[]

Sürücü kursunun ehliyet bilgilerini yanlış girmesi

Otomatik olarak alacağım ehliyeti milli eğitimin sistemine manuel diye girmişler. Teori sınavını geçen ay geçtim, bugün direksiyon dersine bir gittim araba manuel. Bir sürü ağız yaptı ofisteki kadın yok siz o an belki kararsız kalmışsınızdır ondan karışmıştır bilmem ne diye ama öyle bir şey yok. Ben hiç manuel düşünmedim zaten. İmzalanan formda sadece B yazıyor, otomatik ya da manuel olduğunu kursun girmesi gerekiyormuş. Fakat formların konduğu zarfın üzerinde otomatik yazıyordu kontrol etmiştim, kadın da hocayla telefonda konuşurken bunu teyit etti zaten benim de duyduğumu bilmeden.

Milli eğitim ile görüştük, dilekçe süreci filan 3 ayı bulur diyorlar. 5.5 aylık gebeyim, dolayısıyla süre sıkıntım var ve yazılı sınavın üzerinden 12 ay süre veriyorlar direksiyon için. Cimer'e filan da yazdık da, merak ettim başına benzer bir şey gelen var mı, hızlandırmak için bir şey yapabilir miyiz?


 
bir sonraki sınavda otomatik olarak girmek istediğinizi beyan ederseniz otomatik şeklinde başvurunuzu değiştirmeleri gerekir. bence milli eğitime bizzat gidip yüzyüze görüşün. arkadaşım manuel uygulamayı 2 sınavda geçemeyince otomatik için başvuru yapıp ilk sınavda girmişti. şehir mersin.


  • burty  (10.12.21 15:58:20) 
En hızlı yol kaydı silip baştan kayıt açması ve tekrar E-Sınava girmeniz.
Diğer bütün işlemler düzeleceğinin garantisi bile olmadığı halde süreci daha çok uzatır.

Hatta kaydı dün sildirseydi bugün girişiniz yapılırdı işlemleri hızlandırıp aralık bitmeden sınava tekrar girebilirdiniz.
Bugünden itibaren bu işlem için de minimum 1 ay beklemek gerekecek.

Diğer seçenek de direksiyon sınav girişinizi onaylamaları ve 4 sınav başarısız görünmeniz sonra 2. direksiyon hakkı için otomatiğe geçiş yapılması. Bu da ayda bir sınav olduğunu düşünürsek 5 ay sonra bu işin yapılabilir kılıyor.

Geçmiş olsun.
  • mutekebbir  (10.12.21 16:46:36) 
@mutekebbir yani kendi suçum olmayan ve mağdur olduğum bir konu için hakkım mı yanacak, anlamadım? milli eğitim bunu çözemez mi diyorsunuz?


  • gmzo  (10.12.21 17:03:28) 
Evet böyle konularda maalesef mağdur olan aday oluyor. Milli eğitimde öyle bir iki tuşa basarak girilen bilgiyi değiştirme gibi bir durumlar olamıyor.

10 yıl sürücü kursunda çalışmış biri olarak şimdi çok da yeremiyorum bu tarz hataları yapmışlığım da oldu.
Adaya maddi bir yansıma çıkmaz ama maalesef zaman kaybı oluyor bu bazen maddiyattan da önemli olabiliyor ama şu saatten sonra yapılacak bir şey yok.

En hızlı toparlayabilecek çözüm kaydı silip tekrar kayıt açılması olacak ama bu da 10 Aralık geçtiği için mecbur Ocak’a kalacak her şeyi çok zamanında yaparlarsa tekrar sınava girerek Şubat sonu gibi ehliyeti almaya hak kazanırsınız.
Kursun hatası olduğu için maddi olarak da bir şey talep edemezler.
  • mutekebbir  (10.12.21 21:50:00) 
@mutekebbir kaydı silip tekrar yapamayacaklarını, çünkü böyle bir durumda kurs ücretinin iki katına çıkacağını söylediler. maddi olarak da üstlerine düşeni yapmıyorlar yani. ilçe milli eğitimden görüştüğümüz kişiler durumun dilekçe ile çözüleceğini ama 3 ay alacağını söylüyorlar. dilekçe kursa veriliyor, onlar ilçeye, onlar ile, onlar da bakanlığa iletiyor, ilgili kişi değişikliği yapıp tekrar aynı silsile ile yazı dönüyor. mecburen bu yoldan gideceğim gibi görünüyor.


  • gmzo  (10.12.21 22:02:16 ~ 22:03:35) 
Kurs kötüymüş böyle tavır almaları çok yanlış.
O zaman mecbur dedikleri şekilde ilerlesin muhtemelen söylediklerinden de uzar iş ama işte dediğim gibi yapacak bir şey yok.
Tekrar geçmiş olsun ve bol şans.
  • mutekebbir  (10.12.21 22:32:36) 
aga manuel al geç işte...


  • freiefeeler  (11.12.21 11:46:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.