[]

aile konutu şerhi

peder bey sağolsun muazzam bir kazık atıp evi terk etti. şimdi, yıllar önce aile birliği içinde alınmış bir ev var ama o evde oturmuyoruz şu anda. valide hanım o evin satılmasını engellemek için şerh koymak istiyor. benim araştırmama göre o evde oturmadığımız için şerh konamıyor. zamanında ev borçlardan dolayı mezata düşecekken valide hanım borcu ödemesi için para vermişti. şimdi evin satılmasını istemiyor haliyle. bunun bir yolu yordamı var mıdır?




 
Aile konutu şerhi olmasa da başka bir tür şerh konulabilir, ama bence aile şerhi olur, tapu orada oturup oturmadığınıza bakmaz sanırım.

Bu kanunun ilk çıktığı zamanlarda müteahhit olarak bile ürettiğim daireleri satarken problem çıkıyor, hanımı getirip izin alıyordum satışta :)

Bence tapuya başvurup hemen bilgi alın.
  • John Bloor  (06.12.21 10:32:51) 
ya bu canına yandığımın tapusundan randevu da alınmıyor ki. e-randevu bizim tapu müdürlüğüne randevu vermiyor, online randevuya kapanmış, webtapu'dan belge istiyorlar ama onda da ada-parsel bilgisine sahip değiliz, peder sağolsun tapusunu da götürmüş. alo 181'i arıyorum meşgul, ne yapacağımı şaşırdım.


  • kaleciyle karşı karşıya  (06.12.21 11:53:50) 
parselsorgu.tkgm.gov.tr
burdan bulursun tapu bilgilerini

  • bir soru sorcam  (06.12.21 12:06:38) 
ben cevabı yazdıktan sonra ada parsel pafta bilgilerini buldum ama webtapu üzerinden mutlaka aile konutu olduğuna dair belge istiyor. belgenin eksikliği durumunda geç dönüş yapılıyormuş, zaten başvurunun ne zaman sonuçlanacağı belli değil, belgesiz işlem yapsak o belgeyi yine isteyecek ama biz orada ikamet etmiyoruz. muhtarlık bana ne belgesi verecek ki gitsem? direkt randevu alınamıyor, saçma sapan bir şey olmuş.


  • kaleciyle karşı karşıya  (06.12.21 12:12:55) 
buraya bakın

www.besler.av.tr
  • paintov  (06.12.21 13:04:20) 
bununla alakalı danışmak için randevuya ihtiyacınız yok.
gidin bir tapu müdürlüğüne meramınızı anlatın. muhakkak memur ya da müdürler yardımcı olurlar.

ama tavsiyem sakin bir ilçenin tapusuna gidin. esenyurt gibi bir ilçeye giderseniz içeri bile giremeyebilirsiniz yoğunluktan.
  • teritori  (06.12.21 13:46:41) 
tapu müdürlüğünde kimle konuşacağım ki? oraya son gittiğimde görevliler randevusu olmayanları dövecek gibi takılıyorlardı.


  • kaleciyle karşı karşıya  (06.12.21 15:18:18) 
acil bir konu olduğunu iletip müdür yarıdımcısıyla görüşmeniz gerektiğini söyleyebilirsiniz. biraz da ağlarsınız. (mecazen)


  • kaptankedi  (06.12.21 15:57:16) 
Aile konutu şerhinin tesis edilmesi için eşlerin o konutta ikametinin olması gerekir. Memur öncelikle kişilerin aynı adreste olup olmadığına bakar sonrada belediye ile yazışma yapar. Adrese karşılık gelen ada parsel o taşınmaz ise ve aynı adreste oturuyorlarsa şerh tesis edilir. Aile konutu şerhi için başvuruyu taraflardan (karı-koca) birisinin yapması gerekir.
İstanbuldaki tüm tapu müdürlüklerinde işlem yaptırmak veya bilgi almak için web-tapu üzerinden randevu almanız gerekiyor.

  • hayalhayal  (06.12.21 18:24:47) 
aslında o evde 23 sene oturduk. şimdi başka yerde ikametteyiz. bu geçerli sayılmaz mı?


  • kaleciyle karşı karşıya  (06.12.21 18:30:57) 
İkametiniz MERNİS sisteminden kontrol ediliyor. Güncel olan adresiniz üzerinden işlem yapılıyor.
mevzuat.tkgm.gov.tr
Tapudaki işlemler bu Genelge kapsamında yapılır. Eğer bu taşınmazı yazlık vb. olarak kullandığınızı kanıtlarsanız yine şerh tesis edilebilir.
Ne yazıkki geçmişte orada yaşamış olmanız bu şerh açısından bir anlam ifade etmiyor.
  • hayalhayal  (06.12.21 18:50:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.