[]

philips airfryer ve bu tarz cihazları kullananlara soru

2 kişiyiz, amerikan mutfaklı minimal bir evimiz var. tavada kızartmayı sevmiyoruz çok yağlı olduğu için, ama sürekli fırında da yapılmıyor.

1) airfryer alsak, antrikot, pirzola, tavuk göğüs vb yiyecekleri direkt onun içinde pişirebilir miyiz, sağlıklı olur mu?
2) bir grup insan ürünün ciddi duman sorunu var diyor. bir grup insan kesinlikle duman oluşmuyor diyor. duman çok kritik çünkü yangın alarmını aktif edebilir diye çekiniyorum. sizde durum nasıl, duman yapıyor mu? (buhar değil, duman :)
3) sağlıklı beslenmeye çalışan bir çifte önerir misiniz?

 
1- Airfryer’ın en büyük haznelisi bile iki parça antrikotu yan yana almayabilir. Yani bu saydıklarınızı kat kay koyamayacağınız için sorun olur büyük ihtimal ama şayet hazne sorun olmazsa pişirebilirsiniz tabii ki, güzel de olur.
2- hiç duman sorunu yaşamadım.
3- kesinlikle. Zaten yağlı şeyler yapmıyormuşsunuz, sizin için ilaç gibi olur. Şunu bilmekte fayda var zira, bunda her şey daha sağlıklı evet ama lezzet olarak o yağlı şeylerin lezzetini vermiyor :(
  • giovanne  (12.12.21 15:19:01) 
1) Philips Airfryer var bende. giovanne'nin dediği gibi haznesi biraz küçük. Ama 2 kişilik biftek, tavuk vs. pişirmeye yeterli oluyor ucu ucuna da olsa. Ben köfte, balık, tavuk, patates kızartması falan yaptım. Köfteyi o kadar beğenmedim ama diğerleri müthiş oluyor. Bundan iyisi mangal bana göre.
2) Bende yukarıda söylediklerimi yaparken hiç duman çıkmadı. Yalnız balık kokusu mutfaktan zor çıkıyor, onu belirteyim.
3) Kesinlikle.
  • himmet dayi  (12.12.21 15:30:11) 
1. bende xxl'ı var, 5 parça kemikli tavuk pirzola alıyor, yeterli büyüklükte iki kişi için.
zaten çok kısa sürede pişirdiği için iki kerede pişirseniz bile normalden kısa sürer.
tavadaki gibi yağlı falan olmuyor, hatta etin kendi yağı bile alt hazneye aktığı için gayet güzel oluyor.
her türlü eti, tavuğu baharatlarla falan marine edip edip atın içine.
başında beklemek gerekmediği için zaman açısından da çok pratik.

2. bende bazen hafif bir duman yapıyor ama camı açarak çözemeyeceğiniz denli bir duman olmuyor.
hatta camları tamamen değil, sadece yukarıdan açsanız bile yeter.
aspiratör varsa zaten sorun yok.

3. tabii ki.

lezzet konusunda şu var:
patates kızartması bildiğimiz ve alıştığımız gibi olmuyor tabii ama yine de randımanlı oluyor.
bunun dışında mesela yağsız biber kızartmak falan gibi şeylerde aşırı başarılı.
lezzet konusunda patates kızartması dışında herhangi bir sorun yok, gayet iyi.
  • blatta hiberna  (12.12.21 15:30:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.