[]

yüz nemlendiricisi hakkında birkaç soru

merhabalar, geçmişte dönemsel olarak kullansam da, kendimi nemlendirici kullandığım zamanlar daha iyi hissettiğim için özellikle son bir senedir düzenli olarak yüz nemlendiricisi kullanıyorum.

sırasıyla: Neutrogena Hydro Boost Water Jel ve Diadermine Karma Ciltler Için Ferahlatıcı Jel kullandım. bu ikiliden uzun vadede istediğimi alamadığım için şu an Isana Q10 Gece Kremi kullanıyorum. (uyumadan temiz cilde)

sorum şu: ilk ikisi jel formunda olduğu için sürerken ve sonrasında yüzüm çok fazla nemleniyordu, yani bariz bir ıslaklık vardı yüzümde. isana ise tam tersi daha yoğun bir formda ve sürdüğümde daha zor yüzüme emiliyormuş gibi hissediyorum. isana sonrası yüzüm bebek poposu diye tanımlanacak seviyede bir dokuya, yumuşaklığa geçiyor ve cilt tonumda gözle görülür mat bir pürüzsüzlük oluyor. diğer ikisinde böyle bir şey olmuyor ama yüzüm daha nemli gibi hissediyorum. anlayamadığım nokta şu, hangisi doğru olanı? bir nemlendirici krem yüzü yumuşatıp, cilt tonunu eşitler mi yoksa daha ıslak mı durmasını sağlar? (cildim kuruya yakın karma, e-26)

başka krem öneriniz olursa duymak isterim ama asıl merak ettiğim nemlendirici olarak tanımlanan yüz kremlerinin asıl işlevi. ayrıca tonik, kil maskesi, peeling, yüz temizleme jeli gibi yan ürünleri de belirli aralıklarla kullanıyorum. belki soruya bizzat katkısı olan bir değişkendir bunlar.

 
ilk iki kullandığın aslında kuru cilt için değil yağlı ciltler için gibi duruyor ya da daha yazlık ürünler. isana olansa q10, yaşlanma karşıtı olma ihtimali yüksek. onların içinde o pürüzsüzlük veren kadife doku gibi yapan şeyden var (elini sürttüğünde topaklanma yapabilir o mesela). maddenin adını bilmiyorum. aslında bu işte "doğru olan" yok, senin beklentin var. kimisi de cildi geriyor mesela, ondan hoşlanan da var.

ben effectha markasının yağlı ciltler için olan nemlendiricisini kullanıyorum. cilt yumuş, sivilcelendirme yok, makyajı kusturma yok. benim de idealim bu mesela.
  • inanna  (07.12.21 14:03:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.