[]

eski kiraci yakit ve aidat odemiyor

selamlar, yeni bir ev satin aldik ve kiraciya durumu noter araciligi ile bildirdik. kiraci evi bizim satin alim tarihimizden bir ay sonra bosaltti ve bize herhangi bir kira odemesi yapmadi. bu surede gelen merkezi sistem yakit ve aidat borcunu da odemiyor.

bu durumda ne yapilabilir? avukata vereyim o mu ilgilensin yoksa gidip yeni tasindigi adresin kapisina mi dayanayim?


 
önemli miktarsa uğraşın derim ama kiracının bu kadar hızlı evi boşaltmış olması bile şans, sizi 6ay - 1yıl da uğraştırabilirdi. evden çıkarken depozitosunu teslim ettiniz mi ? kanunen o depozitoyu eski evsahibinin size teslim etmesi, sizin de çıkan kiracıya vermeniz gerekir. ayrıca hukuken kaynağı var mıdır bilmiyorum ama usulen çıkan kiracının taşınma masraflarını sizin karşılamanız gerekiyordu.


  • orpheus  (02.12.21 13:40:41 ~ 13:42:36) 
önceki ev sahibinine kira vermemiştir di mi? Kira öncesinden ödendiği için, atıyorum ayın 1-5'i arası kira ödüyorsa siz o civarda aldıysanız belki eski ev sahibine ödenmiştir? Onlar ses eder miydi bilmiyorum.

veya kiracı uyanıklık yapıp ödememiş de olabilir tabii. Ama siz "şu ibana bu ayın kirasını yatırabilirsiniz" demiş miydiniz?

Ek olarak evet çıkmış olması güzel.(6 ay falan hatta mahkeme sürse 1 küsur yıl çıkmayabilirdi) Kiracı varken almış olmanız da güzel, bizim ev aynı durumdaydı (kiracıydım) ev sahibi içinde biz varken satamadığını iddia etti bir sürü taciz etti (ki haftada 3-4 gün evi gösterdiğim oldu)
  • nhk ni youkosu  (02.12.21 13:43:41 ~ 13:44:41) 
360 tl gibi bir borc cikiyor ve ben bu borcu odemek istemiyorum. bu adam enayi yerine koyuyor herkesi. eski ev sahibi onun yuzunden site yonetimi ile icralik olmus zaten. adam tam sorumsuzun teki. biz almadan onceki ayin kirasini da odememis zaten.

simdi anliyorum ki bize evi satan adam bu problemlerden oturu satmis, kiracinin problemli olduguna dair bizi bilgilendirmedi. ben istesem o adam ve emlakci ile de ugrasabilirim ama istemiyorum.

yasal yollardan isi cozmek istiyorum, evi bosaltti ama anahtari zorla aldik. telefonlara cevap vermiyor, kac kere yeni tasindigi eve gitmek zorunda kaldim. esi ile muhatap olmamiz adamin galiba hosuna gidiyor. ode borcunu cek git iste. bizi niye pesinden kosturuyorsun.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (02.12.21 15:58:34) 
evi boşaltması bile şükür sebebi.
bence kendiniz boşuna üzmeyin, yolunuza bakın.

  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (02.12.21 16:20:19) 
Avukata verin ihtar ceksin, pek yapabileceğiniz bir sey yok.

Ben olsam uğraşmazdım bu arada.
  • kaptankedi  (02.12.21 18:22:12) 
Avukata vereceğin vekalet daha pahalıya çıkıyor.yanılmıyorsam o rakamada haciz başlatılamıyor.360 lirayı bu kadar kafaya takman normal değil,kendi kendine eziyet ediyorsun.


  • duptıs  (02.12.21 18:56:36 ~ 18:56:58) 
olayin 360 lira ile alakasi yok. adamin serefsizligine sinirleniyorum. su an gidip dalabilirim adama.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (02.12.21 19:43:06) 
Yeni ev almışsınız, hayırlı olsun, içindeki problemli kiracıdan da uğraşmadan kurtulmuşsunuz, mis. Niye kendinize sinir stres aradığınızı anlamadım. Boş verin, önünüze bakın.


  • mikro patlama  (02.12.21 19:59:03) 
Ver avukata. 360 lira üstüne 1 aylık kira parasını takıp gitmiş. Milleti enayi yerine koyanlara bu hayatı dar etmek lazım. Ben olsam avukat meslektaşlardan birine vekalet verir; hem vekalet ücreti hem de taktığı borcu çatır çatır ödetirdim. Severim böyle tiplerle uğraşmayı, üşenmem.


  • adwokat  (02.12.21 21:02:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.