[]

Yurt dışına iş bulmadan veya evlenmeden yerleşilmiyor mu?

Mesela annem babam emekli, zorlasalar 250bin dolarları da çıktı diyelim.

Amerika - İngiltere - Hollanda'ya falan yerleşemezler mi ev falan alıp?

Sanki bizim ülkede belli bir miktarın üstünde ev-arsa alınınca vatandaşlık veriliyor?

Bu tarz imkan sunan, ingilizcenin konuşulduğu ülkeler var mı?

 
aradığın şeyin genel adı golden visa. 250.000 Euro'ya Yunanistan'dan ev alıp orada yaşayabilirler. Evi alır almaz 5 yıl oturum izni veriyorlar 5 yılın sonunda ev hala sendeyse uzatıyorlar oturum iznini. Sanırım 7 yıldı kesintisiz orada yaşarsan vatandaşlığa başvurma hakkın oluyor vs.

Anadili illa İngilizce olsun istiyorsan atlantikte bazı ada ülkeleri daha ucuza bu hakkı veriyor ama Türkiye'den 5 aktarmayla 2-3 günde gidilebiliyordu oralara. Tek yön uçak bileti 4-5 bin euro.

Amerika, İngiltere gibi ülkelerin de benzer programları var ama fiyatlar milyonlar seviyesinde.
  • 10032007  (12.12.21 01:55:41) 
Yerlesmesine yerlesirlerde ne yapacaklar orada.hadi gayrimenkul alımıyla oturum aldılar neyle gecinecekler.emeklilik durumlarından oturumda alabilirler ama bu seferde elde ne var ne yok onu yiyecekler.ordaki adamlar emeklilikte turkiye ye kaçma planları yapıyorlar.saglık konularına filan hic girmeyeyim,

Sorunun cevabına gelirsek avrupa genelinde 250k euro bandında gayrimenkul alımında oturum sansı var,ingiltere oturumu avrupadan daha kolay ama emekliler icin statuyu bilmiyorum.
  • duptıs  (12.12.21 01:59:06) 
yunanistan 250k euro, ispanya 500k euro, portekiz 350k euro (aslinda 500k euro, ama 30 yildir renove edilmemis bir ev, ve nufusun yogun olmadigi bolgelerden alirsan 350k euro), avrupada bunlar var gayrimenkul ile. ingiltere falan vermiyor gayrimenkul ile. herkesin ingilizce konustugu ingiltere hollanda falan investor vizeleri var ama ingiltere 2 milyon poundluk yatirim ister, hollanda 1 milyon kusur euro olmasi lazim. is kuracaksin, istihdam saglayacaksin falan oyle olur.

okul kaydiyla da olur herhalde, ne bileyin emekliler ama master doktora yapicam dese biri gidebilirler yani en ucuzu o. o yasta nasil olur bilmiyorum gerci.
  • robokot  (12.12.21 02:21:51 ~ 02:25:39) 
250 bin euroya avrupada kepaze olurlar ev aldıktan sonra.. para kalmaz çünkü ev aldıktan sonra... başka bir iş yapmayacaklarsa.. 250 bin eurom olsa türkiyede mis gibi deniz kenarı ilçeler var egede akdenizde.. giderim orda müstakil bi ev yaptırırım çok da gösterişli olmayan. ufak çapta bağ bahçe işleriyle vs. uğraşmak için yanında arazisi de olan bir yer. gül gibi yaşar giderim ölünceye kdar yeter o para burada...


  • fff02561  (12.12.21 12:30:10 ~ 12:30:42) 
İspanya var adı emekli vizesi, calısman yasak ama oturum veriyorlar. Tek yapman gereken kalacak yer kiralamak


  • monicapp  (12.12.21 13:01:41) 
Yeni iş kurabilirsin, business plan hazırlayıp hollanda, ingiltere, isveç, almanya gibi ülkeler iş kurma vizesi veriyor. Garanti yol diyorsan master’a kayıt ol, bir sürü okul var, kolay olanını bul, part time calısıp mezuniyet sonrası 6 ay ile 12 ay arasında iş arama izni alırsın, bu sürede iş bulursan sınırsız oturuma döner.


  • monicapp  (12.12.21 13:02:55) 
Sorun yerleşmek değil yaşayacak paranın zor bulunması. Yoksa para varsa yerleşmek de kolay, oturum almak da kolay.
Golden visa bakacaksınız. Eu içinde en ucuz golden visa Letonya’da.
İspanya emekli vizesi de veriyor.
Vatandaşlık tamamen başka bişey.
Belirli bir süre oturur -ülkesine göre, çoğunlukla- çalışır/ vergi öderseniz 5-7 yılda vatandaşlık başvurusu yapabiliyorsunuz.
  • rewlack  (12.12.21 13:54:36) 
Bu parayla yapilacak mantıklı is; siz eğer düzgün bir meslekteyseniz ve yurtdışı gecerliligi varsa sizi bir üniversiteye mastera yollayip kalmanizi saglamak olur. Bu da size tahminen 50bin-60bin euroya mal olur.
Ama mantıken elin avrupalisi emekliyken ucuz ulkelere kaçma pesinde (portekiz, yunanistan, turkiye derim ama eskisinden daha az) siz daha pahali ülkeye bakıyorsunuz. 250 bin euroya ev alinir ama geçim nasıl olacak?

  • logisticsmanager  (12.12.21 14:54:57) 
amerika'da $250k ile yatirimci olarak oturum alabilirler. covid kaynakli cok uzun suruyor vs ama imkansiz degil, dogru is ve dogru avukatla $100k da halledilir.

youtube'da remzi kulen'in e tipi vize ile ilgili videolarini izleyebilirsiniz.
  • nodrap  (13.12.21 05:33:56) 
her ulkede 250k yeterli olmaz. amerika/kanada icin 1 milyon civari para lazim, $250k ile halledilseydi yigilma olurdu. Daha ucuza hallederim diyen salliyordur, paranizi kaptirmayin.

Bir de zorladin 250k cikarttin, gayrimenkulu aldin, oturumu verdiler gittin, ne yiyip ne iceceksin? ilk etapta yine surekli para lazim. bunlar orda diregin yiyebilecegi lokmalar degil malesef.
  • cooperr  (13.12.21 08:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.