[]

delf ya da dalf sınavına girmiş olan var mıdır?

delf b2'ye girmek istiyorum, sınav ücreti 900 lira. c1'e girersem de 1350 lira.

şimdi benim dil bilgim rezalet. grammaire bilgim gerçekten kötü, fakat konuşma okuduğunu anlama gibi şeylerde iyiyimdir. hatta 1.5 ay kadar simültane çevirmenlik yaptım 1 ay öncesine kadar.

sorum şu, garanti olsun diye b2 için mi başvuru yapılmalı yoksa hayatım boyunca anlamadığım bir şey olan grammaire kısmını geliştirip almışken c1 mi alınmalı. sınav ücreti biraz düşük olsaydı senede 3 defa c1 sınavına girerdim ama malum şartlar.

sınava giren varsa süreci anlatabilmesi de harika olur.

 
Sinava girmedim ama subat gibi vatandaşlık için girerim. Ama delf falan değil de tcf yaparım.

Tavsiyem;
Telefondan dr. French. Çok güzel uygulama.
Onun üstüne "détecteur de fautes".
Va te faire conjuguer fiil cekimleri icin

Onun dışında dinleme vs için tv5monde applicationu.
  • logisticsmanager  (14.12.21 00:20:58) 
+ commun francais var. O da iyi baya direkt sinava hazirlik için.


  • logisticsmanager  (14.12.21 00:22:31) 
Bu arada illa delf mi gerekli? O hayat boyu ama iki sene geçerli olan tcf olursa seviye seçmenize gerek kalmaz.


  • logisticsmanager  (14.12.21 00:23:18) 
C1 ile B2 arasında fark vardır diye tahmin ediyorum zira bu ikisi arasındaki fark gibi A2, B1 değil; daha farklı. Konuşma, okuduğunu anlama kısımlarında bile daha teknik detaylar olacaktır. Ben seneler evvel C2 için girmiştim, dışarıda B2 sınavına giren arkadaşımla sohbet ederken arada bayağı fark oldugunu anlamıştım. Daha sonraki sohbetlerimde de benzer farkların olduğunu gördüm.

Eger gerçekten B2'yi rahat geçerim diye düşünüyorsanız C1 için çalışıp öyle girin derim. B2 için de aslında zorlanabilirim diye düşünüyorsanız o zaman hiç zorlamadan direkt B2 için başvurun.
  • fraise  (14.12.21 00:34:01) 
@logisticsmanager illa delf diye bir kaide yok ama ömürlük olması işe yarar. uygulama önerileri için teşekkürler. c1 mi b2 mi onun arasında kalmıştım.

bu arada özel olmazsa, vatandaşlık kısmını biraz açabilir misin? illa birisiyle mi evlenilecek? auchan'da kasiyerlik yapmaya da talibim ben.
  • michonne  (14.12.21 00:34:07) 
Ömürlük olması işe yarar ama seviyenizden tam emin değilseniz tcf iyi.
Sınava ne için gireceksiniz?
Ve evet :) yani Fransa'da master+calisma yaparak da vatandaş olabilirsiniz tabi ama asıl olay buraya gelmek zaten :/
  • logisticsmanager  (14.12.21 00:41:52) 
@logisticsmanager açıkçası belirli bi amacım yok. şu olursa suratlarına delf belgemi vururum gibi. iş ararken işime yarayabilir ya da başka gereksiz şeyler için. boş vaktim varken değerlendirmek gibi daha çok.


fransa'ya her türlü gidilir de kalıcılık nasıl sağlanır onu bilmiyorum. en azından kaçak yaşamadan. muhtemelen anlamsız bir yüksek lisans ardından da kalmak için seçenekler aramak en olabilme ihtimalleri olan.

şimdiden başarılar size de.
  • michonne  (14.12.21 00:50:19 ~ 00:50:52) 
Kızım bir Fransız lisesinde okuyor. Henüz başlarda ama diğer tecrübeli velilerden duyuyoruz. C1 sınavı B2 sınavı gibi değil, ayrı taktikleri olan bir sınav diyorlar, hatta C2 über aşmışların sınavı, onu Fransız olan bile alamayabilir dediklerini de biliyorum.
Üniversitede okumak için aslında B2 yeterken pek çoğu (sosyal bilimler) C1, hatta hukuk veya felsefe okuyacaksanız C2 istiyor deniyor. Normal hayat için B2 yeter tabii.Gramerim kötü diyorsanız zaten B2 diyorum size.

  • SiyamkedisiZorro  (14.12.21 09:36:43) 
@SiyamkedisiZorro teşekkürler, dediğiniz gibi b2 daha mantıklı olacak.


  • michonne  (14.12.21 13:04:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.