[]

Aracımda cıkan sembolun tam olarak anlamı nedir?

Merhaba,

citroen c3 2020 model araca sahibim. Bu sabah itibariyle anahtar seklındeki arıza yandı ve hala sonmedi. Aracım sıfır ve yaklasık 6600 km yaptım. Acaba bakım geldiği için mi bu yandı bilemedim. Bununla birlikte gostergelerin altındaki anahtar tusuna bastıgımda 60 km gibi bir yazı geliyor. 10 senedir 2002 model arac kullandıgım ıcın bu tarz araçlarda böyle uyarıların ne anlama geldiğini tam olarak bilemediğim için sizlere sormak istedim.

teşekkür ederim.

ibb.co

 
1 seneyi doldurdu mu araç? Bakım geldi anahtarı işareti o. Basılı tutarak siliniyordu.


  • karacigerim vur kadehlere  (02.12.21 22:28:37) 
garanti kagıdı üzerinde 20.12.2020 yazıyor ve trafiğe ilk çıkışı ise nisan 2021.


  • sislerrr  (02.12.21 22:30:04) 
Kullanım kılavuzuna baktınız mı? Web’de gördüğüm kadarıyla spesifik bir anlamı yok, yanıp sönüyorsa minör, sabit yanıyor ve sönmüyorsa majör bir sorun olabilir, servise gösterin yazıyor. Bakım uyarısı değil yani.


  • orient blue  (02.12.21 23:42:29) 
simdi baktim gostergelerin altindaki anahtar tusuna bir sure basili tutunca sonuyormus.
Aracta arizaa yok ama servis zamani gelmis demek herhalde, yag degisimi, filtre vs.

  • cooperr  (02.12.21 23:56:00) 
"garanti kagıdı üzerinde 20.12.2020 yazıyor"

sürenin bitmesine bir ay kala uyarı vermeye başlar araçlar, yani senin araç büyük ihtimal ile 20 kasımdan beri uyarıyı veriyor.

Km dolmadı ama yıl dolduğu için yağ değişimi yapılması gerekli, servise gidip 10 bin bakımını yaptıracaksınız.

Adı 10 bin bakımı* ama km dolmadan bir yıl dolarsa yapılması lazım.

Diyelim ki 6600 km de bakımı yaptırdınız, bir sonraki bakım aralık 2022 veya 16,600* km dolduğunda olacak.

Servis hem şimdi bakım yapıp hem de "10 binde tekrar gelecekseniz" derse yemeyin sakın, öyle bir şey yok.

* bakım aralığı 10 bin değil de 15 bin ise hesap ona göre değişir.
  • John Bloor  (03.12.21 10:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.