[]

Kedimin kapı açmayı zulüm haline getirmesi

10 aylık erkek kedim var, kısır değil.

Bir kaç aydır yeni bir huy edindi illallah ettik :) dış kapıyı açar açmaz dışarıya fırlıyor. Koridordaki bitkileri yiyor. Tamam yesin ama bir gün laf edecekler artık kökünü kuruttu. Bir de asansörden insan çıkıyor bazen o zaman da deli gibi korkuyor eve giriyor. Veya insan görünce yine panikleyip başka yerlere saklanıyor. Ama yine de o uzun koridorda dolaşmak istiyor.

Evde kapı açmaya korkar hale geldim. Sabah evden çıkması ayrı dert, akşam eve girmesi ayrı dert. Herkesin kapısını kokluyor vs. İlla peşinden koşup yakalayacağım kavga kıyamet eve geri sokacağım.

Nedir bunun derdi ve çözümü? Biraz da sizin kedileri merak ediyorum, yapıyorlar mı böyle ?

 
Ben saldım artık uğraşmıyorum git ne halin varsa gör moduna geçtim :) Çözüm olarak da anlık kaçışları engellemek için kapının alt kısmına sineklik gibi bir file gerilebilir belki.


  • msb  (07.12.21 10:25:54) 
eğer korkuyorsa kapıyı açarken fıs fıs ile su sık, benimkinin ödü kopuyor.


  • duster  (07.12.21 11:08:22) 
benimki de kapıyı her açtığım kaçıyordu, oyun haline getirmişti. yine bir gün yukarı katlara doğru çıkarken apartmanın demir kapısı gürültü ile kapandı. ödü patladı ve koşarak eve kaçtı. sonrasında bir daha denemedi.


  • boyalı kuş  (07.12.21 14:27:35) 
çiçekleri yiyorsa eve kedi çimi + malt alabilirsin.

doğası gereği artık dışarıdan gelen kokular ona ilginç geliyor. kısırlaştırınca çözülür.
  • orpheus  (07.12.21 17:31:26) 
@orpheus evde kedi çimi ve malti var ama kendisi bitkilerimi kemirmeyi tercih ediyor :)


  • Gradient_tabanlı_mor  (07.12.21 20:09:34) 
benimkiler de tam olarak bunu yapıyor. evden her çıkışım 5-10 dakika gecikmeli oluyor bu yüzden. antrede koridora fırlatmalık oyuncak bulunduruyorum, o şekil zamanla yarışarak çıkıyorum. ama anlayıp geri kapıya koştukları için bu da riskli aslında, tam kapatırken yetişip sıkışırlar diye korkutuyo :/ tetikte ve hazırlıklı bir şekilde kapıyı açıp azıcık aralıktan kafalarını tutarak, itişerek mücadele vererek onları içeride tutup çıkmaya çalışıyorum. kısırlaştırınca geçmedi bu arada, ikisi de 1 yaşın üstünde kısır kediler. bayılıyolar pis yerlere koşup yatıp sürünmeye. engelleyemezsem de koridorda yakalayıp kucaklayıp içeri geri götürüyorum, kucak sevmedikleri için eve koyduğumda biraz kaçıyolar zaten, o şekilde kapıyı kapatıp gidebiliyorum.


  • snape i başından beri tanırım  (09.12.21 08:57:00 ~ 08:58:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.