[]

Hollanda hakkında her şey

Şimdi şekerler, Amsterdam yakınlarında kalacak bi yer ayarladım. Yazın oradayım. Daha önce hiç gitmemiştim Hollanda'ya. Gezilecek-görülecek yer listelerine bakıyorum elbette. Ama en çok merak ettiğim yer Nazi kampları. O taraflarda bir kamp olduğunu, ama bir yangında kiliselerin de, o yerlerin de harap olduğunu söylüyorlar. Var mıdır Hollanda'da ziyaret edilecek Nazi kampı? Piyanist filmindeki gibi ama. Sanırım Almanya'ya gidemem.

Bir de, internette belli başlı yerler yazıyor da, tek başıma gezmek için, "şurayı kaçırma" dediğiniz, farklı bir yer varsa, çok sevinirim. Modern sanat müzeleri, sergiler falan ilgimi çeker.

edit: azıcık üstte dursa ya. Cevap gelse yarına kadar.

 
@isviçreli, o toplama kampı hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum şimdi. tam olarak kastettim buydu, evet.
@mor oje, sağolasın. şu an yazdığın her yer yabancı, ama yürürken aklıma gelirsin :) netten teker teker bakıyorum yazdığım yerlere..

  • lovemyself  (07.06.10 19:05:55) 
artık içerisinde yenilenmemiş hiçbir şey kalmamış gerçi ama anne frank'ın evi de ilgini çekebilir nazi kamplarıyla ilgileniyorsan. hikayesini birebir görmüş olursun onun da.


  • kedi olmus gidiyorsun  (07.06.10 19:23:46) 
  • demetrius  (07.06.10 19:31:56) 
@demetrius, fuhuş bölgesi diyor oraya? bağyan kişiyim ben, çok işim olmaz. gezi, sanat falan gibi bakmıştım ama..


  • lovemyself  (07.06.10 19:41:53) 
yok aynı zamanda turistik bir yer. ben çok ilginç buldum (bir bayan olarak), bakış açınıza bağlı.


  • demetrius  (07.06.10 19:58:47) 
ha pardon, ben de takılma amaçlı yazdınız sanmıştım :)
sağolasın o zaman :) ekliyorum listeye.

  • lovemyself  (07.06.10 21:04:33) 
size "ice bar var çok güzel mutlaka görmelisin" derlerse gitme sakın hiçbir esprisi yok üstüne bir de 15euro =)

ayrıca red light da bir bayan olarak da gayet görülesi bir yer =) çift şeklinde hatta çocuklu aileler falan da geziyor :D:D:d

benim için de wok to go'dan yemek yiyin madem =)))))
  • sisljem  (07.06.10 23:03:33) 
Kardeşimle beraber ekim ayında gitmeyi plandığımız için biraz araştırmıştık. Şöyle bir link bulduk, güzelde bilgi vermiş, görmediyseniz ilgilinizi çeker.

carriemeldrops.blogspot.com
  • neskafefincanindaturkkahvesi  (07.06.10 23:14:25) 
anna frank's museum var. kızın ailesi ile birlikte sığındığı ev, ona gidebilirsin. bir de torture museum var o da gerçekren ilginç, işkence tarihi üzerine bi çok şey görüyorsun.


  • meldoş  (08.06.10 05:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.