[]

Eski arkadaşlarımı rüyamda gorup duruyorum

5 kisilik cocukluk arkadas gurbuyduk. Hepimiz birbirinizin ailesinin elinde buyuduk.

Farkli zamanlarda herkes koptu ama ben devam ediyordum hepsiyle. Sonra hakliligim su goturmez gercek olacak sekilde hepsiyle diyalogumu bitirdim.

Hepsi serefsizlesti. Ama seviyordum herifleri. 10 yil olacak neredeyse. Halen hep baristigimi goruyorum ruyalarimda.

Bu benim ezikligim midir sizce?

 
çocukluk arkadaşlıklarının yeri ayrıdır. nedeni de insanın yenileri hep eskilerle kıyaslamasıdır.

rüyanda barıştığını görmen normal çünkü bilinçaltın da sen geçmişe özlem duydukça hafızandaki eski verileri karıştırıp mutlu anları getiriyor rüyalarına. (ki eminim mutsuz anlar da olmuştur ama onları pek getirmez bilirim :)

hayatım boyunca (34 yaşındayım) kimsenin çocukluk arkadaşıyla 30 sene görüşmeye devam edip çok da anlaştığını görmedim (istinası vardır tabi). o yaştaki arkadaşlık dünyayı, çevreyi tanıma ve keşfetme ve ortak hobiler(oyun vs.), dertler(karşı cinsle ilişkiler) etrafında döndüğü için zamanla çevreler, şehirler, dertler değiştikçe dostluklar da biter. Bu hep böyledir. Özlemen doğal, aynı şekilde ben de çok görmüştüm rüyamda. Ama zamanla hepsi silindi gitti.

Eziklik değil saçmalama ama suçun belli: için temiz :)

Ben "gerçek" arka-daş kavramına inanmıyorum. (Normal arkadaşlık olabilir tabi). Herkes işler iyiyken yanındadır. İşler bozulunca nasıl olsa arkamda arkadaşım var deyip bir dönersin, yerinde yeller esiyor.

Zeki bir düşman aptal bir dosttan yeğdir gibi bir söz vardı sanırım:) düşmanın olsa hazırlarsın kendini gardını alırsın, böyle arkadaşlar adamı en beklemediği anda sırtından bıçaklar.

Fazla arabesk gelmiş olabilir ama tecrübem çok ne yapayım :)
  • stavroqin  (12.12.21 17:42:32) 
Valla eziklik değil de özlem diyebiliriz. Bunun dışında bir de yalnızlık tarzı bir durum olabilir. Yani şu sıralar çok arkadaşın yoktur sanıyorum, o yüzden de geçmişte sahip olduğun arkadaşlıklara takmışsın gibi.


  • j r r tolkien hayrani  (12.12.21 20:26:47) 
Ayni durumdayim. 5 senemi gecirdigim cocukluk arkadaslarimi hep ruyamda goruyorum. 5 sene az ama hayattaki ilk arkadaslarimdi ve yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi. Mecburen tasininca ayrildik. Simdi whatsapptan ara ara konusup instagramdan takiplesiyoruz. Ben hep goruselim diyorum lafta kaliyor. Ara ara ruyamda onlarla bulustugumu ve hep sizi cok ozledim ya diye sarilip agladigimi goruyorum sabah da kendime kiziyorum. Galiba bilincaltimizda onlari dusundugumuzden daha fazla sevip özlüyoruz. Bence aciklamasi bu. Hem onlari hem de onlarla olan yillarimizi cunku hayatimda en mutlu oldugum ve sevdigim donemim 5-10 yas arasi olan donemimdi ve o yillarda yanimda onlar vardi galiba onlara olan sevgimi diri tutacak o cocuk beni de hala yasatiyorum bir sekilde


  • matilda  (13.12.21 02:16:39) 
eziklik degil de hafif travma falan sebepli olabilir. hani herkes ruyasinda arada bir hala okulda oldugunu bir odevi / sinavi unuttugunu, diplomasini henuz almadigini ve benzeri seyleri gorur ya... bu okul hayatinin / stresinin biraktigi hafif PTSD etkisidir. arkadaslarla kopus da stresli bir olay ise onun etkileri ruyalarda cikabiliyor.


  • robokot  (13.12.21 02:25:45) 
15 yaşından beri görüşmediğim arkadaşımı yıllarca rüyamda gördüm, yeni yeni görmeyi bıraktım sanırım, hatta yıllar sonra kendisiyle sanal da olsa iletişime geçtiğimde tanıdığım yeni kişiyi pek düşünmedim diyebilirim, sanırım takık olduğum geçmiş idi, rüyamda ev olarak çocukken yaşadığım evi görüyorum hala (28 yıl oldu taşınalı) , bi süre önce görmez olmuştum ama son zamanlarda yine o evi görüyorum ve son zamanlarda ruh halim çok iyi diyemem, pek çok kayıplar yaşadım.

Ben de eziklik demezdim de geçmişe özlem ya da geçmişi aşamama derdim.

Bu arada rüyalarımda hala üniversiteyi bitirememiş olarak görüyorum kendimi, üstünden yıllar, hayatlar geçti hala mezuniyetimi özümseyemedim sanırım.

Sonuç olarak bilemiyorum, belki ben de eziğimdir:)
  •   (23.12.21 10:12:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.