[]

Telefon, teknik servis, gizlilik

Soru görünce aklıma geldi. Telefonumu kasa değişimi için teknik servise bırakacağım. Şifresini vermeyeceğim. Buna rağmen verilere ulaşma şansı var mı? Hatta telefonu kapatıp vereceğim.




 
iphone ise yok. android'i bilmiyorum.

fbi, apple'dan teröristlerden ele geçirilmiş şifreli iphone'lara erişim istedi. apple kabul etmedi. kıramadılar şifreleri.
  • himmet dayi  (14.12.21 22:14:22) 
himmet dayı +1 . teslim ederken ekranı iyice sil de şifre kombinasyonu'nun olduğu alanlardaki parmak izi yoğunluğuna bakarak tahminde bulunmasınlar :D


  • mirafiori  (14.12.21 22:16:32) 
Android


  • dissendium  (14.12.21 22:18:10) 
komik bir hikayem var. huawei yetkili servise gittim. pil değişecektir. huawei telefonlarda yetkili servis modu var. aktif edince hiçbir yere ulaşamıyorlar telefonda. bu moddan çıkmak için de şifre girmek lazım. bu moda yetkili serviste bankoda duran eleman kendi geçirdi. şifreyi de kendi belirledi. 000000 gibi bişeydi. içine ulaştılarsa ulaşmışlardır. içindeki veriler çok değerliyse ona göre bir önlem almanı öneririm. telefonu kapatıp versen bile açmak isteyebilirler gözünün önünde. ekrana dokunmatik özelliğine falan bakmak istiyorlar. bozuksa ve söylemediysen sonra biz bozmadık zaten bozuktu demek için olabilir.


  • sutlu nescafe  (14.12.21 22:22:01) 
normal bir kullanıcı için zor. fakat power user her türlü ulaşır, yöntemleri var. ios için bu imkansıza yakın.


  • false pretension  (14.12.21 22:26:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.