[]

Nasıl Yapsam?

Bugüne kadar sokağımın kedilerini hep yaş mama ile besledim. Artık hem onlar için daha sağlıklı olsun hem de paramı bilinçli harcayayım diye yaş+kuru almak istiyorum..(arada et filan da vereceğim)

Yaş mama seçimini ben yaparım ama kuru olarak hangi marka ve kaç kg olanından alayım bilmiyorum. Bir de kuru mamayı aldıktan sonra kaç gr kaç gr dökeyim? Bunu ölçmem elbette 200 oldu, 300 gr oldu diye ama göz kararı ne dökeceğimi bileyim. Daha planlı olur her şey.

Bu arada tam olarak bir sayı veremem ama en az 10-15 kedi besliyorumdur(bu sadece kendi sokak çevremde)

 
Hazır mama hayvanlari agir agir oldurur. A101 de tavuk ciger ya da taslik var. Tanesi 5 tl. 3 yetiskin kediye yetiyor. Ya da kasaptan akciger alip dilimliyorum. Ben yillardir boyle devam ediyorum.


  • halk  (12.12.21 08:32:52) 
kötünün iyisi dediğimiz ekonomik mamalardan 15 kg enjoy alabilirsiniz. bütçe varsa üst markalara çıkabilirsiniz. şu an en düşük fiyatlı enjoy 240 tl civarında. poşete aktarıp çuvalın ağzını sıkıca bağlarsınız. 15 kedi günde 1.5 - 2 kg civarı mama tüketir. ufak plastik bardakları ölçü olarak kullanabilirsiniz, 1 bardak civarını aç bir kediyi doyuruyor, siz de verince takip edersiniz.
yaş mama için de ezme(kıyılmış) 400 gr konserve mamalar iyi oluyor.

  • surprise  (12.12.21 14:26:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.