[]

Yanlış Yakıt Koyan İstasyon

Bugün her zamanki gibi Levent Çilekli'deki Shell'den yakıt alıyordum. Fiyatı söyleyip dizel olduğunu vurguladım. Pompacı da depo kapağına baktı, kocaman dizel yazıyor. "Ben içeride ödüyorum" dedim, pompayı soktuğunu görmeden de hareket etmek istemedim, içimden bir ses bekle dedi, mutlaka bakıyorum normalde, ama acele işim olsa bakmıyorum.

adam kurşunsuz benzin pompasını yakıt deposuna taktı, "abi ne yapıyorsun" dedim, dizel dedim, kapakta da yazıyor şeklinde uyardım. adam kapağa tekrar baktı, hiç özür filan dilemeden yazdığı şeyi silip yeni kayıt oluşturdu ve bu defa dizeli taktı. özetle içeri gitsem ve fişi de sonrasında kontrol etmesem, bir sürü iş ve bela çıkacaktı başıma belki de.

yıllardır ilk defa başıma geldi ve epey korktum, hatta acaba akıntı olmuş mudur pompadan takınca filan diye kafamda kurdum sabahtan beri. normalde bu durumu şikayet edip ödeme yapmamam gerekir miydi sizce? yoksa çok mu iyi niyetli davranmışım? sizin başınıza gelse ne yapardınız?

 
ödeme yapılırken durumdan bahseder iyi yırttık ya, valla hem sizden tüm maliyet çıkardı hem ben uğraşırdım der ucuz kurtulduk derdim. karşı taraf anlar zaten. bunları söyleyebilirdiniz.

dikkat etmeniz iyi olmuş. iyi niyetli davranmak değil de sessiz kalmak doğru değil. maalesef alt kesimde çalışanlar bazı konularda uyarılmayınca daha çok vurdumduymaz oluyorlar. belki bugün yarın başka birinin başına gelecek ve iş işten geçmiş olacak.

ucu ucuna kurtulmuşsunuz
  • avatar is back  (07.12.21 15:11:34) 
Yakınen görüştüğümüz ailenin benzin istasyonları var. Pompacı, lastik ustası defalarca müşteri dövdü eleman tutamıyorlar.
Az heyecanla söylesen ne bağrıyon lan diye üstüne yürümeyeceği ne malum memleket manyak kaynıyor sustuğun yerde bile doğranma ihtimalin var.
Geçmiş olsun
  • cilekli pasta  (07.12.21 15:35:12) 
> hatta acaba akıntı olmuş mudur pompadan takınca filan

buna cevap vereyim: birkaç litre akmış olsa bile çok önemli olmazdı. yarım depo almışsanız hiç değilse 20 dizel yakıt içine birkaç litre kurşunsuz karışsa hiç bir şey olmaz.

fakat tersi (benzin içine mazot) sıkıntılı olabilir.

hatta bazı ustalar, enjektör temizlemek gibi amaçlarla ayda yılda bir depo dizel yakıta 1 litre kurşunsuz katmayı öneriyorlar ciddi ciddi. denemedim, sorumluluğunu da almam ama böyle bir şey var :)
  • kaptankedi  (07.12.21 15:59:17 ~ 17:11:43) 
benim bildiğim kadarıyla shell istasyonlarında pompaların önünde sensör gibi bir şey var. dizel araca benzin koymak istese bile pompalamıyor. bunu da benzin istasyonundaki görevli abi demişti. onun yalancısıyım.


  • anti-kahraman  (07.12.21 19:11:15) 
Shell Club Card'da varsa plaka ile yakıtı eşleştirin derim, Opette böyle bir şey var, plakaya yakıtı tanımlıyorsunuz, pompacı plakayı girdikten sonra sizin seçtiğiniz dışında yakıt koyamıyormuş.
Hoş bu gerçekten çalışıyor mu opette bilmiyorum, müsait bir istasyonda denerim bir ara.

Maalesef şikayete konu bir durum oluşmamış gibi yani bu biraz canlı bombaların listesi var ama patlamadan işlem yapamıyoruz demeye benziyor ama böyle, eğer o yakıtı koysaydı, orada fark ettiğinizde istasyon sigortası tarafından masraflarınızın ödenmesi gerekirdi.
  • atom karincanin torunu  (07.12.21 19:21:49) 
Dizele benzin giriyor, benzine dizel girmiyor. Dizelin agzi genis oluyor.
Dizelciysen gozun acik olacak her turlu koyarlar o benzini.

Oyle damlamayla falan bisey olmaz tabi, zaten dizel asiri kalitesiz yagdan hallice bir yakit. icine biraz benzin koyunca incelir sadece.
Ama fulleseydin o zaman motoru al cope at daha iyi.
Temizlendigi halde 1 yildir duzelmeyen motor biliyorum.
  • divit  (07.12.21 19:46:05) 
Pompadan öyle litre falan akması mümkün değil litresi 10 TL olan yakıt öyle bedava akmaz yani olsa olsa bir kaç damla olur ki onun da etkisi bile olmaz. Bunu arada enjektör temizleyici olarak koyan bile var. Hatta adam yanlışlıkla 80 litrelik depoya 15 litre benzin koydu ustayı aradı bir şey olmaz depoyu dizel doldur dedi hala çalışıyor yıllar geçti üstünden bir sıkıntı çıkmadı.

İstasyon dediğiniz de bir işyeri ve maliyet hesabı yaparlar ister istemez bir sıkıntı çıksaydı ki bu motoru çalıştırmadan önce farkedilirse önlenebilir bunu karşılamak zorundalar. Ama nedir iş uzar. Motor çalıştıktan sonrası zaten daha büyük problem demektir.

Ayrıca petrol ofisinde bir sistem var bir kere bir plaka üzerinden alınan yakıt o plakaya tanımlanıyor başka bir yakıt türü koymak istediğinde uyarı veriyor onaylamak için de üç defa aynı plakayı girmek gerekiyor. Ve bu plaka bir kere girince online olduğu için her yerde geçerli oluyor.
  • such  (07.12.21 20:25:45) 
pompalaması mümkün değil ki. dizel ile benzinlinin pompa girişleri farklı olması lazım.


  • ankarakecisi  (07.12.21 23:01:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.