[]

Muhabbet kuşu yeni çift sorusu?

7-8 yaşında erkek muhabbet kuşumuz için bir dişi aldık, dişinin kızgınlık döneminde olduğunu söylediler, böyle çifletlendirmelerde okuduğum kadarı ile ayrı kafeslerde yanyana bir süre tutun diyorlar. Ben de onu yaptım yalnız dişi kendi kafesindeki bir aralıktan kaçtı, erkeğinkinin de kapıları hep açık olduğundan kafesinin dışında takıldılar ikisi uzun süre. dişi su ve yem yerlerini bilmiyor diye bir şekilde kendi kafesine tekrar koydum. Ama dünden beri kafesten kaçacak delik arıyor, her aralığa neredeyse kafasını sokup çıkmaya çalıştı, koyduğum yemleri dağıttı.

Bu durumda aynı kafeslere mi koysam artık?


 
Hocam erkeğin bulunduğu kafese yuvalık takılımı ? Değilse tak. Dişi kızgın demişsin, aynı kafese koy takip et. Dişi yer değiştirdiği için strese girmiş olabilir, sabır göstermelisin. Kuşlar kızgın diye hemen çiftlecekler diye birşey yok.


  • maykilcaksin  (10.12.21 16:15:16) 
kafese koyup çıkarmayınca bile çiftleşiyorlar zaten. biz direkt kafese sokuyoruz, önce birbirlerini gagalıyor sonra 1-2 güne alışıyorlar.


  • beretta beretta  (10.12.21 17:10:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.