[]

kredi kartı liminini dolduralım mı?

Tereyağı, zeytin ve ayçiçek yağları, ton balığı, kaşar, tavuk, süt ve kırmızı et stoklamak mantıklı mı? Gelecek ayın maaşından fatura, benzin, meyve sebze vb. giderleri çıkarıp kalanı yiyeceğe yatırılır mı sizce?




 
devamli gecikme faizi odeme sonra?


  • baldur2  (09.12.21 03:37:58) 
ben dahil bir çok insan böyle yapıyor.


kredi kartı faizi sabit, market fiyatları sürekli artıyor çünkü. ytd

şu konuda katılmıyorum tereyağı tavuk et buzlukta da beklese bi ömrü var, yağ tuvalet kağıdı bakliyat vb çok daha uzun ömürlü
  • killerbee  (09.12.21 03:57:03 ~ 03:58:24) 
Bu tip ufak hesaplar genellikle karla sonuclanmaz. Bir de evde cok fazla stok varsa insan bir bolluk iluzyonu yasayip daha savurgan oluyor. Ufak ambalajdaki detarjani kullanim hiziyla tonla stoklanmis deterjani kullanma hizi ayni olmaz. Evde her sey bulunsun ama ayarinda.


  • hot potato  (09.12.21 07:54:30) 
belli bir miktarda mantikli, ben ozellike indirim gorunce temizlik malzemesini alip kenara koyuyorum. ayrica getirde 30tl'ye 20tl indirim falan gorunce yine surekli ihtiyac olan seyleri alip kenara koyuyorum.


  • bay b  (09.12.21 08:12:49) 
mantıklı değil. o parayı faize koy. faiz geliri - enflasyon - stoklama maliyeti - temerrüde düşme risk primi hesabını yaparsan benim dediğim yere gelirsin.


  • gabe h coud  (09.12.21 08:52:24) 
@gabe

hangi parayı faize koyacak? kredi kartı limitinden bahsediyor. var olan bir paradan değil.
  • himmet dayi  (09.12.21 09:07:56) 
@himmet dayı, kredi kartı ekstresi gelince ödeyeceği parayı faize koyacak. alacağı eti yağı taksitle mi alacak, karttan alınca da o ay ödeyecek mecbur.


  • gabe h coud  (09.12.21 09:11:11) 
abartmamak lazım, evde yeterli koşullarda saklayamayıp hepten çürütmek de sözkonusu olabilir bazı ürünler için. dayanıklı ürünlerden indirim gördükçe belki 2-3 kenara atabilirsin. tüketebildiğin sürece sadece indirim olduğunda o ürünleri aldığın için toplam maliyetin düşer tabii.


  • vampir akrep  (09.12.21 09:13:49) 
bu duyuruyu görüp bulabildiğim en uygun süt, tereyağı, kaşar peynirini alıp geldim. 250 lira tuttu. 2-3 ay yeter. mesela sütü internetten 8.3'e aldım, markette 12 liraydı.


  • prole  (09.12.21 12:17:03) 
@gabe

insanlar maaşı aldığı gibi kredi kartını ödüyor. vadeye yatırmak için maaşta 1 ay öne geçmesi lazım. bu ekonomik şartlarda senin söylediğin hayalcilik oluyor biraz. ekonomik olarak biraz rahat olan biri olsa zaten stok yapmayı düşünmez.
  • himmet dayi  (09.12.21 12:29:17) 
örnek tuvalet kağıdı 30 liraydı şimdi çok daha pahalı

kredi kartından aldım her elim boş kaldığında kar mı ettim zarar mı ettim?

sonucu hesaplamak basit.

himmt dayı +1

sorun herşeyin karaborsacasına zamlanmasında.
  • killerbee  (09.12.21 13:09:00 ~ 13:13:26) 
limiti doldurmak mantıklı değil. ama elinde fazla nakit artıyorsa paran varken bozulmayacak şeyleri al koy kenara. eskiden para varken alım gücü varken her eve zaten her şey çuvalla kilo ile alınırdı. kimse kusura bakmasın da peyniri zeytini 5 kg 10 kg alabilecek güçteydi herkes eskiden. şimdi gramla peynir alıyoruz neden? çünkü 5kg peynir alsak o ay yağ alamayız zeytin alamayız et alamayız.
alım gücünüz varsa ve evde kalabalık iseniz bozulmayacak şeyleri alın koyun. bunu da stokçuluk vs için değil tenceresi kaynayabilen ve kalabalık her Türk ailesinde eskiden beri bulgurun unun yağın kilolarca varillerce alınması geleneği nedeniyle yapabilirsiniz. zaten 10 kg yağ alabilmek lüks değil, stokçuluk da değil. 10 kg yağ dediğin ne ki, 6 kişilik evde hemen bitecek birşey ama yağ alabilmek bile bizlere lüks geliyor ne yazık ki şu an. sen alabilyor musun diye sorarsanız ay sonu o kadar para artmıyor ki. borçla dönüyor hrşey

  • photo85  (09.12.21 22:12:22 ~ 22:14:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.