[]

bisiklet psi teker ayarı?

www.hepsiburada.com
bu bisiklet var.


www.internet-bikes.com

bu tekerler var. üzeirnde

45-70 psi yazmakta

ama bu sitede hesaplayınca
cycleschinook.com

enter weigh manually 200 ibs yani 80 90 kg ve wheel size 406 20 seçip tire width 47 seçiğnce basın 30 46 arası değişiyor

width mi yanlış sizce. ölçmeye çalıştım ama 3.9 ila 4.5 arası gibi bir şey b ence. doğru ölçemiyorum.

tekerin üzeribnde 45 70 psi yazıyorsa 30 basmak sıkıntı olmaz mı

65 kg ben 12 kg bisiklet 10 kg de yük max olsa 85 kg diye üdşündüm

 
Tekerin üstünde yazan aralıkta basın. Bu kadar ince ayara gerek yok. Ortalama bir değer basıp kullanın (örneğin 55 psi) zaten kullanım sırasında lastiğin inik olup olmadığını gözle bile görürsünüz. lastik biraz inikse yol tutuşu artar ama sürtünme de artacağı için performansı düşer, daha şişik olur ise sürmek ve manevralar kolaylaşır ama daha kolay kayabilir. Arasını bulmak size kalmış.


  • himmet dayi  (06.12.21 13:28:21) 
himmet dayı +1
lastiğin üzerinde yazan neyse o. kilonuza ve bisikletteki yüke göre üst değerlere yakın basabilirsiniz. ilave not: normalden az şişirilmiş lastik çivi cam vs. gibi etkenlerle kolay patlar.

  • lazpalle  (06.12.21 13:34:30) 
Teşekkürler cevaplar için. bence de 45 70 araısnda kalmalyıım ama 2 farklı bisikletçi 30 40 yeter gbi saçma laflar etti de.

Bu bisiklet iyice paranoyak yaptı beni çünkü haftada 1-2 kez havası iniyor. bisikletçiye götürüyorum patlak yok. sibop bozuluyor bazen. snırım benzincide şişire şişre bozdum.

yanlış psi bastığımdan mı iniyor diye merak ettim de. 20 30 psi gerçekten yorucu sürüş oluyor performans düşürüyor.

sürekli yolda bakıyorum durup elliyorum tekeri inmiş mi diye. paranoyak olduım ya. geçen hızlı giderken bir anda sıfırlandı havası arkanın. götürdüm. bir şey yoktu. şişirdi ve inmedi daha.

k-guard var o mu korudu bilmiyorum.

www.hepsiburada.com bunu aldım şimdi. bunla görüp arkaya 60 öne 50 basıyorum ama çıkarırken hava kaçırıyor ve mesela evden çıkmadna ölçemiyorum çünkü takınca şişirmem gerekiyor.

sizce www.trendyol.com bunu da alsam mı
  • ShadowOfMoon  (06.12.21 13:37:24 ~ 13:38:14) 
Bence gerek yok. Bisiklette lastik basıncı takip etmeniz gereken bir şey değil. Yukarıda dediğim gibi gözle görülür bir basınç azalması var ise hava basarsınız bitti gitti. Basın düşünce sürüşü çok çok etkilemez. Hava komple sıfırlanmadığı sürece devam edersiniz sürüşe.


  • himmet dayi  (06.12.21 17:46:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.