[]

Ev hırsızlıkları ne durumda?

90'larda çok duyardım hırsız 4üncü kata tırmanmış, kapıyı çilingir gibi açmış falan diye.

O işler ne oldu? İnsanlar paralarını altınlarını bankalara yatırıyor diye hırsızlık azaldı mı? Ya da artık hep giriş/bodrum katlarına mı giriyorlar?


 
benim etrafımda duyduğum bütün hırsızlıklar hep planlı ve haberli algısı yaratıyor.

artık insanlar evlerinde pek değerli bir şey tutmuyorlar. altın olmuyor, para olmuyor. dolayısıyla hırsızın kendini riske atabilecek pek motivasyonu kalmadı gibi.

son yıllarda 3 hırsızlık duydum birisi üst katımız olmak üzere. hepsinde de aynı tema vardı. düğün sonrası altınlarını evde tutan yeni evli çiftin altınları çalınmıştı. bunun çifti yakınen tanımayan ve bu durumu bilmeyen biri tarafından yapılmış olması imkansız bence. üst katımızda da öyle oldu. altınları gitti genç çiftin maalesef. alarm vs. taktırdılar sonrasında ama bence aileden veya yakın çevreden birinin eve girip alıp çıkmasından ibaretti.

başka türlü hırsızlık pek duymuyorum. yani hırsızlık var ama niteliksiz ölçüde. iki kere kapı önünde bulunan ayakkabıları çalan hırsız girdi misal bizim apartmana. ikincisinde kamera da taktırmıştık apartmana bant yayından tekrarını izledik ehehe. dış kapıyı kart ile nasıl açtıklarını görünce ufak bir demir kaynattırdık dış kapıya o da kesildi. klasik bit pazarı hırsızlığı yani.

ha bizim mahalle genel olarak nezih sayılabilecek bir mahalle istanbul şartlarında. daha varoş kesimde daha sık yaşanıyorsa onu çok bilmiyorum açıkçası.
  • syozkn  (12.12.21 19:30:50) 
iki hafta once arkadasimin evine girdi sadece taki aksesuarlarini alip gitmis tv almamis. ayakkabi hirsizligi da devam. hem arkadasin hem benim ayri yerlerde kapi onunden calindi ayni binada bir suru bebek arabasi akulu araba falan varken sadece benim iki sneakerim gitti muhtemelen hirsizlik gibi dusunmedi de begendi alip gitti :)


  • ala09  (12.12.21 19:52:10) 
Geçenlerde televizyonumuz gitti. Yaygın aslında. Çünkü artık televizyon, telefon, bilgisayar eskiye göre servet değerinde. Bundan 10 yıl önce 5 bin liraya televizyon çok yoktu ama şimdi internete girebilen her televizyon 4, 5 bin lira.


  • dissendium  (12.12.21 20:23:31) 
Birkac yil once kardesimin epey bir takısı çalındı gündüz vakti. Zannedersem apartman apartman dolaşıp boş daire arıyorlardı.


  • chavezding  (12.12.21 21:06:57) 
ege bölgesinde bir ilçe cezaevinde çalışıyorum. gece vakti hırsızlık daha zor ve maddesi falanda daha yüksek galiba. genelde gündüz hırsızlıkları oluyor. ege bölgesi olduğu için zeytinyağı, incir, su motoru testere hırsızlıkları da mevcut. hurdacılık hırsızlıkları arttı. boş okul binalardan metal eşyaları alıyorlar.


  • mikahakkinen  (12.12.21 22:35:52) 
Şu ara cok duyuyorum. Klima vs. çalıyorlar. Ekonomi kötüleştikce artıyor hepsi. Hurdacılar, iddia, şans oyunu, btc gibi şeyleri oynayanlar ve hırsızlıklar :(


  • westblack  (13.12.21 00:07:50) 
Nisan'da sabaha karşı bizim eve girip laptop ve tablet ile uzerimizdeki 3-5 yuz tl yi aldılar. Tv, monitör vs dokunmadılar. Şikayet için karakola gittiğimde aynı saatte birçok kişinin evine girildiğini gördüm, resmen organize bir şekilde girmişler. Birinin düğün takılarını çalmışlar. Polis halen bulamadı, aradığını da sanmam.


  • vampir akrep  (13.12.21 05:50:05) 
İstanbul Anadolu yaksından bildiriyorum,tam gaz devam ediyor.Çilingir gibi hiç ses çıkarmadan kilitleri çıkarıp paspasın üstüne bırakıyolar.Son bir yıl içinde 3 kez apartmandaki farklı dairelere girdiler.Evlerin altını üstüne getirmişler.Çok iyi takip ediyolar kime gireceklerini,bence birileriyle işbirliği yapıyolar istihbarat konusunda.


  • arenas  (13.12.21 10:21:02) 
Artık bikiniyle hırsızlık yapıyorlar :)

youtu.be
  • John Bloor  (13.12.21 10:35:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.