[]

150.000 bütçe ile 3 seçenek!

Lidyalı gençler!

150000 bütçemiz var. Hanımla oturduk ve 3 şey hakkında harcama yapabileceğimizi düşündük. Güzel bir aracımız var. 4 yaş kızımız var ve gezmeyi seviyoruz. Gezi maliyetlerini de hesaba katarak (b seçeneği için) aşağıdakilerden hangisi F/P davranışı olabilir :)

a) 2. araç olarak Citroen c1 veya Peugeout 101 Manuel bir araç almak
b) Ortalama 105.000 ve 160.000 arasında seyreden karavan almak. 98 veya 2004 model yapılı...
c) Dolar al koy...

Soru ne şıkları alayım, eğer içinizde kalan söylemek istediğiniz şeyler varsa şıkka şık bir açıklama da verebilirsiniz. Öpüyoruz sizleri...

 
Ben olsam arabam yoksa araba alırdım. Varsa model yükseltmek gibi bir çabaya girmez yatırım yapardım.


  • birmilyonunvarmi  (14.12.21 23:24:28) 
Bence, tecrübem olmadan söylüyorum,

seyahat adına ; a+çadır.

Karavan alırsanız özellikle kilometresi olan bir karavanda araca yapacağınız masrafın otelde konaklamak yerine cebinize kalan parayı geçeceğini düşünüyorum. Karavan parkı olan yerlerin çoğunda çadır alanı da oluyor ya da en kötü Türkiye'de zaten istediğin yerde kamp yapabiliyorsun. Onun yerine arabayla rahat rahat gezip uygun konaklama bulunamadığında çadır kurmanın daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum, ayrıca bonus olarak günlük olarak da kullanılabilecek arabanız oluyor.

türk dayı mod olarak; c dolar al koy.
  • mirafiori  (14.12.21 23:28:12 ~ 23:28:33) 
yüzeysel düz bi yaklaşım yapıcam, ben olsam arabam yoksa mutlaka önce araba alırdım. karavan bana çok şey geliyor marjinal


  • harmanyeri  (14.12.21 23:48:42) 
Karavan kesinlikle cok maliyetli cadir daha mantikli, guzel aracin varsa heyecana gerek yok, dolara koysan degerini korursun para yapmaz. Fon al ve unut derim bu parayi


  • ala09  (15.12.21 00:59:03) 
o yaştaki karavan maalesef amelelik olur.

arabam yoksa, küçük or orta bir şehirde ailelerimize uzak olsam kesinlikle araba.
arabam yoksa, küçük or orta bir şehirde ailelerimize yakınsak araba.
arabam varsa, eşimin ihtiyacı var ve lazımsa kesinlikle araba
arabam varsa, eşimle bana yetiyorsa asla araba değil

bu seçenekler arasında dolar mantıklı gibi duruyor. yarın ki fed açıklaması, rte açıklaması ve perşembe gününden sonra mevzilenmenizi öneririm
  • avatar is back  (15.12.21 01:05:17) 
zaten araban varsa net C.
B'ye sakin girme, sakin. Sanayinin maskarasi olursun..

  • cooperr  (15.12.21 01:20:25) 
karavana 150bin tl para verip ömrün boyunca o karavanla 150bin tllik tatil yapabilecek misin bunu düşünmeni öneririm.


  • insanlik icin buyuk bir adim  (15.12.21 01:27:57) 
Cevaplar tabii ki yaşa ve beklentilere bağlı olarak değişecektir, ben Lidya'lı ama artık görece orta yaşta olan birisi olarak;

a. İkinci araç ihtiyacınız yok ise, eşiniz işe gidip gelmek/çocuğu okula kendisinden başka alternatif olmayacak şekilde götürmüyorsa bu şıkkı elerdim.
b. 2 çocuklu (9-12 yaş) 42 yaşında bir insan evladı olarak iki sefer kampa gittim, inanın hiç konforlu değil. Yine beklentiye göre değişir demekle birlikte karavan almazdım.
c. dolar da değişik şu an itibariyle. Tek elden yönetilen ekonomimizde yarın faiz artar, doları çok pahalı almış olurum, faiz biraz daha düşer, güzel kar ederim diyerek kararsız kalırdım.

Velhasıl beklentilerinize göre pozisyon alın derim. Ben olsam bist30, döviz ve altın sepeti yapardım.
  • en bi orijinal  (15.12.21 01:52:45) 
c birikime devam

ikinci araba masraf açar, günümüzde yakıt dahil bu masrafları kaldırmak pek kolay değil.

karavan da alırsın iyi güzel, koyacak yeri dert, kalkıp dağ başına gidemezsin güvenlik sorunundan dolayı, bi yere çeksen bıraksan, hırsız mı girer tinerci mi girer. büyük şehirdeysen bir de otopark parası vermek zorunda kalırsın. ben karavan işine özellikle iyice araştırmadan girmem.

güzel aracım var dedin, yaptır arkaya bi tane trailer ya da satın al, bagaj sorunun da bitti, büyük bi çadır, bi portatif buzdolabı, ufak bi jeneratör tamamdır.

alacağın karavanı karavan parkı dışında kullanamazsın zaten, içinde tuvaleti banyosu olmayacak, olsa bile tankları hemen dolacak, nereye boşaltacaksın ne yapacaksın bi sürü dert.

100 euroya princess marka 23 litre buzdolabı almıştım mesela yurtdışından, 220 ve 12 volt ile çalışıyordu, 4 sene kullandım şaka maka sonra fan motoru sorun çıkardı, çinde 100 dolar diye attım gitti.
  • killerbee  (15.12.21 02:02:52 ~ 02:09:45) 
b) 750 kg altı çekme karavan.


  • arenas  (15.12.21 08:23:49) 
karavan temizse alırdım ben olsam. 150.000 liralık tatil gözüyle bakmayın, o karavanı da ileride satabilirsiniz nihayetinde. 3 kişilik bir aile için keyifli olur. @arenas'ın dediği gibi 750 kg altı çekme karavan da bir opsiyon. yine 150 civarında güzel seçenekler var.


  • posthuman  (15.12.21 10:51:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.