[]

Yaz-kış demeden apartman önünde bağlı tutulan süs köpeği

Yan apartmanda adamın biri en küçük boylardan olan (cinsini tam bilmediğim) bir süs köpeğini yaz kış demeden dışarıda bağlı tutuyor.
Gezdirdigini de hic görmüyorum.
Burasi yazın aşırı sıcak oluyor, kışın da iç titreten Kuru soğuk var ve aşırı rüzgarlı.
Hayvanın yazın pek sesi çıkmıyor ama geçen kış sürekli ağladı, şimdi yine havalar iyice soğuyunca ağlamaya basladi içim acıyor ne yapayım bilmiyorum.
Sahibiyle konuşarak bir şey değişeceğini sanmıyorum.
"Aa evet süs köpeğini evde bakmak nasıl da daha önce aklımıza gelmedi iyi ki söylediniz" diyecek hali yok.
Ben güzelce konuşsam da, eğer o ters konuşmaya başlarsa yapı olarak sakin kalabilecek biri değilim ve komşularla sorun yaşamak istemiyorum zaten sorunlu bir apartman.
Daha önce kendi balkonumdan seslendim sahibine, hal hatır sordum, "bakın ben de burada yaşıyorum isterseniz yürüyüşe çıkarken köpeğinizi gezdirip getirebilirim" dedim beni duymamazliga gelip yürüdü gitti.

Velhasıl kelam.. bana bir yol gösterin ben bu yavrucaga nasıl yardım edebilirim?
Kendim çok düşündüm bir yol bulamadım.
Bir yerlere şikayet edeyim desem, tecavüze uğrayan, dövülerek öldürülen hayvanlara yardım etmeyen devlet, sahipli köpeğe ne yapsın..
yine ağlıyor şimdi.. orada yalnız ve soğukta bağlanmış duruyor huzurum kalmadı artık...

 
baştan yeterince görsel video topla

sonra hayvansever oluşumlarla irtibata geç
  • killerbee  (12.12.21 20:00:09) 
belki içine girebileceği bir yuva bir şey ayarlayabilirsiniz, haycancık daha az üşür.


  • kaptankedi  (12.12.21 21:01:16) 
Açık adresi bildirerek İl veya İlçe Tarım Müdürlüğüne 5199 SK.nun ihlal edildiğini bildiren ve ilgilenilmesini isteyen bir talep gönderin hemen, metin konusunda buradan yardımlaşabilirsiniz. Had hayvanlara adalet dernegi web sitesinden veya instagramdan ulasin.


  • rumpleteazer  (12.12.21 21:15:32) 
ne yaptiniz?? hala sokakta mi? aman tanrim. benimki evde bile ustunde suveter vardir, gece de gelir yorganin altina girer. bunlar bilincsiz insanlar, bence konusmayi deneyin ne kaybedersiniz ki? once muhabette ortak bir nokta bularak baslayin yalniz. mesela siz de o mahallede oturuyorsunuz, siz de ogretmensiniz, siz de sabah aksam calisiyorsunuz, siz de atiyorum fenerbahcelisiniz, ya da ayni memlekettensiniz. atiyorum yani, bir ortak nokta bulursaniz konusmak daha rahat oluyormus.


  • bir varmis bir yokmus  (24.12.21 15:49:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.