[]

Türkçe master ardından yurtdışı doktora?

Merhabalar,

İstediğim program bu bahar dönemi istediğim okulda açılmıyor Türkiye’de, ben de güz 2022 dönemini beklemeden bu bahar master programına başvurmak istiyorum. Eğer bu dönem baharda girersem bir programa, Türkçe okuyacağım ve Türkçe tez yazacağım. Yurtdışına bir kaç PHD programı kestirmiştim gözüme, İngilizce tez yazsam bu doktora programlarında şansım daha fazla olur diye düşünüyordum ama Türkçe tez yazmak beni ne kadar dezavantajlı çıkarır yurtdışı başvurularında?

Teşekkür ederim.

Alan: psikoloji

 
tezinizi ve master sirasinda yazdiginiz diger makaleleri ingilizceye cevirebilirsiniz basvurulariniza eklemek icin. turkce programda okurken konferanslara katilim, sunum munum nasil olur bilmiyorum master suresince.

degmez bence, zaten akademisyen olacaksaniz onunuzde rahat 7-8 sene var. bir donem daha bekleyip ingilizce okuyun.
  • hot potato  (08.12.21 23:14:50 ~ 23:16:06) 
master icin cik direk, oradan phd'ye baglarsin.
turkiye'de tezi ingilizce yazma olasiligin olsa bile yine de yapma diyorum, phd isini zora sokar.

  • cooperr  (08.12.21 23:19:49) 
@cooperr neden zora sokarım dediniz phd işini hocam?


  • damba  (08.12.21 23:21:18) 
Daha kabul almamışsınız. Bunun kabulü var, ders geçmesi var, tez aşaması var. Bu süreçlerde yapılabilen neyse o yapılır. Bakalım size danışmanlık yapmak isteyen hoca çıkacak mı, 2-3 sene gidip gelecek misiniz yoksa. Önce bunları halledin derim.


  • OrangeYellow  (08.12.21 23:25:57) 
Psikoloji alanında yurtdışında yl yapıyorum. Yıllardır sürekli phd ilanlArına bakan birisi olarak tezinizi hangi dilde yazdığınızın kabul durumunu etkileyeceğini sanmıyorum. Zaten phd mülakatsız girebileceğiniz bir yer değil ve başvuru için de toefl, ielts vs talep edilecek. Böylece phd yapabilecek düzeyde diliniz var mı anlarlar. Bazı programlar sizde bir writing sample ister, bunun için de tezinizin belli bir bölümünü çevirip sunabilirsiniz. İng okumanızın şöyle avantajı olurdu mesela bazı okullar ing eğitim aldıysanız toefl istemiyor. Phd’lerde abd’de kabul oranları yüzde 5-6. Çok iyi ortalama yapmaya bakın derim. Tezi hangi dilde yazdığınızdan ziyade bu daha önemli.


  • but that was just a dream  (09.12.21 02:57:13) 
yüksek lisans türkiyede ücretsiz olduğundan türkiyede yapmak mantıklı. sizi ham lisans mezuniyetiyle (ABD'de genelde böyle başvururlar) phd'lere başvuranların bir tık önüne geçirir.


  • freiefeeler  (09.12.21 04:00:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.