[]

Sigarayı bırakanlarda ağız veya nefes kokusu bir süre devam eder mi?

Bana asiri dokunuyor sigara veya nargile dumani. Baya hastanelik falan olabiliyorum mesela uzun sure maruz kalirsam. Bogazim iltihaplaniyor ses tellerim gidiyor falan..

O yuzden kiz arkadasim sigarayi bıraktı.

Baslarda biraktim deyip arada içiyordu nefesinden yakaliyordum. Yuh taa dün ictim 1 tane terasta bizimkilerle nasil anladin diyordu, cok hassasim falan dedim.. neyse ciddi ciddi birakti 1 aydir icmiyor. Arkadaslarindan falan da yokluyorum artik is yerinin terasina bile cikmiyor sosyallesmesini de bozdum ister istemez sjdjg

Neyse 1 aydir, duzenli dis firlacamamiza ragmen hafif bir sigaramsi tat ve koku aliyorum. Diyeceksiniz ki hala iciyor olabilir mi.. hayir artik direncini de kirdim, takip de ediyorum, 4 gun bas basa gecirdigimiz de oldu mesela.. icmiyor kesinlikle.

Ama o nefesindeki şey azalsa da bir türlü gitmedi. Ciğerlerine islemis veya baska bir rahatsizligi olabilir mi? Zamanla gecer mi? Yoksa birakanlarda koku aniden geciyor mu?

Oncesinde gunde 4 tane falan icen bir insanmis bu arada oyle cok degil. Suan ortaminda bile bulunmuyor çünkü isten gelince uzerine sinen koku da rahatsiz ediyor.

 
olur, ciğerlerde biriken zifir ve sigara içindeki kimyasalların tamamen temizlenmesi 5 yılı bile buluyor diyolardı.

normaldir bence 6 7 aya kadar giderek azalır.

ben bıraktığımda 3 ay sonra bile sabah uyandığımda genzimde sigara içerkenki gibi acı balgam hissediyordum. çişimin bile sigara katranı gibi koktuğu oluyordu.

günde 4 sigarada kalabilecek iradedeyse zaten bırakmakta zorlanmaz, sizin için bıraktığı için de böyle tekrar başlama olayı olmaz diye düşünüyorum.
  • killerbee  (09.12.21 22:59:11 ~ 23:00:45) 
sigara içtiğim zamanlarda -ki 13 sene hiç bırakmadan içtim- birinin sigara içtiğini hiç anlamazdım. bırakınca her yerin sigara koktuğunu anladım. 5 sene bırakıp 1 sene içtim, son 1 senedir hiç içmiyorum.

şöyle söyleyeyim. geçtiğimiz pazartesi günü bu 1 senenin ardından arkadaşımdan bir tanecik sigara otlandım bak, sadece bir tane. akşam eve gelip işediğim zaman banyo bildiğin zarıl zarıl kahvehane koktu.

dün hatta bu soruyu soracaktım da saçma olur diye sormadım. şimdi killerbee'nin cevabından cesaret alarak bunu yazıyorum.

yani temizlenmesi biraz zaman alabilir demek istiyorum.
  • chezidek  (09.12.21 23:21:37) 
Nasıl bıraktın?


  • cosmicgadin  (10.12.21 00:02:49) 
sigarayı bırakmış birini tanıyorsan eve çağır o anlar :) 2 sene oldu bırakalı. 1 saat önce sigara içmiş birinin ağzı kül tablası gibi kokar, ben de bunu sigara içerken bilmiyordum.


  • 1195  (10.12.21 00:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.