[]

Hepsiburada - iade

2 hafta önce benim için gayet pahalı bir nalbur ürünü sipariş etmiştim. Satıcı farklı bir markanın dandik bir ürününü gönderdi. Ben de HepsiJet'le ürünü geri gönderip iade talep ettim. Günlerdir ürün satıcıda, güya inceleniyor. En geç yarın sonuçlanacakmış. Fakat yarın yasal cayma hakkımın da son günü. Artık belli oldu ki, satıcı iadeyi onaylamayıp iade hakkımın bitmesini bekliyor. Ben şimdi ne yapabilirim? HB şuanda destek sayfasında botlarla oyalıyor. Çağrı merkezinden de umutlu değilim. İş nedeniyle vakit ayırabilecek durumda da değilim. Benzer bir şey yaşamış olan var mı, çözdüyseniz nasıl çözdünüz? Hepsiburada'dan alışveriş yapmaya tövbe edip giden paramın üstüne su mu içmeliyim?


edit: satıcı son gün iadeyi onayladı. sırf parayı bekleterek bile güzel kâr ettiğini düşünüyorum, ürünün fiyatı 2 katına yaklaşmıştı iadeyi onayladığında. ürünü teslim aldıktan sonra hem de.

 
hemen sözlüğe rezalet başlığı bugün tarihli olarak.

sana bi tavsiye pahalı ürünleri mutlaka kargo şubesine iste veya hangi kargoyla geleceği belli değilse, şube de yakınsa, şubeye götürün orada teslim alacağım de. veya kargo görevlisine 20 lira ateşle 2 dakka beklesin sen açana kadar.

orada video çekerek aç kutuyu.

şimdi satıcı ben x marka gönderdim, adam bana çakma mal göndermiş deyip kabul etmese ispatlayamazsın bu şekilde yapmadıysan. en azından video çekerken kutuyu açmadıysan.
  • killerbee  (13.12.21 15:54:10 ~ 15:56:09) 
Önce site üzerinden talep açıp,

Sonra verilen kod ile kargoyu iade ettiysen,

Kargo alındıktan sonra sistemde kargoyu teslim ettiğin gözüküyorsa,

Senin için 14 gün ile ilgili bir sıkıntı yok artık, sen zaten yasal süre içerisinde kargıya verdin. Kargoda bir sorun olsa ve adamların eline ulaşmasa bile senlik bir şey yok.

Ürün yanlış/hatalı geldiğinde fotosunu çekip iade talebine ekledin inşallah?
  • John Bloor  (13.12.21 16:07:40) 
whatsapp numarası hemen cevap veriyor. oradan yazıp müşteri temsilcisine baskı yapın.


  • mikahakkinen  (13.12.21 16:09:47) 
@killerbee
Sözlük sürecini son çare olarak değerlendireyim, bi dünya tantana olacak çünkü öyle. Hepsiburada'ya güvendiğim için sürekli oradan alışveriş yapıyordum ama elimizde kamerayla paket açacaksak ne anladım bu işten? Lanet olsun ya.

@John Bloor
İade talebinde fotoğraf vardı evet.

@mikahakkinen
Deneyeceğim, teşekkürler.
  • vizdilva  (13.12.21 16:17:07) 
iade suresi senin kargoya verecegim sureyi olcuyor, onun cevap vermemesi senin sureyi etkilemiyor.


  • divit  (13.12.21 17:52:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.