[]

Kariyer Tavsiyesi

*Makine mühendisi
*Yaş:29
*İyi İngilizce ve iyi bir cv
*Tecrübe 6.5 yıl
*Savunma sanayi (görece az bilinenlerden)
*14500 tl maaş. Ocak zammı ile iyi senaryo:20.000 tl, daha olası senaryo: 16.500 tl
*Doktoraya yeni başladım. Şirket haftada bir gün izin veriyor, ücret kesintisi yok.

Arayış sebebi:
*Geleneksel, otoriter yönetim anlayışından bıkmak.
*Hak edilen terfinin verilmemesi.
*Şirkette bilgi ve beceriden ziyade dalkavukluğun prim yapması.
*Adil değil de eşitlikçi bir maaş politikası. Çalışan ile çalışmayan arasında bir fark olmaması. Çalışana daha çok iş ve sorumluluk verilmesi, beklentinin hep artması ama çalışmayana dokunulmaması. Buna rağmen iki kişinin de aynı maaşı alması.

Seçenekler:
*Yurtdışı, ancak doktorayı bırakmam gerekecek.
*Yurtiçi bir tık daha iyi şartlar sunabilecek diğer savunma sanayi şirketleri.
*Mevcut şirkette devam etmek.

 
Doktora daha ne kadar sürecek ve ne kadar önemli?
Yurtiçi başka şirket doktora için 1 gün de izin verecekse daha mantıklı olabilir ama maaşın yeni yerde, burada alacağından yüzde otuz kadar fazla olması halinde geçerli.
Ben olsam Ocak zammını öğrendiğimde 1 gün doktora izni alabileceğim, üzerine de yüzde 25 fazla veren (zam dönemi sonrası) yer varsa giderim.
Doktora önemli değilse yurtdışı
  • kisa  (07.12.21 06:03:22) 
"*Yurtdışı, ancak doktorayı bırakmam gerekecek"
Birak gitsin zaten, doktorayi yapmaktaki amacin ne ki? Kaldi ki gittigin yerde de yaparsin cok istiyorsan.

"*Yurtiçi bir tık daha iyi şartlar sunabilecek diğer savunma sanayi şirketleri."
Durdugun hata. Gorus baska sirkerlerle, ne kaybedebilirsin?
  • hot potato  (07.12.21 08:13:18 ~ 08:14:48) 
Aynı şirkette devam et doktora bitince gidersin. Sen başkalarına yani iş arkadaşlarına değil kendi işine bak. kim ne alıyor nereye terfi ediyor umursama. doktorana odaklan.


  • nedendir bilinmez  (07.12.21 11:05:37) 
hak edilen maaş için rest çekmek?


  • bir soru sorcam  (07.12.21 11:12:31) 
eğer gerçekten piyasada daha yüksek maaş alabiliyorsanız teklif alıp mevcut şirketinize götürüp artış isteyin. (counteroffer)

onun dışında doktorayi bitirmek için comfortzoneda kalmak daha mantıklı, yaşınız da genç henüz.
  • nuisance  (07.12.21 11:46:28 ~ 11:46:52) 
Doktora bitene kadar (tabi ne zaman olacağı da önemli) kalıp bu sürede size bunu ya da daha iyisini verecek ama doktorayi etkilemeyecek yer bakmak ve şirkete karsi teklif ile gelmek +1

Doktora bitirip yurtdışına gitmek.
Misal kompozit konusunda doktorali arkadaşım toulouse'da havacilik konusunda çok mutlu mesut yaşıyor. Muhendislik+doktora teknik is yapiyorsaniz güzel kombinasyon olabilir.
  • logisticsmanager  (07.12.21 12:27:20) 
arayış sebepleriniz yurtiçi başka bir firmaya geçtiğinizde yüksek ihtimalle yine devam edecek şeyler olacak. sektörden biri olarak iyi bir title almadan bu paraların üstüne yurtiçinde çıkmanız da düşük bir ihtimal.

yurtdışı, isteği ve bilgi birikimi olan herkes için şu günlerde 1 numaralı seçenek. dolayısıyla benim önerim ocak-şubat aylarını beklerken yurtdışı ilanlar üzerine yoğunlaşmanız.
  • axl  (07.12.21 15:55:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.