[]

ethereum mining için notebook tavsiyesi

aylık ortalama 150-200 dolar civarında bir mining geliri için notebook tavsiye edebilir misiniz? şimdiden teşekkürler.




 
Elektrik masrafı sonrası o parayı bırakacak bir sistem için 100 Mh/s falan lazım. Mümkün değil.


  • zoghurt  (05.12.21 01:44:14) 
bildigim kadariyla 12 aya kadar laptopun parasi cikiyor.


  • baldur2  (05.12.21 02:31:44) 
Laptopun ilk taksidini bile çıkaramaz, hiç uğraşmayın.


  • orient blue  (05.12.21 08:25:43) 
su an piyasadaki en guclu mobil grafik islemcisi 3080, ancak bunlar masaustu bilgisayarlardaki gibi performans veremiyorlar. msi'in bu konuda kendi laptoplari uzerinden yaptigi bir test var.

buradan okuyabilirsiniz:
www.techradar.com

simdi yukaridaki veriye dayanarak hesaplayalim. bu teste gore 52.8 mh/s alacaksiniz. gunumuz kazim guclugune gore (bu genellikle artar, dusmez) gunde 0.0008 eth kazacaksiniz, bu da ethereum'un anlik fiyatina gore $3.59'a karsilik geliyor.

yukaridaki veriler icin www.whattomine.com'a bakabilirsiniz.

kazim guclugunun ve eth fiyatinin stabil oldugunu dusunelim. yani gunde her kosulda 0.0008 eth kazanacaginizi dusunursek, 4 hafta'da (28 gun) 0.0224 eth eder. aylik asagi yukari $94,1808257 bir gelir elde edersiniz.

dolari sabit 14 lira alalim. 1318.52 tl geliriniz olacak aylik.

3080'li bir laptopun fiyati 46.730,0 TL
www.hepsiburada.com


bu yukaridaki parametrelerin sabit oldugunu varsaydigimiz dunyada 18 ay kadar surede parasini cikartacak laptop. ancak! eth'nin PoW'dan PoS'a 2022 Haziran ayinda gecmeyi planladigini ve bu planin gerceklestigini dusundugumuzde Haziran sonrasi baska kripto kazimi yapmaya baslamaniz gerektigini ve amortisman surenizin degisebilecegini goz onune alin.

su an aylik 150-200 dolar mining geliri elde edebileceginiz bir grafik islemcisi barindiran laptop piyasada yok.

bu bilgiler isiginda bence mantiksiz bir yatirim. karar sizin.
  • soppy cunt  (05.12.21 10:20:03 ~ 10:31:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.