[]

İlişki tavsiyesi

Herkese selam,

Yaklaşık 3 ay önce bir kızla tanıştım, çok kafa dengim saatlerce keyifle sohbet ediyoruz.Dış görüntüsü de çok hoş. Birlikte aktivite yapıyoruz ; dizi,film izliyoruz, tiyatroya gidiyoruz , parklarda geziyoruz.Ancak hayata bakış açımız çok farklı.Geçen bir arkadaşımın çocuğu oldu dedim ki hediye alıp gidelim . Almak istediğim hediyeyi pahalı buldu aldırmadı uyduruk bir hediye ile misafirliğe gittik ama aynı gün boynerde üç katı paraya makyaj malzemesi aldı. Başka bir olay da ;Geçenlerde bir yerde arabayı valeye verdik adam arabayı saçma bir yere park etmiş baya bir bekledik. Vale özür diledi ben de sorun olmadığını bekleyebileceğimzi söyledim, ancak kız arkadaşım adama çok sert çıktı. Ben böyle yapma dediğimde hemen sakinleşti ama ben ömrüm boyunca böyle sakinleştirecek miyim ?Ayrıca Farklı aile yapılarından geliyoruz. Benim daha muhafazakar bir ailem var ancak muhafazakarlığı burada din bağlamında kullanmıyorum sadece geleneksellikten bahsediyorum. Ancak o çok rahat bir aileden geliyor. Anne baba ayrı her ikisinin de sevgilileri var gibi. Bir de çok sinir bozucu bir kardeşi var maalesef durmadan kızdan para isteyen. Abla, kız arkadaşımla gezeceğim para yolla , konsere gidecğim para yolla gibi. Kız arkadaşım da telefonda kızıyor ,söyleniyor ama parayı da yollamak zorunda kalıyor.Bu arada kardeşi üniden mezun,işe soktular ama zora gelmedi ,işten çıktı.Sabahtan akşama kadar arkadaşlarıyla kafede oturuyor.
Ben çok ciddi düşünüyorum çünkü gerçekten aşığım bu kıza ancak bu tip farklılıklar ileride bizi yıpratır mı ? Yoksa zıt kutuplar mı birbirini çekiyor. Ne dersiniz bu iş daha ciddileşmeden bitsin mi?
Tavsiyelerinizi bekliyorum.

 
1- hediye konusu: zamanla çözülür
2- vale konusu: biraz hayvanlık ama zamanla çözülebilir diye düşünüyorum
3- muhafazakarlık konusu: ileride bu kız çok rahat, ailesi şöyle böyle diye kafaya takmayacaksan problem yok. ama kafaya takacakmışsın gibi geliyor bana, bence en önemlisi bu. yok anam seni böyle beğenmez, yok ben seni şöyleyken aldım falan filan muhabbetlerine gireceksen problem. genelde muho aileden gelen erkekler böyle bi deli yürek triplerine giriyorlar bi süre sonra öyle olursan çok üzülürsün.
4- kız kardeş konusu: seni ilgilendiren bir şey yok.
  • roket adam  (14.12.21 00:09:08) 
roketadam , Kardeşi ile konuyu söyleme nedenim şu ki ; geçenlerde kız arkadaşımdan yine para istedi o da kızdı ve vermedi sonrasında kardeşi beni aradı. Ablam duymasın ,bana para gönderir misin dedi ve ben de yolladım.

sadece vale konusu da değil , geçenlerde bununla ortak bir arkadaşımız bizi bir yere çağırdı biz de buluşmaya gittik , aradı arkadaşımız gecikeceğim biraz özür dilerim ,işten çıkarken son anda bir sorun oldu dedi. Yarım saat bekledikten sonra tutturdu kalkalım diye. Bekle falan dedim ama sonunda Kalktık gittik, sonrasında arkadaşı arayıp acil bir işimiz çıktı bekleyemedik demek zorunda kaldım :(
  • bbb_1  (14.12.21 00:31:28 ~ 00:39:43) 
Kızın rahat olması, aile ilişkileri, salça olan işe yaramaz erkek kardeş, kızın tavırları vs hepsi sıkıntı bunların. Aşık olabilirsin ama ileride üzülürsün. Güzel bir ilişki olarak kalabilir ama evlilik bence olmaz. O saçma aile ilişkileri sana da yansır bundan kaçamazsın ki yansımış bile seni arayıp para istemesi çok ayıp. Evlenince bu tarz şeyler katlanarak artar. Anne baba ayrı ve sevgilileri var, kimseyi yargılamak istemem ama verdiğin tüm bilgileri birleştirince senin için olumsuz bir sonuç çıkıyor. Kendini çok kaptırma bence.


