[]

asgari ücretle yaşamak

şu durumda nasıl mümkün olabiliyor? özellikle 2021 aralık ayı, daha kötüsünü görmedim çünkü. çevrenizde gördüğünüz, tanıdığınız, evlerine sadece 1 asgari ücretin girdiği aileler nasıl yaşıyor? neler yiyor?




 
sadece yiyecek vs alarak kira da max 500 tl olursa belki mümkün olabilir.


  • jelly bear  (09.12.21 17:03:26) 
eskiden düşük gelirli insanların geliri daha da düştüğü dönemlerde çare olarak memleketten çuval çuval erzak gelmesi örnek gösterilirdi. şimdi bu şekilde çözülmesi mümkün olmayan bir geçim sıkıntısı var. kirayı memleketten çuvalla getiremez. anne baba asgari ücretle çalışsa bile zorlanır, tek asgari ücretle, belediye, devlet destekleri olmadan imkansız.

çocuk varsa okutmayıp sanayiye veriyor, sokakta, kafede vs. çalışıyorlar herhalde. hiç bir desteği vs. olmayanı da görüyorsun :(

www.cumhuriyet.com.tr
  • gabe h coud  (09.12.21 17:11:43) 
yardimlar sayesinde. Devlet, muhtarlik, hayirsever, baska kurumlar vs. Baska turlu imkansiz


  • floydian  (09.12.21 17:28:15) 
evde bir kişi çalışıyor diye niye hesap yapıyorsunuz?

genellikle evde 2-3 hatta kalabalık ailelerde daha fazla kişi çalışıyor.
sosyal yardım alınıyor.

tabi lüks v..s yok ama düşündüğünüz kadar kötü değil.

her gün izleyin müge anlı'nin programinda şu kadar altın biriktirmiştik ama dolandırıldık v.s. haberler görürsünüz. siz büyükşehirlerde üst sınıfa özenip yaşayan ama birikim v.s. yapamayan kendinize bakın bence. hatta bakalım (iğneyi kendime batırıyorum)
  • nuisance  (09.12.21 17:33:06) 
bir kismi derme catma yerlerde yasiyorlar. gecekondu bile luks villa kalir yaninda, o derece kotu yerler. haberlerde falan goruyorum.
ve bu maalesef bu insanlarin normali. kabullenmisler ve onlara kotu gelmiyor o sartlar. bi damim var basimda diyor. e fiyati da uygun iste oralarin.

yemege gelince yine bu insanlarimiz maalesef ekmek sut aldi mi her sey tamam saniyor. meyve falan hep luks onlarin gozunde. yani yiyecekte de pilav ekmek nohut falan idare ediyorlar.

cocuklar desen devletin okulu var iste oraya gidiyorlar sirf zorunlu egitim var diye. olmasa okutmazlar. ve yine bu, bu grubun normali maalesef. yasi gelince kiz kocaya gider, erkek sanayide ise girer asgari ucrete ve ailesinde gordugu hayati kurar sonra evlenip.

devlet yardimi falan sana bana gore kurtarmaz duruyor ama bu hayat standartini benimsediklerinden eve giren ekstra devletin verecegi bir 250 tl bile buyuk nimet bu kisilere.

zaten bu normalite yuzunden yonetim degismiyor. o insanlara ve bilhassa cocuklarina ben uzuluyorum ama onlar hallerinden memnun, cok sukur diyorlar :(
yani gayet geciniyorlar....

ceremesini de biz gercekleri gorenler cekiyoruz o da ayri mevzu
  • Kittie  (09.12.21 18:09:56) 
1) kredi kartları patlayana kadar limit artırıp avans çekip bir süre idare ediyorlar.

2) artık iş dönmez raddeye gelince 10 bin kredi çekiyorlar. Bunu öderiz diyorlar.

3) 10 bin kredi ile karttaki 7-8 bin borç kapandı.

4) yine ödenmez noktaya geldik. Kredi, kira bir şeye para yetmiyor. Karta abanılıyor.

5) hem kart patladı, hem kredi ödemesi var. Hem de bir iki yere borç var. Başka bankaya gidiyorlar. 18 bin hazır krediyi çekiyorlar.

6) 15 bin borçları kapattı kısmen. Kriz ötelendi.

Bazen yeni kredi çekiliyor. Bazen borca aylık 40 lira eklenmesi koşuluyla kredi 3 ay-6 ay öteleniyor.

Bu döngü sürüp gidiyor. Borcu ödemeleri mümkün değildi. Böyle böyle borcu 80 bine kadar getirdiler. Sonra aileden biraz para kaldı. Borçlar kapatıldı.

Geçenlerde 5 bin kredi çekmişti azar azar öderim borçlar tek yerde toplansın dedi. Döngü yeniden başladı.
  • baal  (09.12.21 19:26:18) 
yemiyorlar. biri gıda verirse seviniyorlar. ölmeyecek kadar yiyebiliyorlar o da bulgur makarna.


  • photo85  (09.12.21 22:00:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.