[]

gümrükte takılan hediye - şarap

Merhaba,

Yöneticim Christmas hediyesi olarak şarap göndermiş şirket adresime, içeriğini de "gift-wine" belirtmiş. UPS'ten şirketin tedarik zinciri bölümüne mail göndermişler gümrükte takıldığına dair. onlar da gümrüğe bırakmaktan başka şansımız yok "numune" olarak belirtilseydi bir şekilde belki alırdık ama şimdi tarım bakanlığından içerik analizi vs bir sürü döküman çıkarılması gerekir çok da pahalıya patlar sen onu unut dedi. Yöneticim de nasıl alabilirsin diyor.

Bu işi çözmenin bir yolu yok mu gümrük vergisi neyse ödesem ya da en azından adama geri gönderme şansım yok mu?

Bir bilen varsa medet lütfen.

Teşekkürler.

 
Söylenenler dogru hocam ne yazik ki.

Ayrica her türlü evragi hazirlasaniz bile size en az 20 dolar gümrük haraci kitlerler(gift olmasi bir sey degistirmez) bosa masraf...
  • Avoiding The Puddle  (15.12.21 08:17:42) 
Ağzın laf yapıyorsa gider konuşur, memurun cebine bişeyler sıkıştırmaya çalışırsın. Ben bu masrafı yapayım ama uzun sürecek, gel ben yine o masrafa gireyim ama kısa sürede halledelim şu işi, bana yardımcı ol gibilerinden yokla bakalım. Eskisi gibi değil bu işler ama denemekten zarar gelmez, gümrük memurları severler böyle şeyleri.


  • Bruce  (15.12.21 09:06:16) 
şarap gıda ürünü olduğu için işler belki başka yürüyordur ama göndericiden ürünün numune olduğunu gösteren bir invoice isteyebilirsiniz, mal bedeli de gümrüğe sunulmak üzere sembolik olarak atıyorum 10 dolar olabilir. bunun üzerine UPS ile iletişime geçip malın ETGB kapsamında değerlendirilmesini istediğinizi söyleyebilirsiniz. bu durumda onlardan basit bir form geliyor sizin doldurmanız gereken, o formu doldurup geri gönderiyorsunuz, üç iş günü içinde sonuçlanıyor genelde ve geliyor.

bu dediklerim gıda olmayan ürünler için geçerli, tarım bakanlığından izin gerekip gerekmeyeceğini bilemiyorum, bir şansınızı deneyebilirsiniz yine de.

bahsettiğim işlemler için ups'in mail adresleri;

upstrimport@ups.com
ithalatevrak@ups.com
  • rahip janick  (15.12.21 09:09:41) 
@rahip janick,

gönderiye numune yazmamış, bottle of wine -gift demiş, bir de üstüne bedelini 50CHF diye belirtmiş :(
  • nonik  (15.12.21 09:44:09) 
@nonik, Kaç para ulan bir frank! :(

ya ama dediğim gibi bir invoice daha düzenlemesini isteyip öyle de şansınızı deneyebilirsiniz. gümrük emsal bedel olarak yüksek bir meblağı belirlerse vergisi de çok olur sanıyorum. gerçi oranını bilmiyorum, atmayayım. Gümrük memurları biraz değişik çünkü. Malın bedeli gerçekte 5 dolar bile olsa, "bu kesin daha fazladır" deyip invoicetaki bedeli kabul etmeyebiliyorlar. :)

ama gümrük memuru analiz için kimyahaneye falan gönderirse hem para hem de vakit kaybı olur sizin için. eğer yapabilirseniz gümrükçünüz ile görüşün ve Bruce'un dediği şekilde halletmeye çalışsın. :)

bence siz yine de bir benim ilk dediğim yolu deneyin, olursa olur, olmazsa gümrük memuru yılbaşında güzel bir şarap içmiş olur. :)
  • rahip janick  (15.12.21 10:15:45) 
Bruce'un dediği ile alakalı bir yorumum var; çalıştığım bir yerin gümrüklü antreposu vardı. Oradaki gümrük memuru haftada/ayda bir tutanak tutardi resmen. Oralarda çalışan kac kisiye tutanak tuttugunu biliyorum.
Yani isini ciddiye alan adama denk gelirseniz sıkıntı çıkabilir. Şahsen biri bana böyle gelse ben kişiye ders verirdim.

  • logisticsmanager  (15.12.21 11:31:59) 
Maalesef şarap böyle bir sürece tabii. Bizim HQ bazı yöneticilere şarap göndereceği zaman uyarmıştık. Hediyeyi biz buradan alıp gönderilecek kişilere gönderiyorduk.


  • SiyamkedisiZorro  (15.12.21 13:11:51) 
Hocam ne yaptın şarabı? :B


  • rahip janick  (17.12.21 10:39:49) 
@rahip janick,

UPS'e geri göndermelerini istedim :( iade için tekrar gönderim ücreti + navlun ödeyeceğim, başka türlü işin içinden çıkamayacaktım.

ama eğer ben özellikle geri gönderim demeseymişim 20 küsur gün sonra devletin oluyormuş satılıyormuş dedi bizim şirketteki lojistik bölümünden arkadaşlar.
  • nonik  (17.12.21 13:35:17) 
Hahaha küllüm zarar oldu. Olsun, kısfmet değilmiş. :)


  • rahip janick  (17.12.21 14:22:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.