[]

Whatsapp’tan gelen mesaj ne anlama geliyor!

<#> Size ait bir hesap (WhatsApp) yeni bir cihazda kaydediliyor

Bu kodu kimseye vermeyin

WhatsApp kodunuz: .........


Bu nedir arkadaşlar? Ne yapmalıyım?

 
Başka biri WhatsApp'ı kendi telefonunda aktifleştirmek için sizin numaranızı yazmış (isteyerek ya da istem dışı).

Bu kodu bilmediği sürece sorun olmaz. Kodu bilir ise mesajlarınıza ulaşır ve sizin telefonunuzdan aktivasyon düşer. WhatsApp'a girdiğinizde tekrar aktivasyon sayfası görürsünüz ve numara sizin olduğu için kolayca aktifleştirirsiniz. Ancak bu numara başkasının eline siz söylemeden geçiyorsa güvelik açığı vardır. Bunun önüne geçmek için WhatsApp ayarlarından 'Bağlı Cihazlar' bölümüne gelip size ait olmayan bir oturum görürseniz o oturuma tıklayıp 'Çıkış Yap' butonuna basın.
  • himmet dayi  (12.12.21 22:50:36) 
Çoklu cihaz beta programına katıldınız kısmını katılmadınız olarak değiştirmiştim iki gün önce onunla alakalı olabilir mi?


  • naksidil  (12.12.21 22:54:00) 
O ayarı katılmadı olarak değiştirdiyseniz önceden 'katıl' olarak değiştirmişsiniz demektir. Yani varsayılan ayar 'katılmadınız' zaten. Ama yine de onunla alakalı değil doğrudan. O beta programı bir yerde oturum açmak için QR okutunca telefon internete bağlı olmasa da WP'nin kullanılmasını sağlıyor (4 cihaza kadar). Yine de size böyle bir mesaj gelmesinin bu program ile ilgisi yok diye aklımda kalmış.

WP'yi ilk kurduğunuzda size aktivasyon için "telefon numaranızı girin" diye sorar. Bu kısma telefonunuzu girince ilgili numaraya mesaj gider. Normal şartlarda bu mesaj SMS olarak geliyor. Ancak halihazırda aktif bir oturum olduğu için sizin telefonunuzdaki WP uygulamasına gelmiş.

Özetle; biri yanlışlıkla sizin numaranızı yazmıştır. Ben de bir keresinde hata yapmıştım (248 olan numarayı 148 olarak yazdım). Muhtemelen bana ait olmayan o numaraya da benzer mesaj gitmiştir o gün.

Yukarıda dediğim gibi 'Bağlı Cihazlar' bölümünde size ait olmayan bir oturum görmüyorsanız endişe edecek bir durum yok.
  • himmet dayi  (12.12.21 23:03:11 ~ 23:04:18) 
Geçenlerde benim de başıma geldi. Özellikle kripto varlık işleriyle ilgili bir kaç siteye (en popüler olanlar) üye olduktan sonra olması şüpheye düşürdü. Hatta gece bir saatte Birleşik Devletler numarasından your verification code diye aranıp tırstım (:

Arkadaşların dediği gibi biri yanlış numara girmiş olabilir. İkinci ihtimal ise hack denemesi olması. Özellikle telegram vs gibi başka bir platformdan -tanıdığınız birinin adına da olabilir WhatsApp şifremi size yollamışım bana geri atar mısın diye mesaj alırsanız tabi ki dikkate almayın.

Güvenlik önlemi olarak da WhatsApp'ta 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirin.
  • Ufuk  (13.12.21 00:35:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.