  • bayc  (14.12.21 00:51:08) 
@bayc hocam kızın hareketleri , tavırları beni çok etkiledi. Çok düzenli yaşayan bir adamım , işinde gücünde. Kız arkadaşım beni aslında bu düzenin içinden çıkardı ve belki de bu durum başta bana güzel geldi.Ama uzun vade için çok karamsarım ben de. Keşke hiç tanışmamış olsaydım diyorum.


  • bbb_1  (14.12.21 01:01:01) 
Kızın tavırları çok sıkıntı,yıpratır. Ufaktan uzaklasmakta fayda var diye dusunuyorum


  • matilda  (14.12.21 01:43:51) 
3 ayda çok ciddi düşünmeye başlaman üzerine düşünmen lazım. Biraz fazla hızlı geldi. Ayrıca kızın her davranışı sana batmaya başlamış, o değişse de sen ona rahat vermezsin bence artık. Hem kendi iyiliğin hem de onun iyiliği için acil demokrasi, halk arenası, karşılıklı iletişim ve gerekirse bir daha iletişmeyin.


  • her giriste sifresini unutan adam  (14.12.21 02:29:09) 
İlk heyecanla devam ediyosun ama bu bahsettiğin sorunlar bi kaç aya seni soğutacak.

Arkadaşını beklemene izin vermemesi, hediye alırken karışması vs. Bak bunlar senin inisiyatif alman gereken konulardı. Çünkü senin tanıdıkların . O fikrini söyleyebilir ama kararını değiştirecek kadar seni manipüle etmiş. Ucuz hediyeyle bebek görmeye gitmişsin, arkadaşının samimiyetine inandığın halde sen kalkmışsın ve mahcup duruma düşmüşsün vs.
Ayrıca kardeşinin senden para isteyebilmesi büyük saçmalık. Daha 3 ay olmuş. Yüzsüz bir tip belli ki.

Bitecek bir ilişki anlatmışsın
  • zimbirik  (14.12.21 07:25:21) 
1. "Almak istediğim hediyeyi pahalı buldu aldırmadı" - Garip. Evli falan degilsiniz ki harcamalara ortak karar veresiniz. Diretip almaliydiniz, sizin arkadasiniz neticede.
2. "Anne baba ayrı her ikisinin de sevgilileri var gibi." Burada sen bahane ariyor gibisin. Zaten ayrilarsa sevgililerinin olmasinin ne gibi bir sikintisi var?
3. "Ben çok ciddi düşünüyorum çünkü gerçekten aşığım bu kıza ancak bu tip farklılıklar ileride bizi yıpratır mı" - sinirlarini net cizmen lazim. Ote yandan senin ailen de muhtemelen mukemmel degildir ve onlarda da kizi rahatsiz eden seyler vardir. Orta yolu bulacaksiniz.
  • hot potato  (14.12.21 08:21:10) 
sıkıntılı konu, düzelmez.


  • prodeq  (14.12.21 08:40:14) 
Gunaydin, malesef cok farkli deger yargilarina sahipsiniz. Anladigim kadariyla sevgiyle buyutulmus bir aileden geliyorsunuz. Onun icin ayni seyi soyleyemeyecegim. Siz insanlara insan oldugu icin deger verirken, o ise kisileri konum, pozisyon belki de ekonomik durumlarina gore siniflandiriyor. Zamanla degisebilir mi? Zor ama belki. Cok yipranir, yorulursunuz zamanla. Kaygilarinizda haklisiniz. Iyi dusunun.


  • balpolen  (14.12.21 08:52:02) 
" Ablam duymasın ,bana para gönderir misin dedi ve ben de yolladım."

bu asla yapmaman gereken bir hareket
net olarak sömürülmektir
  • bir soru sorcam  (14.12.21 08:53:10) 
hediyeyi pahalı buldu aldırmadı derken naptı cüzdanı mı kaptı elinizden? ağzınıza kürekle mi vurdu? ben bile eşimin başkasına alacağı hediyeye karışmam yahu banane.

ayrıca 3 aylık ilişkide kardeşin sizden para istemesi, sizin göndermeniz filan aşırı aşırı aşırı tuhaf şeyler.

bence çok saçma bir ilişki içindesin ve baskın biri değilsin. eziliyosun, ipleri karşı tarafa vermişsin, bu saatten sonra da alabileceğini sanmam.
  • elorelia  (14.12.21 08:58:37) 
Hediye konusu: Arkadaş sizin arkadaşınız, para sizin paranız. Neden kız arkadaşınızın istediği hediyeyi alıp gidiyorsunuz? Çok saçma. Sonrasında üç katı paraya makyaj malzemesi aldı demişsiniz. Alır size ne ki?

