans açısından daha iyi olacaktır.
  • atom karincanin torunu  (15.12.21 12:36:54) 
3 kata da kablo çekip ap koyduysan yapılabilecek en doğru senaryoyu yapmışsın demektir zaten. büyük ihtimalle sıkıntın şu: sen 3. kattasın, 1'e inince cihazın 3'teki ap'ye bağlı kalıyor. bunu da en temiz şöyle anlarsın, 3 ap'nin de wifi ssid'lerini değiştir. biri 1. kat, diğeri 2. kat, diğeri 3. kat olsun. telefonuna ya da cihazına 3'ünü de bağla şifresini gir. sonra 3. kattan 1'e in, bak bakalım otomatik olarak 1'e geçiyor mu?

geçmiyorsa yaşadığın sıkıntı o yüzdendir. ap'lerde handover tarzı özellikler olur, dersin ki sinyal seviyesi -75 dbm'in altına düşerse bağlantıyı kes. böylece telefonun 3. kat ap'sine takılı kalsa bile ap'nin kendisi senin telefonun bağlantısını koparır, cihaz mecburen 1. kata bağlanmak zorunda kalır. teorik olarak durum bu.

ama her kata ayrı kablo çekmediysen bunun bir çözümü yok, o çok sağlıklı bir yöntem değil yani.
  • roket adam  (15.12.21 13:39:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.