[]

Eskisehir'e yerlesilir mi?

Ekmegini internet uzerinden kazanan ve İstanbul'daki okuduğu okulu bitirmek uzere olan ben baska bir sehre yerlesmek istiyorum. Hem aileme yakinligi (ankara) hem de baskalarindan duydugum övgüler nedeniyle eskisehir'e nedense kanim cok kayniyor. Sizce sessizlik sakinlik dinginlik kesmekeslikten uzaklik arayan biri icin uygun bir yer midir? Nerelerinde yasanabilir? Nereleri nezih nereleri yasamak icin guzeldir?




 
Eskişehir’de yaşamadım ama cok gidip geldim. Evet yaşanır.

Lojistik olarak da İstanbul ve Ankara’ya gidip gelmesi cok kolay. Bir ısınız olursa hızlıca halledersiniz.

Bir yandan da küçük şehir, gidip birkaç gün vakit geçirmenizi öneririm.
  • kaptankedi  (12.12.21 13:53:26) 
Mis gibi yaşanır.

Sümer mahallesi güzeldir yaşamak için. Ben Vişnelik taraflarını da severim. Gökmeydan-şeker mahallesi tarafları da güzel, yaşanabilir yerler. Uluönder mahallesinde (eczacılık kapısı karşısını kastediyorum) güzel evler bulabilirsiniz. Öğrenci nüfusu da biraz daha fazladır. Marketlere ulaşım çok kolay. Batıkent de tercih edilebilir ama merkeze biraz uzak kalıyor. Kiraların son durumunu da bilmiyorum.

Taşının derim :)
  • chihirovekohaku  (12.12.21 14:06:18) 
Ben isim gucum yokken bulundugum yerden istifa edip sirf eskisehirde yasamak icin tasinip geldim. Buyuk sehir imkanlari olup buyuk sehir tantanasi hic olmayan, ortadogu goclerinden diger sehirlere gore daha az etkilenmis, insani diger gordugum pek cok sehire gore daha kulturlu ve nazik, ayrica cok ekonomik bir yer. Tek dezavantaji soguk olabilir. Kimisine de sıkıcı gelebilir, o yuzden bence aylik ev kiralayip gelip bir deneyin. Bahar-yaz gibi bunu yaparsaniz cok daha guzel olur, onumuz malum kış o yuzden gezme imkani kisitli olabilir. Gelmisken bisiklet kiralayin, tum sehir merkezinde ulasim araci olarak bisiklet kullanabilirsiniz.

Ben sumerde oturuyorum ve bence en guzel semti. İmkaniniz varsa karabayir gibi cok daha luks yerler var, veya vadisehir-ihlamurkent gibi sehrin tepesinde nezih ama biraz uzak yerler de var. Batikent civarini pek bilmiyorum ama eskisehirin sıkca tercih edilen nispeten luks yerlerinden. Buyukdere ve baglar taraflari ogrenci agirlikli biraz kalabalik yerlerdir. Genel olarak odunpazari ilcesi yasanilasi yerleri cok olan bir yer. Porsuk nehri yakinlari olursa daha huzurlu olur.
  • gibicibicis  (12.12.21 18:19:39) 
sessizlik sakinlik dinginlik kesmekeslikten uzak değil. neredeyse 1m lik şehir. 20 yıl öncesinin muhabbetiydi o. geçen gün atatürk lisesinin önünde ışıkta tam 45 dk bir metre ilerleyemedik. her sabah caddeler kilit. merkezde yaz akşamları sesten cam açamazsın. fiber neredeyse yok. her yer kağıt toplayıcı motor dolu. geçen ay arkadaş merkeze uzak çamlıca'da 2 bine ev tuttu. ısınmak sorun. su sayaçları ön ödemeli kışın su bitiyor, yollara düşüyorsun. birkaç yıldır sık sık elektrik gidiyor, hastaneye randevu bulamıyorsun, insanları soğuk...


  • ya ben lan neyse  (12.12.21 19:12:40 ~ 19:18:49) 
Giderlerin (kira vb) %25 hatta %30 oranında azalabilir. Güzel bir şehir. Ankara'ya da istanbul'a da ulaşımı kolay. Trenle 1-2 saat içinde gider gelirsin. Hatta haftasonları sabah erken çık istanbul'da gez toz akşama dön:)Standart bir istanbullu'nun trafikte harcadığı vakitle kafa kafaya gelir.

Evet eskişehir'de de trafik var, kalabalık var. Ama Eskişehir'in merkezinde 1,5 saat sürer bir uçtan bir uca yürümen max. Ben orda yaşarken çoğu işimi yürüyerek hallediyordum. Kadıköy kadar hatta ondan küçük bir alandan bahsediyoruz. En kötü bisiklet alırsın bir tane.
  • anten  (13.12.21 09:27:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.