Vale konusu: Beklemeniz makul bir süreyi aşmışsa valeye çıkışmak doğal bence. Tabii burada üslup önemli. Üstten bakan ve karşıdakini ezen bir üslupla söylenmişse problem.

Kızın ailesi: Anne baba ayrı ve sevgilileri var demişsiniz. Sanki bu bir kusur gibi. Size ne? Bunu bir kusur gibi görüyorsanız sizde büyük problem var demektir.

Kızın kardeşi: Sürekli kızı darlaması para istemesi vs. yine sizinle alakalı bir durum yok. Çocuğun sizden para istemesi ve sizin o parayı gizlice vermeniz ise çok saçma. Hayır demeyi bilmeniz lazım.

Arkadaşınızı beklemek: Yine sizin arkadaşınız ve yine kararı kız veriyor siz de peşinden gidiyorsunuz. Neden biraz daha bekleyemediniz?


İsteklerinizi, hayat görüşünüzü kız arkadaşınıza aktaramadığınızı ve o ne isterse onu yaptığınızı düşünüyorum. O haklı siz haksızsınız demiyorum ama şu anda ben sizin davranışlarınızı problemli görüyorum. Kusura bakmayın kırıcı olmak istemem ama benim yazdıklarınızdan çıkarttıklarım bunlar.
  • pispinti  (14.12.21 09:22:22) 
pispinti +1

kızın belli ki saçma sapan halleri var, belki biraz fazla "karışan" biri olabilir ama siz sadece size söyleneni yapıyorsunuz.
ilişki içinde bir duruşunuz yok gibi.

diğer yandan, yaşam tarzı ve ailesi konularında kızı yargılıyorsunuz.
bu da muhtemelen aile yapıları arasındaki fark yüzünden çünkü sadece aileniz değil, belli ki siz de muhafazakarsınız ve yaşam tarzında onaylamadığınız şeyler var.
en büyük sorun bu.
farklı olmak başka, yargılamak başka.

diğer yandan, üç aylık ilişki için fazla yüzgöz olmuşsunuz.
kız kardeşine para göndermeyi bırakın, kız kardeşinde sizin telefonunuzun işi ne zaten?
sınır çizmekte problem yaşıyorsunuz bence.

ilişkileri olaylar değil, tutumlar bitirir.
ne olacağı tamamen size ve karşınızdakinin size karşı olan tutumuna bağlı.
  • blatta hiberna  (14.12.21 09:48:56 ~ 09:50:08) 
Benim telefon numaramın Kardeşinde neden olduğu çok yazılmış , nedeni şu ki bir gün üçümüz yemek yemiştik ve sonrasında havaalanına götürmüştüm . Gece geç saatti bir sıkıntı olursa ararsın diye numaramı vermiştim.
Neden ayrılmadın diyenler için de : Beni en çok üzen gelgitleri, bazen yanında o kadar mutlu olduğumu hissediyorum ki . Ama kimi zaman da bambaşka biri gibi oluyor.İnsanları küçümseyen , ötekileştiren…

  • bbb_1  (14.12.21 12:01:54) 
ben karsi tarafta sorun gormedim de sizin bu olanlara karsi seyirci gibi sus pus kalmanizin sebebini merak ettim. belki karsi taraf "ya pahaliymis bu" dedi agzinin icine de siz hemen PAHALI DEDI ALMAYAYIM mi dediniz yoksa kasaya giderken kolunuzdan cekistirip BIRAK ONU SAKIN ALMAA falan mi dedi. biraz fazla ciddiye aliyorsunuz agzindan cikan her seyi. bence karsi taraf sizi asar.
pispinti+1

  • ala09  (14.12.21 13:29:07) 
aynı senin gibi bir kuzenim var, kendisi sana manitası seninkine benziyor. 2 senede 4 kere falan ayrılıp barıştılar, her seferinde bu kapısına gidiyor kızın. çünkü çok aşık...

