[]

İsyerinde prim dağıtılması

Eylülde işe başlayan birine mart ayında dağıtılan prim verilir mi sizce? 1 Yıl dolmadan verilmez dediler de. Verseler fena olmaz hani.




 
Bence o oranda verilmesi lazım. Tam pirim olmasa da dağıtılan pirim çalışılan aya göre oranlanıp verilebilir. IK'ya sorabilirsin.


  • canbonomobenseno  (09.12.21 08:35:52) 
canbonomobenseno +1

Bizde o şekilde. 4 aylık çalıştıysan hak edilen primin 1/3'ünü alıyorsun.
  • himmet dayi  (09.12.21 08:43:26) 
genelde prim hedeflerini gerçekleştirmiş olma durumuna göre verilir. Hedefler de yılın ilk 3 ayı belirlenir. hedefin yoksa neyin primini alacaksın? primlerin bir kısmı şirketin performansına göre verildiği durumlarda da yine 6 aydan az mı çalışmış, fazla mı çalışmış ona bakarlar.

bir de sözleşme var tabii. 2017'de 1 seneden az çalıştığım şirketle sözleşmemi yıllık maaşın %12'si fix prim olarak yapmıştım. çıktığımda yılı tamamlamadan vermiyoruz dediler ama sözleşmeyi hatırlatınca verdiler :)
  • gabe h coud  (09.12.21 08:47:04) 
1 yıl dolmadan verilmez diye kim söyledi? İK söylediyse politikaları o şekildedir. Bizim şirkette veriliyor mesela.


  • pispinti  (09.12.21 10:55:29) 
İşe girerken söylenir bu gibi detayları. Benim ik olarak calıstıgım şirkette 1.5 seneyi doldurmayana prim verilmiyor mesela. Girerken altına imza attığınız şeyleri dikkatli okuyunuz


  • monicapp  (09.12.21 11:19:42) 
bizde de 6 aydan önce verilmiyor, 6 aydan sonra çalıştığın zamana göre veriliyor, yani her şirketin politikası farklı, burada cevap bulamazsın.


  • kenarortay  (09.12.21 12:57:55) 
Bizde veriliyor. Primlerde sınır 6 ay kıdem, hediye-desteklerde sınır 2 aylık deneme süreci.


  • denizgonen  (09.12.21 15:15:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.