[]

Sınav çalışma tarzı

Merhabalar. Sınavlara çalışmakla ilgili birkaç sorum var.

KPSS için çalışmak istiyorum. Ama karakter olarak düzeni seven, ayrıntıcı, plansız hareket etmeyen biriyim. Ama sınava 6 ay olduğu için istediğim gibi çalışmama zaman yok. Sizce bu durumda planı, düzeni umursamadan çalışsam mı daha iyi olur yoksa zaman az da olsa düzeni, planı bırakmadan çalışsam mı? Maalesef bir dersi çalıştıktan sonra mükemmel olmasını istiyorum. Bu da derse fazla zaman ayırmama neden oluyor.

Kpss, Ales gibi sınavlarda kendine göre başarılı olmuş kişiler nasıl bir çalışma tarzı uyguladıklarını söyleyebilirler mi?

 
Valla ben aşırı çok çalıştım yaklaşık 10 ay çalıştım dershaneye falan gittim, şu çocuk gibiydim: www.youtube.com

nişanlım da taktiksel çalıştı aynı puanı aldı benimle.

burada önemli olan bölümünüz ve mesleğiniz. mesela avukat veya mühendisseniz ve merkezi atama ile işe yerleşmek istiyorsanız gky kasacaksınız. avukat mühendis olan insanın zaten matematiği iyidir bol soru çözer 6 ayda 90+ alır rahat.

ama iibf mezunuysanız iş değişir. bölümünüz önemli. işletme mezunuysanız p48 kasabilirsiniz çünkü muhasebe biliyorsunuz. iktisatsanız o da iyi. ben de nişanlım da uluslararası ilişkiler mezunuyuz. ben hukuk iktisat maliye gördüm dersanede çalıştım iyi de yaptım puanım iyi de geldi. nişanlım sadece uluslararası ilişkiler çalıştı, bölüm bazlı sıralamada benden öndeydi.

öğretmenseniz o tarafı bilmiyorum ona da başka arkadaşlar yardımcı olacaktır, kolay gelsin iyi çalışmalar.
  • Hallegadola  (14.12.21 17:45:48) 
@Hallegadola, teşekkür ederim. Makine mühendisiyim. Sadece GY GK sınavına giriyorum.


  • dissendium  (14.12.21 17:50:45) 
Pomodoro Tekniği denen bir yöntem var. benim işime epey yarıyor.


  • beyinter  (14.12.21 18:14:30 ~ 18:16:06) 
ankaradaysanız eğer kızılaydaki kök çarşısının altında fotokopiciler var. matematiğin karakutusu, tarihin karakutusu ve coğrafyanın karakutusu diye kitaplar var şu ana kadar gelmiş geçmiş tüm sınavların sorularını derlemişler, çözümlüsünü alın ama. onu bir tur çözün.

tarih konu anlatımlı için tarihin pusulası var iyidir. ama ben piyasada ne kadar tarih coğrafya kitabı varsa hepsini aldım çözdüm, kök çarşısında her kitabın fotopisi var uygun fiyata.

türkçe için de rüştü bayındır hocanın kitaplarına ve tekniklerine bakın derim.
günde 3 saat otursanız düzgün bir programla halledersiniz bence. ki ben dizi falan izlerken matematik çözüyordum, siz mühendis olarak hayli hayli çözersiniz

sınava son 1-2 ay kala full deneme çözün. süreli. 90+ alırsınız rahat.

bu arada tercihlerde dhmi, teiaş, tedaş gibi kitleri yazın, onların çalışma şartları ve yan hakları daha iyi. mühendislikle çok alakası olmayan msb, kvkk, kdk gibi kurumları tercih etmeyin. ana işin mühendislik ve teknik olduğu yerleri yazın.
  • Hallegadola  (15.12.21 10:18:10 ~ 10:20:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.