[]

Ev satışları ne alemde?

Merhaba, bildiğiniz gibi hükümet, bir taraftan da inşaatçıların işine gelecek şekilde düşük faiz siyaseti izliyor. Ben de ev kredilerine bir bakayım dedim. Kamu bankaları 1.20 civarı faizden kredi verirken özeller 1.60'tan aşağı kredi vermiyor. Öyle olunca da ortalama olarak 10 yıllık vadede 500binin geri ödemesi 1 milyon lira civarı. "Enflasyon bu şekilde devam ederse 10 senede bu para zaten kuş olur" rahatlığıyla hareket edip kredi çekilebilir ama gerçekte ise maaşlara gerçek enflasyon zammı verilmediği için sürekli kenara ayrılan para azalıyor. Öyle olunca da reelde düşmesi gereken aylık kredi taksidi bir anlamda zamanla ödemesi zor bir meblağ haline geliyor. Böyle bir çelişki varken ev satışları şu anda nasıl?




 
Benim düşüncem; insanlarda artık ne alırsam kardır şimdi alamazsam yarın alamam kafası hakim.
O yüzden araba olsun ev olsun ne olursa olsun borca girip almaya çalışıyorlar. Haksız da değiller evlerin fiyatı her ay üstüne koya koya artıyor.
Evet insanların maaşı enflasyon kadar artmıyor ama şu an kendini zorlayıp alabilecek durumu olan almak istiyor. Çünkü ev fiyatları enflasyondan da çok artıyor.

Bizim mahallede (Bostancı) evler kapış kapış gidiyor resmen bir yandan da kentsel dönüşüme giren evler görüyorum. Şu anki ekonomide bile işler bu durumda. Tabi İstanbul'un konut sıkıntısını da düşünmek lazım. Nüfus çok fazla ve devamlı bir konut ihtiyacı var.
  • nuevo  (07.12.21 09:42:00 ~ 09:56:49) 
ben de ist anadolu yakasında oturuyorum ve durum şu: eksisozluk.com

geçenlerde kuzene ev baktık, gerçek manada ev bulamıyoruz.
  • roket adam  (07.12.21 09:59:38) 
Şu sıralar çok hızlandı. Sanırım yurt dışı kaynaklı. 80.000 avroyu toplayan burada ev alıyorç


  • nedendir bilinmez  (07.12.21 11:04:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.