[]

mining kazanç vergisi

temmuz gibi 4800 tl miningten kazandığım parayı çekmiştim. bununla ilgili sonradan ceza yer miyim? tek seferlik bir çekim yaptım sonrasında tekrar hiç çekim yapmadım. tam olarak yasal prosedürü de olmadığı için özellikle mali müşavir ve muhahebecilere sormak istedim. sürekli olmayan tek seferlik kazanç vergiye tabii midir yıllık 4800 gibi

edit: dolar degil arkadaslar tl :) profesyonel degilim tek bir kartim var oyun icin almistim


 
dolar? kazanilan her paranin vergilenmesi gerekiyor diyorlar, ben de bazen freelance isler yapiyorum, bi ara uzun uzun payanooer uzerinde arastirdim ordan gelen para ne olacak vesayir diye, ama net bir sey yok.


  • badcode  (13.12.21 10:17:56 ~ 10:19:49) 
süreklilik arz etmediği için sizin elde ettiğiniz kazanç arızi kazanca giriyor. arızi kazancın 2021 yılı için istisna tutarı 43.000 TL, 43.000 TL'nin altındaki geliri beyan etmenize gerek yok.


  • dylancash  (13.12.21 11:45:10) 
Borsa geliri gibi gösterilebilir galiba, o yüzden şimdilik kriptoparalar vergilendirilmiyor.
Mining geliri amerikada vergiye tabi ama mesela.

  • atom karincanin torunu  (13.12.21 11:47:32) 
yuklu bir mining kazanciniz var ise veya olacaksa, kamu bankalari araciligiyla varlik barisi muhabbetine disaridan doviz ile parayi sokabilirsiniz. o zaman sorgulanmiyor. ama bu meblag icin gerek yok.


  • kobretti  (13.12.21 12:13:32) 
@badcode, @kobretti TL arkadaslar dolar degil


  • sting  (13.12.21 12:26:19) 
basit bi tradingden çok daha fazlasını kazanıp çeken bir sürü insan var. Normalde gelir vergisi verilmeli diyorlar ama buna sıra gelene kadar... boşver. Ben mesela yield farming denen işten (senin yaptığının proof of stake olanı gibi düşün) senden çok daha fazlasını çektim. Ek olarak yüz binlerce lira çeken de biliyorum, bir şey olmadı. Hükümet en ufak paranın peşine düşerse belki o zaman sorun olur. Ama esas dertleri TL'ye geçen para değil, tam tersi kriptoya kaçan para.


  • nhk ni youkosu  (13.12.21 16:24:52) 
Vaktin varsa gidip beyan edebilirsin ilerde kafan rahat eder.


  • divit  (13.12.21 16:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.