[]

Yavru Kedinin Yaşama şansını arttırmak

Artık ev ahalisi ile kavga etmekten yoruldum ve bıktım.. kapımıza gelen Hayvanı eve aldığım için kan davalısı oldum neredeyse.. evde değil aldığım yer kendi bodrumumuz.. 2 gündür bakıyorum ama üzerime bu kadar kin ve nefret kusulunca, "biz mahalledeki sahipsiz kedilerin bekçisi miyiz?" denilince hemde hayvanın sevimliliğine rağmen bu suçlamalar devam edince yapacağım hiçbir şey kalmadı.. resmen kanlı bıçaklı oldum aile bireyleri ile.. evet arkadaşlar 1 aylık yavru kediyi nereye bırakırsam yaşama şansını arttırabilirim ? Şimdilik katı yiyecekler yiyemiyor sadece sulu yiyecekler yiyor bunu göze alırsak bu zavallıyı nereye bırakmam daha uygun olur ? Ya da bu tatlı şeyi isteyen biri olur mu istanbul çevresinde ? Biliyorum sokağa bırakırsam %70 ölecek ama artık ben ne yapabilirim bu iş bu denli gurur meselesi yapılınca.. Bari yardımınızla hayvanın yaşama şansını yüzde 40'a çıkarayım..




 
Sokağa bırakırsan yaşama şansı yok gibi bişey.

Bodrumda falan bakmaya çalışsan, bu arada da fotoğraflı ilan versen, bir hafta içinde bir sahip bulunabilir. Barınaklara ya da bi veterinere de götürebilirsin.

Ailen de az gaddar değilmiş bu arada

edit: Hiçbir çözüm yolu bulamaz da sokağa bırakmak zorunda kalırsan, balık pazarı varsa yakınlarına bi yere falan bırakabilirsin, yemek bulması daha kolay olur.
  • joelskellington  (07.06.10 16:26:46 ~ 16:30:23) 
ne yazık ki yavru çok küçük. katı yiyecek boya gelmesini bırak 1 yaş altındaki kedilerin anneleri (ya da bakıcı dişi kedi) olmadan hayatta kalmalrı çok zor. nelerden korkmaları gerektiğini bile bilmiyorlar çünkü. sizinkinin tek çözümü bir veterinerden bunun için yardım istemek. umarım kedicik bir ev bulur.


  • felagund  (07.06.10 16:29:24) 
Sokakta yaşaması mümkün değil ne yazık ki, mutlaka bir yuva bulmalısınız ona. Tanıdıklara filan sorun veya bir yerlere ilan verin...


  • marcelle  (07.06.10 16:30:21) 
@joelskellington

daha önce de başıma buna benzer bir iş gelmişti, yavrulara yuva bulamamıştık.. Ancak o hayvanlar 2.5 aylıktı ve katı yiyecek yiyebiliyorlardı.. birde anneleri yanlarında olduğu için yaşama şansları daha fazlaydı.. bu yüzden uzağa bi yere bırakmıştık.. hülasa bir yığın ilan içersinde şansımın çok fazla olduğunu sanmıyorum..
  • joehigashi  (07.06.10 16:32:44 ~ 16:33:47) 
Şansının olmadığını düşünme. Biz de böyle bi yavru kedi bulmuştuk geçenlerde, kız arkadaşım burda bi ilan verdi, moderatörler sağolsun sabitlediler, iki gün içinde bi sahip bulundu.


  • joelskellington  (07.06.10 16:36:57) 
İşte geçen verdiğim ilan sabitlenmemişti ama bu sefer durum gerçekten çok ciddi.. Dediğim gibi geçen bıraktığım yavruların annesi vardı ama bu zavallıcığın yok.. Kiminle irtibata geçmiştiniz ilanı sabitlemesi için bu arada ?


  • joehigashi  (07.06.10 16:38:31) 
İstanbul'daysan ben alabilirim. 2 ya da 3 ay kadar ilgilenip sokağa bırakırım ya da ayarlayabilirsem birine veririm. Daha önce çok kedi baktım. Tecrübeliyim. Sanırım bu onun yaşama şansını %80'lere çıkarır:D


  • Sudoku  (07.06.10 17:25:56) 
@sudoku

istanbul'un neresindesin ? Benim için çok iyi olur... Bazen çöp tenekesinin kenarında 3-4 aylık zavallı kedicikleri çok görüyorum.. Ama cin gibiler, kendilerine öyle ya da böyle bakabiliyorlar.. Hani yüzde 80 yaşama ile kastettiğimde en azından o aşamaya gelmesi..
  • joehigashi  (07.06.10 17:45:54) 
avcılardayım. karşıdaysan taksime ya da kadıköyde buluşabiliriz


  • Sudoku  (07.06.10 18:57:47) 
@sudoku

özel mesaj attım.. ben çatalcadayım...
  • joehigashi  (07.06.10 19:12:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.