[]

Bir yıl içinde farklı şehirlerde yasamak

>> İstanbul'dan bir ev almayı planlıyoruz. Ben evden çalışıyorum . Annem emekli. Ablam evlenip evden gidebilir. Şu an net değil. Ama yin e de İstanbul'da yaşar işi gereği.


İzmir'de hali hazırda annemin ve bizim gittiğimizde kaldigimız ufak bir evimiz var. Annem çok sık İzmir'e gidiyor. Tüm ailesi, eşi dostu orda. İstanbul'a ablam ve ben burda bir düzen kurdugumuz ve ikimizde burda çalıştığımız için gelmişti. Zamanla İstanbul'da da çevresi oluştu, burda yaşamaktan memnun genel olarak.


Yine de burda olunca İzmir'deki tanıdıklarla,akrabalarda daha az zaman geçirmiş oluyor. Ben de evden çalıştığım için 3 ay İzmir'de,3 ay İstanbul'da yasasak annemle birlikte nasıl olur diye düşünmeye başladım. Belki süreyi uzatarak 4'er veya 6'sar ayda iki şehirde yaşamayı dusunebiliriz.

Ben de İzmir'de büyüdüm, İzmir'i seviyorum ama İstanbul'u daha çok seviyorum. Burda yaşamaktan çok memnunum şimdilik. Kültürel etkinlikler,aktiviteler,gastronomi ile ilgili olduğum için mekan denemeleri.Bunlara ulaşmaktan memnunum.Sahil hattına yakın yaşıyoruz. İşlerim eve hep yakındı,çilesini çeken tayfada değilim.


Bu durumun avantajları ve dezavantajları neler olabilir sizce? Bu sürece baslamasakta İzmir'deki evimizi kiraya vermiyoruz. Ev eşyalı bir şekilde duruyor. Annem için çok iyi olacak. Benim içinde kötü bir durum olmaz. İstanbul'u da İzmir'i de yaşamış olurum. Ablamdan da çok uzaklaşmamis oluruz,aile bağlarımız kuvvetli.

 
hicbir sey olmaz. ozledikce izmire ozledikce istanbula gidersiniz. esya tasima zahmetli olur biraz ama sadece giysi odakli tasima yapacaksiniz iki ev de esyali. bir de her diger eve geciste iyi bi temizlik ister boyle bir durumda anahtari birakabile eginiz bir yakininizdan rica eder temizlikci cagirirsiniz siz gitmeden temizlense bi sorun kalmaz


  • ala09  (12.12.21 18:17:44) 
bu şekilde yaşayan bir arkadaşım var ve halinden memnun. ancak mali bir dezavantajdan söz edilebilir (bir evden gelmeyen kira bedeli artı iki evin aidatını ödemek gibi gibi). boşta kalan evden gelecek kira bedeli, refah seviyenizde önemli bir fark yaratmayacak ise dediğiniz plan gayet mantıklı.

annenizin ilerleyen yaşlarda daha yerleşik bir düzen talep etme ihtimali var tabi ancak iki evi de elde tutmanız, plan yapma konusunda size esneklik sağlayacaktır.
  • zgrydn  (12.12.21 19:31:54) 
Çok mantıklı


  • photo85  (12.12.21 21:31:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.