[]

annemi bir şekilde emekli etmem lazım ama nasıl

Selamlar,
Benim babam emekli aynı zamanda tekstilci makinacı olarak çalışıyor. Şu an çalışıyor ama doların durumu malum her an her şey olabilir. Zaten şimdiden işleri durmuş. Bir de daha kaç sene çalışabilir bilmiyorum. Kendilerine ait bir evleri yok. Ben evliyim, çocuğumuz falan yok, kendimizi geçindiriyoruz ama yarın öbür gün babam çalışamadığında onların geçinme imkanı yok. Ben destek olurum tabii ki ama çocuğumuz falan olursa ben de bir süre çalışamayacağım için iş hepten çıkmaza giriyor. Eşime de annemi babamı yanıma alalım diyemem zaten onlar da asla kabul etmez bunu.
Demem o ki babamın hem kira-faturalar (buna dediğim gibi ben destek olurum ama ilerde çalışamazsam diye de düşünüp %100 bir güvence veremiyorum) yeme içme vsye emekli maaşı tabii ki yetmez. Annemin ise sadece bi 730 gün falan sigortası var. Acaba kronik bronşiti olmasını, iltihaplı romatizmasını falan sebep göstererek malulen emekli edemez miyiz annemi? Biz ödeyelim farkını emekli olsun dedik ama 180 bin tl tutuyor o parayı maalesef daha hayatımda bir arada görmedim.
Eşim ve benim için bir geçim sıkıntımız söz konusu değil ama annemler aklıma geldikçe uykum kaçıyor. Başka kardeşim de yok güçlerimizi birleştirelim. Yani dert yanıyor oldum çok özür dilerim ama benim bilmediğim bir şey vardır belki. Ne yapsam da annemi emekli etsem? Toplanacak bir para olsa ek işle vs toplarım. Altcoin falan işine girmeyi bile düşündüm ama onda da üç kuruş paramı batırmaktan korkuyorum.
Tavsiyesi olan var mı? Belki benim bilmediğim bir şey vardır.

 
annenizin dogum tarihini,
730 gün sigorta başlangıç tarihini
kaç çocugu oldugunu yazar mısınız?

ve annenizin takribi kaç sene sonra emekli olması sizin için sorun olmayacak, hemen demeyin öyle bir dünya çok zor.

not:180.000 TL nasıl çıkardılar ve neden çıkardılar.
  • liberal  (08.12.21 11:57:00 ~ 11:57:32) 
Malulen emeklilik için -sağlık şartları uysa bile- en az 1800 gün prim ve 10 yıl öncesine sigorta girişi olması gerekiyor
Aynı durumdayız hemen hemen,ben de babamı kaybettim ve ondan maaş falan da kalmadı anneme.Bizden de 130bin lira istediler , artı 10 yıl sonra emekli olabilir dediler.

  • arenas  (08.12.21 12:06:39) 
mamulen emeklilik için 65 yaş, 1800 gün ve %60 işgücü kaybı gerekiyormuş. rahatsızlıkları dolayısıyla rapor hallolur büyük ihtimal. mevcut 730 günü düşünce geriye 3 yıla yakın bir süre kalıyor. herhangi bir yerde sigortasını siz ödeyip sigortalı gösterseniz o şekilde emekli edilebilir. sigortanın maliyeti brüt asgari ücretin %32si kadar oluyor.


  • genc irisi  (08.12.21 12:16:26) 
bronsit, romatoid sanmiyorum ki gerekce olsun. gerci roma sekil bozuklugu yaptiysa annenin parmaklarinda falan o zaman kosturulabilir rapor pesine.

biz de ciddi rakam odedik ayni durumda. borc yapilandirma zamanlarini takip edin, biraz da indirim oluyor o donemlerde. rakam biraz daha iner ama ne zaman oyle bir durum olur bilinmez.

en mantiklisi kalan zamani bir yerde calisiyor gozuksun.
  • Kittie  (08.12.21 12:23:32) 
Hastalıkları maalesef geçerli değil. Annem 3 senedir uğraşıyor. İki memesi ve lenfleri alındı. Kemoterapi sonrası ileri derece kemik erimesi, görme kaybı başladı. Hareketleri vs çok kısıtlı. Bunların dışında yığınla da sıkıntısı var. Yine de bir türlü vermiyorlar o raporu. Belki bes ödemesi yapabilirsiniz, ev hanımları için özel emeklilik programları oluyor. Onlara ödeme yapabilirsiniz. Onun dışında aklıma bir şey gelmiyor. Umarım stres yaşadığınıza gerek kalmayacak güzellikler çıkar karşınıza


  • makarnacanavari  (08.12.21 20:19:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.