köpeği oldu köpeği. kızı takdir ediyorum, ciddi ruh hastası ama tam bir alfa gibi yönetiyor kuzenimi. bizimkinin de hoşuna gidiyor demek ki bunlar. sorsan gelir şikayet eder dert anlatır, 10 dk sonra kız arar, açar gider konuşur gelir, kız bişeylerden şikayet etti diye onun gönlünü almak zorunda hisseder ve bi etkinlik bişi planlar. çünkü çok aşık...

senin geleceğin de tam benim kuzen gibi görünüyor haberin olsun.
  • Bruce  (14.12.21 13:37:13) 
zor bence bu iş. hele ki durumun farkındalığına sahipseniz. yol yakınken daha kolay bitirilir; bitirmek istemiyorsanız da güçlü bi sabır ve hoşgörü diliyorum size.


  • barankovan  (14.12.21 14:07:55) 
@Bruce hocam kuzenini çok iyi anlıyorum , bazen istediğini yapmıyorum ancak sonrasında onu üzgün görünce hiç dayanamıyorum, ne olacaktı dediğini yapsaydım da kalbini kırmasaydım keşke diyorum


  • bbb_1  (14.12.21 16:10:57) 
@barankovan hocam pişman olmaktan korkuyorum , bitirmek kolay ama , nasıl etkilendiysem işyerinde bile tek motivasyonum işi bitirip onunla sohbet etmek :(


  • bbb_1  (14.12.21 16:14:32) 
@ala09 yok tabiki kolumdan zorla tutup alma demedi ,ben yakın arkadaşım sevdiğim bir insan dememe rağmen ne gerek var bu kadar pahalı bir şeye. Paramızı biriktirelim yarın bir gün ev kurmak , evlenmek kolay mı dedi. Ben de evlilik falan deyince peki o zaman dedim.


  • bbb_1  (14.12.21 16:46:06) 
o<da senin için senin kadar çırpınmıyorsa
kendini bu kadar yormanın hiçbir anlamı yok

  • bir soru sorcam  (14.12.21 19:19:23) 
@bir soru sorcam , Hocam beni sevdiğini hissediyorum ,bunu hissettiriyor. Ancak bunları farkında olmadan yaptığını düşüğnüyorum.


  • bbb_1  (14.12.21 20:43:01) 
Ayrıl, karşısındakinin aile bireylerini bu kadar umursadığına göre yapamazsın zaten. Kızın davranışları konusunda belki orta yol bulunabilir ama karşındakinin ailesi senin için bu kadar önemliyse sonunda zaten ayrılacaksınız şimdi veya daha sonra.


  • bartholomew87  (14.12.21 20:59:37) 
bunlar seni iyi sömürür. Kardeşinin senden para istediğinden ablanın haberi olabilir. Kadın daha 3 aylık ama kimbilir ne zamandan beri tanıdığın arkadaşına hediye almana bile karışmış ve sen onun dediğini yapmışsın. Kendini müge anlı’da bulma dikkat


  • anais  (14.12.21 23:38:09) 
Uygun değilsiniz birbirinize. Belli. Üzülecek taraf da sensin maalesef.


  • antihero  (15.12.21 16:00:42) 
kendine şu soruyu sor

bizim bu başlığa ilgi gösterdiğimiz kadar
sevgilin seni düşündü mü, ilgilendi mi

şu an herkes kötü hatıraları üzerinden aşık olduğun kişiyi gömüyor

herkes bir gün akıllanır ama akıllandığında isteyeceği kişi sen olmayabilirsin
ve akıllanmasını sağlayan şey senin emeklerin olmaz çünkü zaten bunlara ihtiyacı yok

devam etmek istiyorsan senin de önce kendini düşünmen gerekiyor

bu arada ikizler burcu mu sfdfd
  • bir soru sorcam  (15.12.21 16:15:58) 
derhal muhabbeti bitirip kaç kurtar kendini

evlenirken sadece eşinle evlenmiyorsun, ailesi de buna dahil.

ayrıca şimdi böyle dengesizse evlenince senin ağzına s.
  • killerbee  (15.12.21 16:34:48) 
Okurken anksiyetem azdı. Bazı şeyler düzelmez. Kendine daha uygun birisini bulabilirsin.

Benim her ilişkim bir öncekinden güzel oldu ama eksiklikler vardı. En sonunda duruldum aradığımı bulunca. 4/4 lük mü şuan? Hayır kimse öyle olmayacak. Ama benim önemsediğim noktalar için evet 4/4lük.
  • ananiyimioguz  (15.12.21 16:55:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.