[]

Çabuk tozlanan ev: Ne yapmalı?

Merhaba. Yeni bir eve çıktım ve ev aşırı çabuk tozlanıyor.

Tozları aldıktan birkaç gün sonra hemen masalar, yerler, halılar falan yeniden yoğun toz olmaya başlıyor. Eski evim hiç böyle değildi. Tam burnumuzun dibinde değil ama sokağın yakınlarında inşaat var, onun da etkisi vardır belki.

2. katta oturuyorum bu arada.

Bu toz belasına dair yapabileceğim bir şeyler var mıdır acaba?

 
Sizden önce evde alçı işi yapıldıysa duvarlara yavana falan toz yapışıyor. Silinmesi lazım. Aynı toz yere de yapışıyor. Temizlemesi çok zor.

Kurutma makinesi vs kullanmıyorsanız o da çok toz yapıyor. Kışın çok toz girmiyo bizim eve dışarıdan. O yüzden o konuyu eledim.
  • zimbirik  (06.12.21 21:31:32) 
Hayalimdeki başlık:)
Aynı konudan muzdaribim. Gündüz sürekli camı açık tutuyorum, siliyorum ertesi gün tekrar toz.
Ben kokulu mum vb de seviyorum, bunlar da özellikle elektronik eşya üzerine yapışıyormuş zerrecik olarak.

Onun dışında havalandırma cihazı öneren bir arkadaşım olmuştu, bunun için değil ama başka bir nedenle aldım ve sıfır etki.

Bir arkadaşım da Karfur'da satılan bir silikon temizleyici olduğunu söyledi yüzeyler için, o denenebilir.
  • dreamnesiac  (06.12.21 21:50:26) 
Kitaplar ve kağıt ürünler kapalı raflarda (cam kapaklı vs) veya dolaplarda olacak.
Etrafta çamaşır, tekstil ürünü olmayacak. Peteklerde kazak, nevresim kurutmayın mesela
Ev yerden ısıtmalıysa bu toz olayı normal sayılır, fitreli havalandırma cihazları falan gerekir.
Halılar varsa yün halı olmayacak, yeni alındıysa mutlaka 1-2 defa halı yıkamayayıcıya verilecek.
Canları mümkünse diklemesine, tilt haraketiyle açın havalandırırken.
Portmanto dış kapıya yakın ve kapalı model olsun, özellikle kışın kalın paltolar, dış kıyafetler, çantalar vs çok toz taşıyor.
Petekler varsa arkalarını iyi temizleyin oralarda çok yumak birikip yavaş yavaş uçuşuyor eve.
Görüntü çirkin olur ama sokaktaki inşaat bitene kadar pencere önlerine, evi havalandırırken ıslak pamuklu bez bırakabilirsiniz.
  • rewlack  (06.12.21 22:29:11) 
çare robot süpürge. hergün çalışınca evdeki toz miktarı acayip azalıyor.


  • benaslinda  (07.12.21 09:39:39) 
bütçe varsa çare şu

www.dyson.com.tr
  • gabe h coud  (07.12.21 10:35:41) 
Bende paylaşılan Dyson temizleyicilerden var, hava temizleme ısıtma soğutma vb gerçekten iyi ama tozlara etkisi yok maalesef.
Bilginiz olsun

  • dreamnesiac  (07.12.21 16:18:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.