[]

Hacizdeki araç nasıl satılır?

merhaba arkadaşlar

benim bir davamdan dolayı arabamın üzerine haciz konuldu ve arac çekildiği otoparkta kaldı alamadım. ödemem gereken tutar 20bin tl civarı. fakat bizimde karşı taraftan 5bin tl alacağımız var. avukatım biraz ilgisiz biri maalesef o yüzden sorduğum sorulara pek yanıt alamıyorum. bana bu borç çıktığında avukatım sen o borcu ödeme bizimde alacağımız var ben bakıcam dedi.

fakat şu durumda hem arabayı kullanamıyorum hem her gün otopark parası gelecek. bir de üstüne araba haberim olmadan satılır mı korkusu var. çünkü bu haciz vs durumu hiç haberim olmadan geldi(adamlar yakalama icra haciz hepsini koydurmuş benim araç çekilinnce ortaya çıktı bunlar) dolayısıyla arabaya yine haberim olmadan satılır mı korkusu var. araba kredili olduğu için alj firması zaten bloke koymuş ama bu satışı engeller mi bilmiyorum.

avukatım şimdi ne yapacak işlem ne kadar sürecek bilmiyorum. bu süre zarfında bütün işlerim aksayacağı gibi bir de her gün otopark ücreti ödeyeceğim. sonuçta bu parayı ödeyeceğim ama avukat bekle diyor ve şuanki durumda beni epey endişelendirmiş durumda. bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.(avukat seçimini iyi yapın)

 
bence dosyayı alın daha iyi bir avukata verin.


  • golgi aygıtı  (02.12.21 17:37:48) 
yapman gerekenler uyap vatandaş portalına girip üye olmak, bundan sonra ister e-imza istersen de mobil imza ile girip dosyana ve evraklara bakmak. herhangi bir hareket olduğunda sana sms ve mail gelen sistemleri aktifleştirmek.

borcunu ödeyip alacağını da mahsup etmek istiyorsan süreç çok karışık değil. takibi başlatan karşı taraf avukatını ara durumu konuş uzlaşmayı teklif et. tabi şu an aracını bağladıkları için avantaj onlarda. uzlaşmaya varırsanız bir protokol, yazdıklarına uygun şekilde (belirlenen banka hesabına vs.) yapıp ödemeyi yap.

senin ufak avantajın ise araç zaten kredili yani haciz ile satışından alacaklıya para kalmayabilir bu yüzden satış isteyeceklerini düşünmüyorum.

şu an günlük 16tl otopark ücreti işliyor, aracını onlar çektiyse çekme ücreti, bir de dosya vs karşı tarafın avukatlık ücretleri + yasal fazileri ödemen gerekir.

aslında çok karışık-avukatlık vs bir konu değil.
  • orpheus  (02.12.21 18:27:18 ~ 19:34:24) 
Otoparktaki aracın tek sorunu satılması vs değil. Koltuğuna kadar içindeki ürünü çalınan araç var. Bakın direksiyon, teyp, airbag bilmem de değil, koltuk.

O yüzden aracı bir an evvel oradan çıkarın.
  • dre mithatoğlu  (02.12.21 23:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.